Tài liệu 30 bộ đề thi học sinh giỏi lớp 8 doc

tailieuhay_1389
tailieuhay_1389(15477 tài liệu)
(4 người theo dõi)
Lượt xem 12
3
Tải xuống 2,000₫
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 92 | Loại file: PDF
1

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 21/02/2014, 13:20

Mô tả: Tr ường học Online http://school.vnmic.com PHÒNG GIÁO DỤC – ĐÀO TẠOTHÀNH PHỐ BẮC GIANGKÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎINĂM HỌC: 2008 – 2009Môn : TIẾNG ANH – LỚP 8Ngày thi: 17 – 3 – 2009Thời gian làm bài: 150 phútĐiểm bài thi Bằng chữ:Họ tên, chữ kí của giám khảo1) 2)Số pháchLưu ý: Đề thi này gồm 04 trang, học sinh làm bài trực tiếp vào đề Học sinh không được sử dụng bất kỳ loại tài liệu nào, kể cả từ điển.I/ Chọn từ có phần gạch chân được phát âm khác những từ còn lại bằng cách khoanh tròn chữ cái A, B, C, hoặc D. (5 đ)1. A. looked B. watched C. carried D. stopped2. A. study B. success C. surprise D. sugar3. A. unite B. underline C. university D. uniform4. A. danger B. angry C. language D. passage5. A. character B. children C. teacher D. changeII/ Chọn từ có âm tiết được nhấn khác với các từ còn lại. (5đ)1. A. realize B. improve C. possible D. comfortable2. A. important B. especially C. prefer D. influence3. A. general B. opinion C. abroad D. surprise4. A. comfort B. nation C. apply D. moment5. A. medical B. advise C. vegetables D. physicalIII/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn vào chữ cái A,B,C, hoặc D. (15đ)1. Are you interested playing badminton after class?A. in B. with C. on D. for2. " What going to Hanoi tomorrow? " A. to B. in C. about D. for3. Hoa works very so she always gets good marks.A. badly B. good C. hardly D. hard4. The building was built 1962 and 1969.A. between B. from C. since D. for5. This school in 1997A. built B. is built C. was built D. has builtĐề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 81Tr ường học Online http://school.vnmic.com 6. Of all my friends, Hoa is A. the tallest B. the most tallest C. taller D. more taller7. Would you mind if I……………a photo ?A. take B. took C. would take D. am going to take8. Last week I ……………my children to the biggest zoo in town.A. got B. brought C. fetch D. took9. Are you proud…………….your country and its tradition ?A. about B. on C. of D. for10. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp………….A. collecting B. collector C. collect D. collection11. It is very dangerous ………… in the polluted environment.A. to live B. lives C. living D. live12. Our ………… resources are limited so we should recycle all used things.A. nature B. natural C. naturing D. naturally13. His car is the same color …………. my uncle’s.A. alike B. as C. like D. to14. This ruler …………… of plastic. A. make B. made C. is making D. is made15. I take part ………… most youth activities of my school.A. in B. of C. on D. atIV/ Dùng đúng thời, dạng của động từ cho trong ngoặc. (10đ) Nowadays, a lot of important inventions (1- carry out) by scientists (2- work) for large industrial firms. However, there (3 – be) still opportunities for other people (4 – invent) various things. In Britain, there is a weekly TV program which (5 – attempt) to show all the devices which people (6 – invent ) recently. The people (7 – organize) the program receive information about 700 inventions per year. New ideas can (8 – develop) by private inventors. However, it is important (9 – consider) these questions : Will it work? Will it (10 – want)? Is it new? 1. __________________ 6. ___________________ 2.__________________ 7. ___________________ 3. __________________ 8. ___________________ 4. __________________ 9. ___________________ 5. __________________ 10. __________________V/ Điền vào chỗ trống một giới từ phù hợp. (10đ)1. Could I help you ______________ your bag?2. Na got up late this morning because her alarm clock didn’t go ___________ .3. I’m looking forward ____________ seeing you in June.4. In the competition, everyone fell ______________ the deep and dangerous water.5. Ha Long Bay is recognized _____________ UNESCO as a World Heritage SiteĐề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 82Tr ường học Online http://school.vnmic.com 6. They have a meeting ___________ 6.30 and 9.30.7. My mother often picks me ___________ from the school.8. I’m going to invite my friends to come over ___________ dinner tonight.9. Next summer, my family will have a vacation __________ Thailand and stay there ________ one week. VI/ Điền đúng dạng của từ được in hoa để hoàn thành câu. (10đ) 1. We have two postal ___________________ a day. (DELIVER)2. He left the room without ___________________ . (EXPLAIN)3. Playing tennis is one of his favorite ______________ . (ACT)4. We started our trip on a beautiful ______________ morning. (SUN)5. They left the house in a __________________ mess. (FRIGHT)6. He said “ Good morning” in a most ______________ way. (FRIEND)7. There is no easy ______________ to this problem. (SOLVE)8. He always drives more ________________ at night. (CARE)9. Does this _______________ suit you? (ARRANGE)10. He is a very _________________ carpenter. (SKILL)VII/Gạch chân lỗi sai ở mỗi dòng trong đoạn văn sau rồi sửa sang bên (như ví dụ).