De dap an HSG TP ha noi mon tieng anh nam hoc20112012

Hasuke Tokumitsu
Hasuke Tokumitsu(1 tài liệu)
(0 người theo dõi)
Lượt xem 21
0
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 6 | Loại file: DOC
0

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 09/08/2013, 00:46

Mô tả: Đề thi học sinh giỏi thành phố Hà Nội môn Tiếng Anh vòng 1 (2011 - 2012) KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO HÀ NỘI KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ Năm học: 2011-2012 Môn thi: Tiếng Anh Ngày thi: 18-10-2012 Thời gian làm bài: 180 phút I. PHONETICS (1,2 PTS) Choose one word whose underlined part is pronounced differently from the rest. Identify your answer by cycling the corresponding letter A, B, C, D. 1. A. holding B. holiday C. holistic D. homework 2. A. treasure B. insure C. measure D. pleasure 3. A. journey B. country C. trouble D. enough 4. A. thousand B. wounded C. hour D. mount 5. A. appeal B. headquarters C. league D. treatment 6. A. cruise B. increase C. paradise D. rehearse II. VOCABULARY AND GRAMMAR (7,4 PTS) a. Circle the best answer A, B, C, or D to complete the sentences. 7. You’d better not call your friends _________ night. A. to B. on C. in D. at 8. The contractor’s recommendation is that the old building ________. A. is needed repairing B. needs to be repaired C. need repairing D. need to repair 9. Hello. Is that 4578? Please put me ________ to the manager. A. across B. up C. over D. through 10. Because I’ve been ill and away from school, I’ve fallen ________ with my work. A. for B. behind C. on D. out 11. I ran _________ an interesting article about fashion while I was reading the newspaper. A. after B. across C. away D. out 12. You can exercise your _______ to cancel the contract immediately, but you wouldn’t receive any money at that point. A. duty B. obligation C. rights D. possibility 13. “Have you got a copy of Gone with the wind?” “You’re ________ luck. We’ve just one copy left” A. by B. with C. in D. on 14. There is _______ chance of getting John’s money back. His son has spent it all. A. little B. a little C. few D. a few 15. He has paid his bill and left the hotel. He has _________. A. checked in B. packed a suitcase C. checked out D. made a reservation 16. I believe that our new manager has the _______ to work well in this business environment. A. flexiblity B. flexibly C. flexibility D. flexible 17. Of the two new teachers, one is experienced and _________. A. the others are not B. another is inexperienced C. the other is not D. other lacks experience 18. George __________ he could improve his test scores, but he did not have enough time to study. A. knew to B. knew how C. knew how that D. knew how to 19. Last year Matt earned __________ his brother, who had a better position. A. twice as much as B. twice more than C. twice as many as D. twice as more as 20. The noise of the airplanes _________ from the airport over our house was unbearable at times. A. which taking off B. taking off C. which was taking off D. to take off 21. __________ our poor living conditions, we all feel happy. A. However B. Although C. Despite D. Because 22. With her beauty and charm, she _______ film audiences everywhere. A. tortured B. deceived C. captivated D. defeated 23. Most people are fairly confident that the workers will win _________ in the end. A. through B. from C. with D. by 24. It is a ___________. 1 KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 A. blue sleeping polyester bag B. blue polyester sleeping bag C. polyester sleeping blue bag D. sleeping blue polyester bag 25. There was a sign, but Lee couldn’t _______ what it said. A. see off B. hang on C. make up D. make out 26. It’s a long walk tomorrow. We need to _________ as early as possible. A. set up B. set in C. set off D. set down 27. The little children watched the performance in _______ amazement. A. wide-eyed B. cross-eyed C. eagle-eyed D. hawk-eyed 28. By the time the ambulance had arrived, a crowd of ________ had gathered. A. spectators B. passers C. onlookers D. viewers 29. The main cause of the strike was the management’s refusal to give further consideration to the question of paying _________. A. differentials B. differences C. subsidies D. opportunities 30. In the last month I was ___________ my affairs in England and saying goodbye to all my friends. A. switching off B. hanging up C. winding up D. fading away b. Give the correct forms of the words in brackets to complete the passage. In the not-too-distant past farm animals were able to live natural lives in what we would now term ‘free-range’ conditions. Such farming methods however, were not able to supply enough for the rapidly growing population of the world and the increasing demands on food (31. CONSUME) _____________. In order to cope with this rising demand, factory farming methods were introduced along with the development of genetically engineered (32. GROW) ____________ hormones, which resulted in a massive increase in food production. However, these developments in the use of factory farming and drug (33.TREAT) ___________ have led to a (34. SPREAD) _______________ feeling that animals are being caused a lot of distress and that the quality of the food itself suffers as a consequence. Certainly, many people (35. AGREE) ________________ with the idea of keeping animals in one building for their entire (36. EXIST) ______________ and argue that more emphasis should be given to (37.ALTERNATE) _________________ farming methods. A growing number of people are choosing to eat organic food, supporting farmers who use free-range methods, a system which has proved to be both (38.ECONOMY) __________________ and more humane. c. Find a suitable preposition for each of the phrases below then use the combination to complete the sentences given. There are more phrases than you need. the time being far bounds no means tune duty the question 39. Of all houses we’ve looked at, this one is ______________ the best. 40. We can’t use this piano because it is _______________________. It needs repairing. 41. The government has decided to shelve its plans raise the school leaving age to eighteen at least _________________. 42. She said she would join us at the restaurant later, when she was ___________________. 