Tài liệu ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 pptx

tailieuhay_4689
tailieuhay_4689(12267 tài liệu)
(2 người theo dõi)
Lượt xem 4
2
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 7 | Loại file: DOC
0

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 26/01/2014, 14:20

Mô tả: ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9A. PHONETICS :I/. Pick out the word whose underlined part is pronounced differently from the others.1. A. happy B. hour C. high D. hotel 2. A. though B. enough C. cough D. rough 3. A. continent B. depend C. send D. pretend4. A. climate B. pride C. quit D. primary5. A. laughed B. hoped C. placed D. closedII/. Find out one word whose stressed syllable is diferent from that of the other words1. A. abrupt B. ancient C. replace D. suggest2. A. interactive B. inspiration C. compulsory D. intermediate3. A. conservation B. pollution C. innovation D. limitation4. A. nominate B. battery C. celebrate D. linguistics5. A. pesticide B. material C. extensive D. pagodaB. VOCABULARY AND GRAMMAR:III/. Choose the best answer to fill in each numbered blank 1. I had no money _______me when I came across a nice shirt.A. by B. at C. on D. over2. Computer can sometimes let you_______ .A. up B. down C. out D.off3. Why did you do it? Was it_______ what you said yesterday?A. because of B. because C. in account of D. for reason4. If you don’t want this pen, take_______.There are some left in the boxA. the other B. others C. another D. one other.5. “Shall I do it now?” “ I would rather you_______ it tomorrow.”A. do B. did C. will do D. should do6. She is a. _______girl with_______ .A. green-eyes / red hair B. green-eyed / red hairsC. green-eye / a red hair D. green-eyed / red hair7. Stop that nonsense, _______?A. don’t you B. do you C will you D. aren’t you8. _______an eye operation.A. He is necessary to have B. It is necessary that he haveC. It is necessary that he has D. It is necessary for him having9. He possesses all_______ makes life agreeable.A. which B. that C. what D. to10. He always did_______seemed right to him.A. which B. that C. what D.who11. When can the students_______ for next year’s evening classes?A. assist B. enrol C. join D. inscribe12. The curtains have_______because of the strong sunlight.A. faded B. dulled C. fainted D. lighted13. His new appoitment takes_______ from the beginning of the next month.A. place B. post C. effect D. positionPage 114. In a low voice, she_______ that someone was moving about upstairs.A. screamed B. told C. spoke D. whispered15. Unexpectedly the lights_______out and we were left in darkness.A. turned B. went C. put D. gave16. _________Kuala Lumpur, Ha Noi is a busy modern cityA. As B. Such as C. Like D. Similar 17. I reserved a table for two, at eight o’clock.A. set B. bought C. booked D. put 18. The manager _________ the man to return to work immediately.A. insisted B. suggested C. demanded D. ordered 19. He told me he couldn’t go to sleep. That’s what he ________.A. said me B. talked to me C. told to me D. said to me 20. The English student acts as if he _________Vietnamese perfectly.A. knows B. knew C. had known D. will know 21. Let’s have dinner, ________?A. will he B. shall we C. won’t we D. shan’t we 22. I came ________ an old friend on the street yesterday morning.A. over B. across C. down D. in 23. Will you see ______ Mr. Nam at Tan Son Nhat airport tomorrow morning? A. over B. down C. off D. in 24. Minh’s father often take him ______ the park every summer.A. on B. to C. in D. after 25. He _______his father in many ways.A. takes over B. takes down C. takes on D. takes after 26. If you need an extra bed for your guest, you can use one of __________.A. our B. us C. ours D. we 27. We went by car but the children went _________foot.A. on B. by C. to D. with 28. I was so tired that I ________asleep in the chair.A. got B. felt C. went D. fell 29. The players ________to be there at 3 o’clock.A. told B. were told C. have told D. tell 30. Do you ______me say this in class?A. let B. allow C. permit D. mind 31. He forced all his children ________hard till midnight.A. to study B. studied C. study D. studying 32. They wanted to know if the woman had died of the rare _________.A. illness B. pain C. ache D hurt. 33. Maryam was really ________ by the beauty of Ha Noi. A. impressed B. impress C. impression D. impressive34. Leave it _________it is . A. that B. as C. like D. so.35. She can’t afford that book because she has________money. A. a lot of B. few C. a little D. little.36. When was that book ________? A. made B. produced C. published D. created.37. He was ________ill that he couldn’t get up Page 2A. such B. so C. much D. too.38. We consider him ________A. our father B. is our father C. be our father D. to be our father.39. That man is ________ deaf to hear what we say A. so B. enough C. too D. not40. My father ________teaching in a small village 10 years ago A. starts B. started C. has started D. is starting41. A: Would you like to have lunch with us? B: _________________. A. All right B. Yes, I would C. No, I wouldn’t like D. Yes, I’d love to42. A: Shall I get a taxi for you? B: _________________. A. Yes, I’d love to B. Oh, that