(10đ) Example: 0. I haven’t saw you for two month 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ___________holiday. He traveled, with him classmates, to a mountainous area 2/ ___________in Hoa Binh province. They gone there to help make a road 3/ ___________through a forest among two villages. “ It was very difficult 4/ ___________because there had no water to drink and no shops where we 5/ ___________could bought food,”said Nam. “ It was very cold and wet 6/ ___________in the mountains. It is one of the wetter places in the country.” 7/ ___________Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ ___________But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ ___________to return next year to do any more work there 10/ __________ VIII/ Điền 01 từ vào chỗ trống để hoàn thành đoạn văn sau : (10đ) Learning a language is, in some way, like (1) __________________ how to fly or play the piano. There (2) _________________ important differences, but there is a very important similarity. It is this: learning how to do such things needs lots (3) ___________ practice. It is never simply to “know” something. You must be able to “do” things with what (4) ___________ know. For example, it is not enough simply to read a book on (5) ______________ to fly an aeroplane. A (6) ___________ can give you lots of information about how to fly, but if only read a book and then try to (7) _____________ without a great deal of practice first, you will crash and kill (8) ____________ . The same is true of (9) Đề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 83Tr ường học Online http://school.vnmic.com ______________ the piano. So you think it is enough simply to read about it? Can you play the piano without having lots of (10) _________________ first? IX/ Ghép hai câu làm một, dùng từ gợi ý. (5đ)1. Minh does morning exercises regularly. He wants to be healthy ( so as to )………………………………………………………………………………………… 2. I’m learning English. I want to read book in English. (in order to)………………………………………………………………………………………….3. She said nothing . She didn’t want to make him angry (so as to)…………………………………………………………………………………………4.The man was taken to the local hospital. He was injured in the accident. (past participle)………………………………………………………………………………………… 5. The musician is internationally famous. He appeared in the concert last night. (present participle)………………………………………………………………………………………….X/ Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. (10) 1. Keeping the environment clean is very important.- It’s …………………………………………………………………………… 2. They will show the time machine to the public when they finish it. - The time machine …………………………………………………………………… 3. He was delighted to receive his aunt’s letter.- He was delighted that ……………………………………………………………… 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.- People ……………………………………………………………………………… 5. I’m very sad that I wasn’t accepted in that group.- I’m very sad not …………………………………………………………………….6. It’s three years since I last spoke to her.- I haven’t ………………………………………………………………………………7. Tam doesn’t type as fast as she used to.- Tam used …………………………………………………………………………… 8. “ Please turn down the radio for me”, said my father.- My father asked ………………………………………………………………………9. Lan will be fifteen next week. - It is Lan’s …………………………………………………………………………… 10. How long is it since you used the pen?- When ………………………………………………………………………….?XI/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh. (10đ)1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.Đề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 84Tr ường học Online http://school.vnmic.com - …………………………………………………………………………………….2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.- …………………………………………………………………………………… 3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.- ……………………………………………………………………………………… 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .- ……………………………………………………………………………………… 5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.