43. The children were not allowed to go to the local fish and chip shop during their lunch hour. It was ____________________ to them. III. READING (5,4 PTS) a. Give a suitable word to complete the passage. In terrestrial affairs we think of “big” as being complicated; a city is more intricate than a village, an ocean more complicated than a puddle. (44) ____________ the universe, the (45) _____________ seems to be the case bigger is simpler. Galaxies have some puzzling features but on the whole, they are scarcely more complicated than the stars that (46) _______________ them. Beyond the galaxies, in the hierarchy of the cosmos, there are (47) ___________________ of galaxies; these are loosely bound by the gravity of their largest members and tend to look very much the same in all (48) _______________. Simplest of all is universe at (49) _______________. It is far less complicated than the Earth, one of its most trial members. The universe consists of billions of galaxies flying (50) ________________ as of from an explosion that set it in (51) ______________. It is not lop-sided or does it rotate. The more thoroughly scientists investigate the universe, the more clearly its simplicity shines through. b. Read the text below and decide which answer A, B, C or D best fits each space. 2 KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 Many people nowadays are keen to get away from it all for a couple of weeks without putting too much of a (52) ____ on the environment. In terms of maintaining the moral high ground, the benefits of an ecotourism holiday seem overwhelming. But just how environmentally-friendly can we make topping up our tans? And for those who want to go a(n) (53) _____ further and drastically reduce their environmental impact, how much do we really need to (54) ______ it? The answer, it seems, is more complicated than you might at first think. For those who (55) _______ a bit of luxury in a warm climate, there are countless resorts to choose from, aimed squarely at cash rich, time poor Europeans and North Americans. Resorts like Australia’s Turtle Beach and Malaysia’s Sukai Resort are on a par with some of the most luxurious non-eco establishments. But they don’t come cheap. A one-week (56) ______ holiday for two at one of these places can easily set you back two thousands pounds. Plus there’s the awkward fact that you still need to cover considerable distances in some gas-guzzling mode of transport to get there in the first place. Surprisingly, nearer the other end of the scale, a week of luxury at the UK’s pricest and most polluting resort, Gluttonness in Scotland turns out to be more than an equal for the eco-tourism rainforest options when you factor in the huge carbon footprint that your flight would otherwise create. 52. A. strain B. damage C. stress D. harm 53. A. increment B. step C. foot D. degree 54. A. deny B. suffer C. rough D. abstain 55. A. search B. crave C. long D. wish 56. A. combination B. included C. package D. combo c. Match the following sentences with the appropriate response. Answers Possible stimulus You say 57. ______ 58. ______ 59. ______ 60. ______ 61. ______ 62. ______ 57. I got away with missing afternoon school last Friday, so I’m going to try taking all of Friday off next week. 58. Would you like to choose which hotel room you want? 59. Do you always get a good horse at the riding stables you go to? 60. You’re playing against the best player in the competition! 61. Did you manage to persuade Jane to come on holiday with you? 62. I dreamt that Elton John invited me to one of his parties last night! A. No such luck! B. Don’t push your luck! C. You should be lucky! D. We’ll take pot luck. E. Just my luck! F. It’s the luck of the draw. d. Answer the questions by referring to the article below. Choose from the list of methods of transportation in Bangkok for each question and write in the gaps. Some of the choices may be required more than once. Which of these forms of transport (A-F) _________ 63. require you to seek a particular color if you want to travel faster? _________ 64. only covers the center of the city? _________ 65. is potentially the most dangerous? _________ 66. do you need to have good pronunciation for? __ _______67. cause pollution problems? _________ 68. will you probably suffer the most discomfort on? _________ 69. can you perhaps use without paying? _________ 70. offers a more expensive variety for foreign visitors? GETTING AROUND BANGKOK A. Skytrain: The Bangkok Skytrain (BTS, pronounced bee-tee-et in Thai) deserves a visit simply for the Disneyland space-ageness of it. Built in a desperate effort to ease Bangkok’s insane traffic and pollution, the Skytrain covers most of downtown and is especially convenient for visiting the Siam Square area. There are two lines: the light green Sukhumvit line which travels along Sukhumvit road, and the dark green Silom line, which travels from the Silom area, interchanges with the Sukhumvit line at Siam Square (C) and terminates near the Chatuchak Weekend Market (N8). There isn’t, unfortunately, a station near Banglampu District ( aka the Khao San Roand area), but you can tae a river ferry to Tha Sathorn for the Silom line terminus at Saphan Taksin (S6). You must have 5 or 10 baht coins to purchase Skytrain tickets from the vending machines near the entrance, so hold on to them. Fares range from 10 to 45 baht depending upon how many zones you are traveling. Consult the map (in English) near each ticket machine. If you do not have coins, you may need to queue for change from the staff at the booth. If you are in town for several days, weigh your options and consider a rechargeable stored value card (200 baht), a “ride all you like” tourist pass or multiple ride pass of 10 trips or more. They will certainly save you time, scrambling for coins, and maybe even money. Check for information with the English speaking staff. 