Tổng hợp đề thi olympic các tỉnh duyên hải lớp 10

Dương Đức Mạnh
Dương Đức Mạnh(27 tài liệu)
(0 người theo dõi)
Lượt xem 219
1
Tải xuống 15,000₫
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 46 | Loại file: DOCX
0

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 17/08/2013, 16:04

Mô tả: Tổng hợp đề thi olympic các tỉnh duyên hải lớp 10x ENGLISH TEST FOR STUDENTS OF ENGLISH - GRADE 10 Time allowed : 180 minutes ___________________________________________________________________________________ I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from those of the others. 1. A. education B. during C. dangerous D. document 2. A. situation B. congratulation C. tuition D. statue 3. A. formation B. information C. impolite D. forget 4. A. buses B. houses C. glasses D. passes 5. A. future B. picture C. architecture D. mature II. Choose the word that has a different stress pattern from the others. 1. A. arrive B. surprise C. success D. equal 2. A. mathematics B. biology C. experiment D. philosophy 3. A. international B. flexibility C. considerable D. university 4. A. broken B. control C. foolish D. greedy 5. A. beautiful B. effective C. favourite D. popular III. Indicate on your answer sheet the letter A, B, C or D against the number of the question. 1 It was very difficult for the inspector to . what recommendations he should make. A realise B settle C solve D decide 2 This is not the right . to ask for my help; I am far too busy even to listen! A moment B situation C opportunity D circumstance 3 The job of student lodging officer a great many visits to landladies. A concerns B offers C asks D involves 4 It is knowledge in the village that Mr and Mrs Thorne quarrel violently several times a week. A common B complete C normal D usual 5 All students leaving college at the end of term must leave their addresses so that letters can be sent . A forward B through C on D to 6 Of course I'm a Christian . I expect everyone who works here to be a Christian too. A since B then C and D but 7 "My daughter, Mary, tries to . to see me at least once a week," Mrs Jones told the social worker. A call up B go up C come on D drop in 8 Driving in London is supposed to be confusing but I didn't find it at . difficult. A all B first C once D least 9 Yesterday the naval authorities . the reports in Friday's newspapers that they had exploded three bombs near an unknown submarine. A published B confirmed C re-stated D agreed 10 If only I . play the guitar as well as you! A would B should C could D might 11 The shops are always . of people at Christmas time. A full B stuffed C busy D crowded 12 The party, I was the guest of honour, was extremely enjoyable. A by which B at which C for which D to which 13 Children with diseases should not be allowed to go to school. A contact B infectious C constant D influential 14 I . my friend to lend me his caravan for my trip to the country. A persuaded B suggested C proposed D convinced 15 John swims very well and . does his brother. A also B even C so D too Dap an khoi 10 trang 1 / 46 16 They would . go by air than spend a week travelling by train. A always B rather C prefer D better 17 I have often . why they went to live abroad. A wondered B surprised C thought D puzzled 18 My wife and I have much pleasure in . the invitation to your daughter's wedding. A taking B accepting C thanking D welcoming 19 Her guest apologised for causing her so much . A problem B complication C trouble D damage 20 Because his argument was so confusing, people understood it. A few B clever C less D many IV. Fill each of the numbered blanks in the following passage. Use only one word in each space. Henry bought some presents and came out of the shop. . (1) the sun had clouded (2), he did not feel . (3) hurrying. There was . (4) the time he needed to do . (5) he wanted. He . (6) regretted that it was not quite warm . (7) to sit down . (8) one of those little tables . (9) the pavement and take a cup of coffee. . (10) would have reminded him . (11) his first trip abroad . (12) the delight he had taken in such everyday differences (13) the drinking of coffee . (14) the open air. He wanted to experience all (15) simple pleasures again. As he walked . (16) the quiet London street and turned . (17) the avenue in . (18) he lived, he felt (19) glad to be alive that he almost shouted (20) with joy. V. Choose the best word or phrase to fill in each blank. TREES FOR LIFE Trees are amongst the biggest and longest-living things on the Earth, some dating back longer than the oldest buildings. But (1) being nice to look at, trees also (2) . an important role in improving the quality of our lives. On a world-wide (3) . , forests help to slow down the effects of global warming by using up the gas (4) . as carbon dioxide and giving (5) the oxygen we need to breathe. At local neighbourhood level, trees also (6) important environmental benefits. They offer shade and shelter, which in (7) reduces the amount of energy needed to heat and cool (8) . buildings; at the same time, they also remove other impurities from the air we breathe. Urban trees are especially important because for many people they provide the only daily (9) . with the natural world. What's (10) . , urban trees also provide home for birds, small animals and butterflies, (11) . the trees we would lose the pleasure of seeing these creatures in our cities. Regrettably, (12) , trees in cities are now coming under (13) . There is a limit to the level of pollution they can (14) and, down at street level, their roots are being seriously (5) by the digging needed to make way for modern telephone, television and other cables. 