- ………………………………………………………………………………………HƯỚNG DẪNCHẤM THIMôn : TIẾNG ANH – LỚP 8Năm học : 2008- 2009Tổng điểm 100:10 = 10 điểm I/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm 1- C 2- D 3- B 4 – A 5 – AII/ 5 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm1 – B 2- D 3-A 4- C 5- BIII/ 15 điểm – Mỗi câu đúng 1 điểm1- A 2 – C 3 - D 4 - A 5 – C 6 – A 7 – B 8 – D 9 – C 10 – B 11 – A 12 – B 13 – B 14 – D 15 – A IV/ 10 điểm – Mỗi động từ đúng 1 điểm1. are caried out 6. have invented2. working 7. organizing3. are 8. be developed4. to invent 9. to consider5. attempts 10. be wantedV/ 10 điểm – Mỗi giới từ đúng 1 điểm1. with 2. off 3. to 4. into 5.by6. betwwwn 7. up 8. for 9. in / forVI/ 10 điểm – Mỗi từ đúng 1 điểm1. deliveries 3. activities 5. frightening 7. solution 9. arrangement2. explanation 4. sunny 6. friendly 8. carefully 10. skillfulĐề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 85Tr ng hc Online http://school.vnmic.com VII/ 10 im Mi cõu ỳng 1 im1. interested -> interesting 3. gone -> went 5. had -> was2. him -> his 4. among -> between 6. bought -> buy7. wetter -> wettest 9. did -> done8. since -> for 10. any -> someVIII/ 10 im Mi t ỳng 1 im1. learning 2. are 3. of 4. you 5. how6. book 7. fly 8. yourself 9. playing 10. practiceIX/ 10 im Mi cõu ỳng 1 im1. Minh does morning exercises regularly so as to be healthy.2. Im learning English in order to read book in English.3. She said nothing so as not to make him angry.4. The man injured in the accident was taken to the local hospital.5. The musician appearing in the concert last night is internationally famous. X/ 10 im Mi cõu ỳng 1 im1. Its very inportant to keep the environment clean.2. The time machine will be shown to the public when it is finished.3. He was delighted that his aunt sent him a letter.4. People recycle old car tires to make shoes and sandals.5. Im very sad not to be accepted in that group.6. I havent spoken to her for three years.7. Tam used to type faster than she can/ does now.8. My father asked me to turn down the radio for him.9. Its Lans fifteenth birthday next week.10. When did you use the pen? XI/ 10 im Mi cõu ỳng 2 im1. Minh has collected stamps since he was a child.2. I am not working tomorrow so we can go somewhere.3. They are going back to England in two months.4. TV bringing not only information but also entertaiment.5. At home on the farm life is always a struggle with nature. [[ Phòng GD&ĐThuyện Kim Bảng Đề chính thức Kiểm tra chất lợng học sinh giỏi lớp 8Năm học 2008-2009Môn: Tiếng AnhThời gian làm bài 150 phút(Đề kiểm tra gồm 04 trang, thí sinh làm ngay vào bộ đề kiểm tra này) thi hc sinh gii mụn Ting Anh lp 86Tr ng hc Online http://school.vnmic.com Điểm của bài thi Bằng số: Họ, tên ngời chấm số 1: Bằng chữ: Họ, tên ngời chấm số 2: I/ Chn t có phn gch chân c phát âm khác nhng t còn li bng cách khoanh tròn ch cái A, B, C, hoc D. ( 2)1. A. looked B. watched C. carried D. stopped2. A. unite B. underline C. university D. uniform3. A. danger B. angry C. language D. passage4. A. character B. children C. teacher D. change5. A. look B. cook C. book D. roof6. A. school B. chemist C. machine D. ache7. A. hard B. w h o C. honest D. house8. A. passed B. danced C. lived D. walkedII/ Chọn câu trả lời đúng nhất. Khoanh tròn chữ cái A, B, C hoặc D (2,5đ)1. Are you interested playing badminton after class?A. in B. with C. on D. for2. " What going to Hanoi tomorrow? " A. to B. in C. about D. for3. Hoa works very so she always gets good marks.A. badly B. good C. hardly D. hard4. This school in 1997A. built B. is built C. was built D. has built5. Of all my friends, Hoa is A. the tallest B. the most tallest. C. taller D. more taller6. Would you mind if Ia photo ?A. take B. took C. would take D. am going to take7. Do you collect stamps or other things ? - Yes, I am a stamp.A. collecting B. collector C. collect D. collection8. It is very dangerous in the polluted environment.A. to live B. lives C. living D. live9. Our resources are limited so we should recycle all used things.A. nature B. natural C. naturing D. naturally10. His car is the same color . my uncles.A. alike B. as C. like D. to thi hc sinh gii mụn Ting Anh lp 87Số pháchTr ng hc Online http://school.vnmic.com III/ Dùng đúng thì, dạng của động từ cho trong ngoặc (2,5) A friend of mine, Judith Nelso 1.(presently work) in the international sales division at an electronic firm. She 2.(just return) from a trip to Japan. She 3.(ask) 4.(go) to Japan because she can speak Japanese. When she 5.(be) a business student at Boston University, she 6.(study) Japanese for four years. She 7.(never have) the opportunity to use her Japanese until she 8.