3 KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 B. By boat: A ride on the Chao Phraya River should be high on any tourist’s agenda. The cheapest and most popular option is the Chao Phraya Express Boat, basically an aquatic bus plying up and down the river. The basic service plies from Wat Rajsingkorn (S4) all the way to Nonthaburi (N30) for 6 to 10 baht depending on distance, stopping at most of Rattanakosin’s major attractions including the Grand Palace, the Temple of Dawn, etc. In addition to the basic service, there are express service flagged with yellow or orange flags, which stop only at major piers and should be avoided unless you’re sure where’re going. The new signposting of the piers is quite clear, with numbered piers and English route maps, and the Central station offers easy interchange to the BTS Saphan Taksin station. In addition to the workaday express boat, there is also self-proclaimed Tourist Boat which stops at a different subset of piers, offers commentary in English and charges twice the price. The boats are slightly more comfortable and not at a bad option for hop or two, but don’t get bullied into buying the overpriced day pass. Canal boats also service some of Bangkok’s many canals (khlong). They are cheap and immune to Bangkok’s traffic jams, just watch your step when boarding and disembarking! One particularly useful line runs up and down Khlong Saen Saep, parallel to Petchaburi Rd, and provides the easiest access from the city center to the Golden Mount. Finally, for trips outside the set routes, you can hire a long tail river taxi at any major pier. These are fairly expensive and will attempt to charge as much as 500 baht/hour, but with haggling may be suitable for small groups. To circumvent the mafia-like touts who attempt to get a (large) cut for every ride, agree for the price of the shortest possible ride (half an hour etc), and negotiate directly with the captain when on board. C. By bus: Local buses, mostly operated by the Bangkok Mass Transit Authority (BMTA), are the cheapest but also the most challenging way of getting around, as there is bewildering plethora of routes, usually marked only in Thai. Bus stops usually list only the bus members that stop there and nothing more. They are also subject to Bangkok’s notorious traffic, often terribly crowded, and many are not air-conditioned. The hierarchy of Bangkok’s buses from the cheapest to the best can be ranked as follows: * Small green bus, 3.50 baht flat fare. Crowded, no air-conditioning, no fan, famously suicidal drivers, not advisable for more than short hops. * Red bus, 4 baht flat fare. BMTA-run, more spacious and fan cooled (in theory). Unlike other buses, a subset of these runs through the night. * White/blue bus, 5 baht flat fare. Exactly the same as the red buses, but operated by private concession. * Blue bus, air-conditioning, 8 baht for the first 8 kilometers, up to 20 baht max. BMTA-run and quite comfortable. * Orange bus, air-conditioning (Euro 2), 10 baht for the first few kilometers, up to 20 baht max. BMTA-run, new and comfortable. * Purple Microbus, 25 baht flat fare, fixed number of seats so never crowded. Some of these are Skytrain feeder shuttles and can get free tickets if you buy stored-card value of 200 baht or more. Buses stop only when needed, so wave them down (arm out, palm down) when you see one barreling your way. In all buses except the Microbus, pay the roaming collector after you board; on Microbus, drop the money into a slot next to the driver as you board. In all buses, keep the ticket as there are occasional spot-checks, and press the signal buzzer (usually near the door) when you want to get off. D. Taxi: Taxis are a quick way to get around town, at least if the traffic is flowing your way. Almost all taxis are now metered: the hailing fee is 35 baht and most trips in Bangkok: cost less than 100 baht. If the driver refuses to use the meter after a couple of attempts, simply exit the taxi. Also try to avoid taxis that stay parked all day outside the hotel. The only two reasons that they there: 1) To take you places where they can get commissions (jewelry stores, massage parlors, etc.) 2) To overcharge you by not using the meter. Your best bet is to walk to the road and catch an unoccupied metered taxi in motion (easier than it sounds, as Bangkok traffic tends to crawl the majority of the time). Be sure to either know the correct pronunciation of your destination, or have it written in Thai; taxi drivers in Bangkok are notoriously bad at reading maps. E. By motorbike: When traffic slows to a crawl and there are no alternatives, the fastest way to your destination is to take a motorbike taxi. Bike drivers in colorful fluorescent yellow-orange vests want for passengers at street corners and near shopping malls and prices are negotiable. Motorcycle taxis are suicidally dangerous and should generally be avoided except as a last resort, as accidents are far too common. Some bikes do not travel long distance, but simply shuttle up and down long so it is not serviced by other transport for a fixed 5-20 baht fare. These are marginally less dangerous, especially if you happen to travel with the flow on a one-way street. The law requires that both driver and passenger must wear a helmet. It is the driver’s responsibility to provide you with one, so if you are stopped by police, any fine is also the driver’s responsibility. When riding, keep a firm grasp on the seat handle and watch out for your legs. 4 KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 F. By tuk-tuk: Finally, what would Bangkok be without the dreaded and loved tuk-tuks? You’ll know them when you hear them. These three wheeled contraptions blaze around Bangkok leaving a black cloud of smog in their wake. For anything more than a 5-10 minute jaunt, they are not worth the price, and the price will usually be 4 or 5 times what it should be anyway (which, for Thais, is around 30% less than the equivalent metered taxi fare). On the other hand, you can sometimes ride for free if you agree to visit touristy clothing or jewelry shops (which give the tuk-tuk driver gas coupons and commissions for bringing customers). The shops’ salesmen are pushy, but you are free to leave after five or ten minutes browsing. In case you actually want to get somewhere, and you’re an all-male party, be careful with the tuk-tuk drivers, they will usually just ignore your destination and start driving you to some other places. Insist continually on going only to your destination. IV. WRITING (6,0 PTS) a. Finish each of the following sentences in such a way that it means the same as the sentence printed before it. 71-72. Let’s go to Japan for our holiday this year. Why _______________________________________________________? 