1.A. as far as B. as long as C. as soon as D. as well as 2.A. play B. show C. act D. serve 3.A. scale B. size C. range D. area 4.A. called B. known C. titled D. referred 5.A. in B. away C. up D. out 6.A. bring B. make C. take D. find 7.A. turn B. place C. order D. reach 8.A. opposite B. close C. next D. nearby 9.A. junction B. touch C. contact D. taste 10.A. more B. else C. most D. other 11.A. Throughout B. Beyond C. Without D. Outside 12.A. therefore B. whilst C. however D. despite 13.A. risk B. threat C. danger D. warning Dap an khoi 10 trang 2 / 46 14.A. stand in for B. face up to C. put up with D. face back on 15.A. concerned B. disturbed C. interfered D. involved VI. Read the passage and then choose the best answer for each question below. The Norwegian Government is doing its best to keep the growth of the oil industry under control. A new law limits exploration to an area south of the southern end of the long coastline; production limits have been laid down (though these have already been raised) ; and oil companies have not been allowed to employ more than a limited number of foreign workers. But the oil industry has a way of getting over such problems, and few people believe that the Government will be able to hold things back for long. As one Norwegian politician said last week: ‘ We will soon be changed beyond all recognition'. Ever since the war, the Government has been carrying out a programme of development in the area north of the Arctic Circle. During the past few years this programme has had a great deal of success: Tromso has been built up into a local capital with a university, a large hospital and a healthy industry: But the oil industry has already started to draw people south, and within a few years the whole northern policy could be in ruins. The effects of the development of the oil industry would not be limited to the north, however. With nearly 100 -per-cent employment, everyone can see a situation developing in which the service industries and the tourist industry will lose most of their workers to the oil industry. Some smaller industries might even disappear altogether when it becomes cheaper to buy goods from abroad. The real argument over oil is its threat to the Norwegian way of life. Farmers and fishermen do not make up the majority of the population but they are an important part of it because Norwegians see in them many of the qualities that they regard with pride as essentially Norwegian. And it is the farmers and the fishermen who are most critical of the oil industry because of the damage that it might cause to the countryside and to the sea. 1. The Norwegian Government would prefer the oil industry to A slow down its rate of development. B provide more jobs for Norwegians. C look for oil on the southern coast. D develop more quickly than at present. 2. What has the Norwegian Government's policy been for the area north of the Arctic Circle since the war? A To prevent a growth in population. B To improve facilities in the area. C To develop a large tourist industry. D to discourage industrial development. 3. What might be the effect of the oil industry on northern Norway? A the development of industry. B A growth in population. C The failure of the development programme. D The development of new towns. 4. In Norway, one effect of the development of the oil industry might be A a large reduction in unemployment. B an increase in unemployment in the north. C a reduction in the number of existing industries. D the development of a number of service industries. 5. Why are Norwegian farmers and fishermen important? A. The economy depends on agriculture and fishing. B They form the majority of the population. C They are thought of as the real Norwegians. D They are responsible for preventing pollution. A gold rush is the rapid relocation of large numbers of people to an area where gold has been discovered. Gold rushes capture the imagination and participation of many people because of the magical lure of gold and potential for overnight affluence. The greatest gold rush in United States history was the California Gold Rush of 1849. The rush first began in 1848 when a carpenter named James Marshall discovered gold on the property of John A. Sutter in the Sacramento Valley . Hired to build a sawmill on the banks of the American River, Marshall had hardly begun work when he started finding nugget after nugget of gold. News of the discovery at Sutter's mill spread quickly, and soon thousands of persons were laying claims in the area. These people, called " forty-niners”, rushed in from all over the world. In just two years, the population of California increased from about 26,000 to 380,000. Consequently, California was admitted to the Union as a state in September of 1850. Dap an khoi 10 trang 3 / 46 The free-spending style of the successful miners help to turn communities such as Sacramento and San Francisco into prosperous towns. Those who were not so lucky became farmers and ranchers in the Central Valley of California. 