would be nice C. Let’s do D. Yes, why not?43. Family members who live apart try to be together at Tet. A. beside B. away C. near D. close44. I look forward to ________you A. see B. to see C. seeing D. saw45. Millions of Christmas cards ________last monthA. were sent B. sent C. send D. are sent46. We come to USA ________EnglishA. study B. learning C. to learn D. studying47. I remember ________her somewhereA. see B. seeing C. saw D. to see48. Can you turn ________the light? It is too darkA. on B. off C. down D. up49. Are you a stamp ________?A. collecting B. collector C. collect D. collection50. This isn’t my first visit to London ________here before.A. I’m B. I’m going to C. I’ve been D. I was 51._______of the students in her class could finish the assignment yesterday. A.Neither B.None C.Either D. Not much52.Try_______ so many mistakes. A.not to make B. not make C. to make not D.make not53. Don't forget ________ me a call when you arrive. A.give B.giving C.given D.to give54. Nowadays most women can_________ an education. A.create B. join C. bear D. pursue55. An increasing number of people are now going on ________ to Egypt. A.holiday B. visit C. excursion D. trip 56. Please________ your cigarette; I'm allergic to smoke. A.put out B. put down C. put up D. put aside57. Be patient! Don't_______ to learn a foreign language in a week. A. believe B. consider C. think D. expect58. Burning coal and oil will release gases_______ to human. A.dirty B.dusty C. serious D.harmful59._________his bad leg , he couldn't walk so fast as the others. A. because B.because of C. the reason D. sincePage 360. He has just gone to his friend's house _______ there is a party today. A. who B. which C. whom D. where61. Stop now! You've done _________work for one day. A. too many B. plenty C.quite more D. quite enough62. My classmate told me to watch movies in English ______learn spoken English better. A. so that B. in order to C. to D. B and C are right63. Which of the following words is stressed on the first syllable? A.religious B.belong C. element D. encounter64. There is a severe_________in Somalia and thousand of people are dying from hunger. A. epidemic B.famine C. lacking D. disease65. Helen asked me_________ the film called " Star Wars". A. have I seen B. have you seen C. if I had seen D. if had I seen66. It was _________hot day that we decided to leave work early. A. so B. such C. a so D. such a67.He seldom goes fishing ,_________? A. doesn't B. is he C. does he D. isn't he68.It is dangerous to drive when you _________ A. are drinking B. are drunk C. have drunk D. will drink69. Literature and Mathematics interest him almost ________ A. equally B. the same C. similarly D. alike70. Jack was very weary A. funny B. tired C. sad D. gladIV/. Supply the correct forms of the words given in brackets. 1. We wish you both health and ………… …………………… LONG2. ………… …………………… people used to depend much on weather to grow theircrops. AGRICULTURE3. My mother is famous for making ………… …………………… tomatoes. SUGAR4. Because plastic bags are very hard to………… …………………… , they will causepollution.SOLVE5. It’s a real bargain. However, the price doesn’t include………… ……………………costs. You have to pay later.INSTALL6. To be a good writer, you need to be………… …………………… IMAGINE7. The………… …………………… of a volcano can be predicted, but we usually don’thave enough time to move people out of the dangerous area. ERUPT8. The manager says in order to get the job, one of the first qualities is………… …………………… which many employees often take for granted.PUNCTUAL9. His words and behavior strongly reveals his………… …………………… background.EDUCATE10. Should English be a ………… …………………… foreign language in Viet Nam? COMPELV/. In each line there is word or phrase that are not correct in standard written English. Find and correct it1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___________2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___________3. Liverpool is an industry city in the North of England. ___________Page 44.How about go for a walk on Sunday? ___________5.She would like going out with her Mom. ___________6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___________7. How long did they work in that factory? For 3 months. ___________8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ___________9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ___________10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___________C. READINGVI/. Read the following passage then find out the most suitable word to fill in each numbered blank.Write your answers on the answer sheet. Without transportation, our modern society could not (1) . We would have no metals, no coal and no oil (2) would we have any products made from these materials. (3) we would have to spend most of our time (4) food and the food would be (5) to the kinds that could grow in the climate and soil of our own neighborhoods.Transportation also (6) our lives in other ways. Transportation can speed a doctor to the side (7) a sick person, even if the patient lives on an isolated farm . It can take police to the scene of a crime within moments of being notified. Transportation (8)…………… teams of athletes to