73-74. “How long have you been learning English?”, Nam asked. Nam wanted to know __________________________________________ 75-76. “Helen, would you like to come and have lunch with me next Sunday?”, Mary asked. Mary invited ______________________________________________ 77-78. “Do you think a smile is a sign of friendliness and interest? ”, he asked. He asked me _____________________________________________ 79-80. The students in my class are going to organize a surprise party on the occasion of October 20 th tomorrow evening. A ________________________________________________________________________________ b. Use the suggested words below to make meaning full sentences. 81-82. Who / you / think / be / blame / accident / this morning/ ? / ________________________________________________________________________________ 83-84. Only/ when/ you/ know/ truth/ ,/ you/ make/ decision/ whether/ change/ habits/./ ________________________________________________________________________________ 85-86. I/ afraid/ something/ urgent/ come/ so/ I/ not/ able/ see/ you/ tonight/ ./ ________________________________________________________________________________ 87-88. Before/ you/come/ conclusion/ that/ he/ fault/ should/ take/ age/ account/ ./ ________________________________________________________________________________ 89-90. Because/ the/ importance/ body/ language/ ,/ you/ want/ know/ what/ yours/ say/ how/ interpret/ people’s/ ./ ________________________________________________________________________________ c. Write the new sentences using the words in brackets. Do not alter the given word in any way. 91-92. There are very few buildings in the old city higher than this. (one) _________________________________________________________________________ 93-94. It costs a lot of money now, but over a longer period it will be a good investment. (run) __________________________________________________________________________ 95-96. By the time we arrived at the theatre, nearly all the seat had been taken. (hardly) __________________________________________________________________________ 97-98. Pauline isn’t trying to solve her financial problems. (effort). ___________________________________________________________________________ 99-100. It is likely that I will get a contract for the job. (cards) ___________________________________________________________________________ -The end- ĐÁP ÁN THI HỌC SINH GIỎI THÀNH PHỐ LỚP 12 Năm học: 2011-2012 Môn thi: Tiếng Anh 5 KỲ THI HỌC SINH GIỎI LỚP 12 THÀNH PHỐ HÀ NỘI Năm học: 2011-2012 Ngày thi: 18-10-2012 Thời gian làm bài: 180 phút I. PHONETICS (1,2 PTS) 1.B 2. B 3. A 4.B 5. B 6.A II. VOCABULARY AND GRAMMAR (7,4 PTS) a. Circle the best answer A, B, C, or D to complete the sentences. 7. D 8. C 9. D 10.B 11. B 12. C 13. C 14. A 15. C 16. C 17. C 18. B 19. A 20. B 21. C 22. C 23. A 24. B 25. D 26. C 27. A 28. C 29. A 30. C b. Give the correct forms of the words in brackets to complete the passage. 31. consumption 32. growth 33. treatment(s) 34. widespread 35. disagree 36. existence 37. alternative 38. economical c. Find a suitable preposition for each of the phrases below then use the combination to complete the sentences given. There are more phrases than you need. 39. by far 40. out of tune 41. for the time being 42. off duty 43. out of bounds III. READING (5,4 PTS) a. Give a suitable word to complete the passage. 44. for 45. reverse/ opposite 46. compose 47. clusters 48. direction 49. large 50. aprt 51. motion b. Read the text below and decide which answer A, B, C or D best fits each space. 52. A. strain 53. B. step 54. C. rough 55. B. crave 56. C. package c. Match the following sentences with the appropriate response. 57. B 58. D 59. F 60. E 61. A 62. C d. Answer the questions by referring to the article below. Choose from the list of methods of transportation in Bangkok for each question and write in the gaps. Some of the choices may be required more than once. Which of these forms of transport (A-F) 63. B. By boat 64. A. Skytrain 65. E. By mototbike 66. D. By taxi 67. F. By tuk-tuk 68. C. By bus 69. F. By tuk-tuk 70. B. By boat IV. WRITING (6,0 PTS) 71-72. Why don’t we go to Japan for our holiday this year? 73-74. Nam wanted to know how long I had been learning English. 75-76. Mary invited Helen to com and have lunch with her the following Sunday/ the next Sunday/ the Sunday after. 77-78. He asked me if/ whether I thought a smile was a sign of friendliness and interest. 79-80. A surprise party is going to be organized on the occasion of October 20 th by the students in my class tomorrow evening. 81-82. Who do you think is to / should/ will be blame for the accident this morning? 83-84. Only when you now the truth, can you make a decision whether or not change your/the habits/whether to change your habits or not. 85-86. I am afraid something urgent has come up so I won’t be able to see you tonight. 87-88. Before you come to the conclusion that he is a fault, you should take his age into account. 89-90. Because of the important of body language, you want to know what yours is saying and how to interpret other people’s. 91-92. This is one of the highest/ tallest buildings in the old city. 93-94. It costs a lot of money now, but in the long run it will be a good investment. 95-96. There were hardly any seats by the time we arrive at the theatre./ Hardly were any seats empty/ available by the time we arrive at the theatre. 97-98. Pauline is making no efforts/ is not making any efforts to solve her financial problems. 99-100. It is on/ in the cards that I will get a contract for the job. 6 . the accident this morning? 83-84. Only when you now the truth, can you make a decision whether or not change your/the habits/whether to change your habits. bee-tee-et in Thai) deserves a visit simply for the Disneyland space-ageness of it. Built in a desperate effort to ease Bangkok’s insane traffic and pollution,