(go) to Tokyo last year. While she was there, she 9.(speak) Japanese everyday and 10.(enjoy) every minute of it. * Your answer: 1. . 6. 2 7. 3. . 8. 4 9. . 5. . 10. IV/ Đọc bảng quảng cáo và trả lời True (T) or False (F) (1đ ) 1) Phu Ly FOREIGN LANGUAGE CENTER2) 11 Tran Hung Dao Street, Phu Ly3) Study English, Chinese and Japanese in the afternoon and evening and weekends4) Course are offered for children and adults5) Classes available for beginner, intermediate or advanced students6) Courses start on June 2nd.7) Please call 079. 38. 113. 114 for further information * True (T) or False (F)? 1. ___ You can study English, Chinese and Japanese at this language center.2. ___ If you are new to English, you cant study here.3. ___ There are no classes for children at this language center.4. ___ There aren't classes on Saturdays.V/ in dạng đúng của từ in hoa vào ô trống để hoàn thành câu (2) 1. We have two postal .a day.(DELIVER)2. He left the room without . (EXPLAIN)3. Playing tennis is one of his favorite . (ACT)4. We started our trip on a beautiful morning. (SUN)5. He said Good morning in a most way.(FRIEND) thi hc sinh gii mụn Ting Anh lp 88Tr ng hc Online http://school.vnmic.com 6. He always drives more at night.(CARE)7. He is a very carpenter. (SKILL)8. Although the room was fully furnished . I felt (COMFORT )VI. Điền vào chỗ trống đã đánh số một từ thích hợp (2,5đ)When I (1).a child I used (2) .go to see my grandmother. I thought her house was (3) beautiful as a palace and the garden seemed bigger than a park (4) I grew (5) The house and (6) seemed smaller but I still loved visiting the old lady. There were so many beautiful things in the house. Sometimes, I played (7) the dolls house which was older than grandmother herself. At (8) .times, I looked (9) .books which were (10) interesting than my childrens book at home. * Your answer: 1. . 6. 2 7. 3. . 8. 4 9. . 5. . 10. VII/ Gch chân li sai mi dòng trong on vn sau ri sa sang cột bên (nh ví dụ) (2,5) Example: 0. I havent saw you for two months 0/ seen Nam is a student. This year he had a very interested summer 1/ ___________holiday. He traveled with him classmates, to a mountainous area 2/ ___________in Ha Nam province. They gone there to help make a road 3/ ___________through a forest among two villages. It was very difficult 4/ ___________because there had no water to drink and no shops where we 5/ ___________could bought food,said Nam. It was very cold and wet 6/ ___________in the mountains. It is one of the wetter places in the country. 7/ ___________Nam stayed in the mountains since six weeks. It was hard work, 8/ ___________But he says it was the best thing he has ever did. He is hoping 9/ ___________to return next year to do any more work there. 10/ __________VIII/ Dùng từ gợi ý viết lại các câu sau sao cho nghĩa không thay đổi (2.5đ)1. Keeping the environment clean is very important.-> Its thi hc sinh gii mụn Ting Anh lp 89Tr ng hc Online http://school.vnmic.com 2. They will show the time machine to the public when they finish it. -> The time machine . 3. They have given her a bunch of flowers. -> A bunch of 4. Old car tires are recycled to make shoes and sandals.-> People 5. This textbook has sixteen units.-> There are 6. Its three years since I last spoke to her.-> I havent 7. Tam doesnt type as fast as she used to.-> Tam used 8. Please turn down the radio for me, said my father.-> My father asked 9. Lan will be fifteen next week. -> It is Lans 10. How long is it since you used the pen?-> When ?IX/ Sắp xếp các từ sau thành câu hoàn chỉnh (2.5đ)1. stamps / a child / Minh / since / collected / was / has / he.-> .2. tomorrow / can / not / we / somewhere / I / so / working / go / am.-> 3. back / in / months / England / going / two / are / to / they.-> 4. information / entertainment / also / is / TV / only / but / not / bringing .-> 5. struggle / on / always / nature / home / life / at / is / the farm / with / a.-> . The endĐáp án kiểm tra chất lợng HSG lớp 8 năm học 2008-2009 thi hc sinh gii mụn Ting Anh lp 810 . ký:……… Đề thi học sinh giỏi – môn Tiếng Anh lớp 8 12Sè ph¸chSè b¸o danhTr ng hc Online http://school.vnmic.com Họ tên giám thị 2: chữ ký: đề thi học sinh. Bảng Đề chính thức Kiểm tra chất lợng học sinh giỏi lớp 8 Năm học 20 08- 2009Môn: Tiếng AnhThời gian làm bài 150 phút (Đề kiểm tra gồm 04 trang, thí sinh

— Xem thêm —

Xem thêm: Tài liệu 30 bộ đề thi học sinh giỏi lớp 8 doc, Tài liệu 30 bộ đề thi học sinh giỏi lớp 8 doc, Tài liệu 30 bộ đề thi học sinh giỏi lớp 8 doc

Lên đầu trang

Mục lục

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.0977528095245 s. Memory usage = 13.95 MB