compete in national and international sportscontests. In times of disaster transportation can rush aid (9) persons in areas stricken by floods, famines, (10) earthquakes.VII/. Read the following passage then choose the most suitable answerto fill in eachnumbered blank. The power of natureThe wind controls our planet’s weather and climate, but how much do we understand about this complex force, which can kill and spread fear?On the night of 15th October 1987, the south of England was struck by the (1)……… winds it had known for over two hundred years. (2) of over 130km/h blew through the region. Nineteen people were killed, £1.5 billion-worth of (3) was caused and 19million trees were (4) in just a few hours.Although people thought of this as a hurricane, the winds of 1987 were only (5) storm force. They are far better known than the much more serious storms of 25th January 1990, when most of Britain was hit by daytime winds of up to 173 km/h. On this (6) 47 people were killed, even though, unlike in 1987, the weather forecasters issued accurate (7) .(8) weather events such as these are dramatic reminders of thepower of the wind. It is one part of the weather that people generally do not (9) a second thought to, but across the world the wind (10) a crucial role in people’s lives.1. A. heaviest B. fastest C. strongest D. quickest2. A. Blows B. Hits C. Clouds D. Gusts3. A. hurt B. injury C. destruction D. damage4. A. blown down B. cut down C. knocked down D. blown up5. A. powerful B. severe C. serious D. dangerous6. A. occasion B. event C. accident D. incident7. A. threats B. warnings C. news D. signsPage 58. A. Extreme B. Excessive C. Extravagant D. Exaggerated9. A. have B. make C. put D. give10. A. has B. makes C. plays D. doesD. WRITING.VIII/. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is the same as the original one.1. Is it true that you haven’t found a job yet?  Are you still ?2. You can talk all you want, but I will never believe you. Nothing you say will 3. I wouldn’t have been successful if you hadn’t helped. Without 4. Do you think women are more careful drivers than men?  In your opinion, do women ?5. Very few cities are as expensive as Tokyo. Tokyo is 6. If it doesn't rain soon , a lot of our crops will be lost. Unless 7. I can't afford to buy this house. The house 8. She started learning English 10 years ago. She has 9. I haven't seen that man here before. This 10.He really likes cars. He's crazy THE END Page 6Đáp án Đề luyện thi vào 10 Chuyên Anh 2009 – 2010I/.1. B 2. A 3. A 4. C 5. DII/. 1. B 2. C 3. B 4. D 5. AIII. Choose one best answer to complete each sentence. 1. C 2. B 3. A 4. C 5. B 6. D 7. C 8. B 9. B 10. C 11. B 12. A 13. C 14. D15. B 16. C 17. C 18. D 19. D 20. B 21. B 22. B 23. C 24. B 25. D 26. C 27. A 28. D 29. B 30. A 31. A 32. A 33. A 34. B 35. D 36. C 37. B 38. A 39. C 40. B 41. D 42. B43. B 44. C 45. A 46. C 47. B 48. A 49. B 50. C 51. B 52. A 53. D 54. D 55. A 56. A 57. D 58. D 59. B 60. D 61. C 62. B 63. C 64. B 65. C 66. D 67. C 68. B 69. A 70. BIV. Supply the correct forms of the words given in brackets. 1.longevity 2. Agrarian 3. sugared 4. dissolve 5. installation6. imaginative 7. eruption 8. punctuality 9. educational 10. compulsoryV/. In each line there is word or phrase that is not correct. Find and correct it1. We get used to live in the countryside before we moved to Ho Chi Minh City. ___living___2. Lukas can play the piano when he was two, and now he is practicing it. ___could___3. Liverpool is an industry city in the North of England. _industrial_4.How about go for a walk on Sunday? __going____5.She would like going out with her Mom. ___to go___6. Everybody in my neighborhood are happy about new changes. ___is______7. How long did they worked in that factory? For 3 months. ____have___8. Some designers has printed lines of poetry on the Aodai. ____have___9. I feel really tired. I wish I didn’t go to the party last night. ____hadn’t_10. On winter day, we all used to sit around the fire and told stories. ___tell_____VI.Find a suitable word to fill in the blanks in the following passage. 1. exist 2.nor 3. Besides 4. raising 5. limited 6. affects 7. of 8. enables 9. to 10. andVII. Read the following passage then choose the most suitable answer from the four options 1.C 2.D 3. D 4.A 5.B 6. A 7. B 8. A 9. D 10. CVIII. Use the word suggested in the bracket to rewrite the sentences in such a way that it is the same as the original one. 1. Are you still looking for a job?2. Nothing you say will make me believe you.3. Without your help, I wouldn’t have been successful .4. In your opinion, do women drive more carefully than men?5. Tokyo is one of the most expensive cities.6. Unless it rains soon, a lot of our crops will be lost.7. The house is too expensive for me to buy it8. She has been learning English for 10 years9. This is the first time I have seen man10. He's crazy about carsTHE ENDPage 7 . ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 A. PHONETICS :I/. Pick out the word whose underlined part. January 199 0, when most of Britain was hit by daytime winds of up to 173 km/h. On this (6) 47 people were killed, even though, unlike in 198 7, the weather