— Xem thêm —

Từ khóa:

Xem thêm: De dap an HSG TP ha noi mon tieng anh nam hoc20112012 , De dap an HSG TP ha noi mon tieng anh nam hoc20112012 , De dap an HSG TP ha noi mon tieng anh nam hoc20112012

Gửi bình luận

Bình luận
Lên đầu trang
  • iphone
    iphone · Vào lúc 02:10 pm 02/09/2013
    Tài liệu này hay để kiếm tiền này các bạn
  • Mai Ngọc
    Mai Ngọc · Vào lúc 11:06 am 07/11/2013
    Có được như thế này thì còn gì bằng :D
  • VinhNguyen
    VinhNguyen · Vào lúc 02:13 pm 28/12/2013
    Cảm ơn bạn đã đăng tài liệu,! Hic, tài liệu quý thế này mà bây giờ mới tìm thấy.
  • fresh boy 0
    fresh boy 0 · Vào lúc 02:54 am 29/12/2013
    Thank ban nhé. tài liệu này rất bổ ích
  • fresh boy 17
    fresh boy 17 · Vào lúc 04:02 am 29/12/2013
    Mình đang rất cần những tài liệu thế này , cảm ơn bạn nhé vì đã chia sẻ
Xem thêm
Đăng ký

Generate time = 0.0718719959259 s. Memory usage = 13.42 MB