— Xem thêm —

Từ khóa:

Xem thêm: Tài liệu ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 pptx, Tài liệu ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 pptx, Tài liệu ĐỀ ÔN THI HỌC SINH GIỎI TIẾNG ANH LỚP 9 pptx

Gửi bình luận

Bình luận
Lên đầu trang
  • Meo
    Meo · Vào lúc 05:38 am 25/02/2014
    Bác đúng là một tấm gương lớn kiếm tiền không khó chỉ cần bạn chịu khó đấy ạ :))
  • nguu-chan
    nguu-chan · Vào lúc 04:08 am 28/02/2014
    Tài liệu hay thật đấy
  • Hồng Dung
    Hồng Dung · Vào lúc 03:38 am 01/03/2014
    Cám ơn tailieuhay_4689 nhé! mình đang cần
  • fresh boy 24
    fresh boy 24 · Vào lúc 05:03 am 01/03/2014
    Thanks bạn nhìu nha, rất hợp nhu cầu hì hì
  • fresh boy 43
    fresh boy 43 · Vào lúc 05:14 am 01/03/2014
    Cảm ơn bạn đã chia sẻ tài liệu hữu ích này

Mục lục

Xem thêm
Đăng ký

Generate time = 0.188775062561 s. Memory usage = 13.88 MB