6. What is the best title for this passage? A. Famous Gold Rushes C. The Lure of Gold B. The Forty-Niners D. The California Gold Rush of 1849 7. According to the passage , people join gold rushes because A. they are guaranteed overnight wealth B. gold holds a magical power for everyone C. they believe they have a chance of becoming affluent D. they have very active imaginations 8. According to the passage, where was gold discovered ? A. At Sutter's mill C. In the streambed of the American River B. On James Marshall's property near Sacramento D. In the Central Valley of California 9. It can be inferred from the passage that the California gold rush A. provided most forty-niners with long-term mining work B. attracted people from every country in the world C. spread throughout the Central Valley D. greatly speeded up the development of California 10. According to the passage, what qualified California to be admitted to the Union? A. The status of statehood B. The great increase in population C. The political efforts of successful miners D. The prosperity of California communities VII. Choose from the list A-H the sentence that best summarizes each part (1-7) of the following article. The first has been done for you as an example. THE JOY OF BEST FRIENDS 1. .H We may complain and worry about love and romance, but how many of us spend time and effort on the one relationship that can make the difference between a rich and happy life and feeling lonely and depressed - the relationship we have with our best friend? 2. A relationship with a best friend may not match the highs and lows of a love affair, but in most cases it is a far more solid and reliable commitment, which will outlast even the most passionate romance. Debbie and Sally have been best friends since school. As teenagers they went shopping together on Saturday mornings and then sat in cafes all afternoon, giggling about the idiotic behaviour of the boys at school. Now in their early thirties, they talk on the phone two or three times a week and meet once a fortnight to catch up on each other's lives. While boyfriends have come and gone, their friendship has outlasted them all. 3 . "Sally knows me better than anyone else," says Debbie, "When I get fed up and everything looks hopeless, she sits and listens when I tell her what's getting me down. When we've had a good chat, or spent hours laughing, I go home feeling on top of the world." Sally feels the same. "A couple of years ago, Debbie was thinking of going to Australia to work. I was devastated. It made me realise how important our friendship is. I remember thinking that if she had decided to go, it would have been like losing my right arm." 4. . While a night out with your closest friend might be the best guarantee of a good time, there is a serious side to all of this. Having a best friend to turn to and confide in can have a positive effect on your emotional health. In fact, your best friend can prevent you from developing serious psychological problems, such as depression and anxiety, and if you do find yourself depressed, he or she can be the major force that enables you to get over it. 5 But best friendships aren't all sweetness and light. As the old saying goes, 'there's a thin line between love and hate', and the person you care about the most can also be the one who can hurt you most deeply. Jealousy and Dap an khoi 10 trang 4 / 46 competition are major sources of difficulty. Two friends who have been close for years, sharing a similar lifestyle, can find their relationship threatened if one suddenly has a change in fortune. 6. . Best friendships evolve with time - you cannot go out and pick your best friend. We become friends with people who share common interests - at school or through hobbies, for example. We become best friends with someone usually because we spend more time with them than with anyone else, and because we can confide in them intimately. 7. . Best friends have usually known each other for years and stuck together through good and bad times. If you haven't got one, perhaps you are being too distant with people, or focusing too much on work or love affairs. That's a sad loss, because a best friend gives the best relationship many people ever have. A Relationships with best friends provide more than just fun. B Friendships with best friends develop naturally. C Relationships with best friends continue for longer than other relationships. D Relationships with best friends can become strained. E It is easy to overcome problems in relationships between best friends. F It's a shame to go through life without a best friend. G Best friends value their relationship with each other. H People sometimes neglect their relationship with their best friend. VIII. Word forms. 1. Could you ( STRAIGHT) the picture over the sofa? 2. My car is too much ( RELY) to take on a long journey. 3. It's hard to buy meat on the island but fish is ( PLENTY). 4. She always means what she says. She is well known for her (SINCERE). 5. If you want to exchange goods, you will need to produce a (RECEIVE). 6. She lives in an expensive (RESIDE) area several miles from the city center. 7. Sarah's compositions are full of mistakes but they are very (IMAGINE). 8. Avoid eating chips if you want to lose weight, they are (FAT). 9. The old lady kept her (SAVE) hidden under her bed. 10. Borrowing someone's car without asking them is a case of extreme (RESPONSIBLE). IX. Sentence transformation. a) If the ship sank , what would you do ? If the ship were ………………………………………………………………. b) I asked the hotel porter to wake me at 8 o'clock the following morning. " Please c) They'll have to change the date of the meeting again. The date . d) The garage is going to repair the car for us next week. We are going . e) The bus takes longer than the train. The train f) John has not had his hair cut for over six months. It is . g) Maria says she'd like to have been put in a higher class. Maria wishes . h) Would you like me to finish the work tonight? I'll . Dap an khoi 10 trang 5 / 46 i) You may get hungry on the train, so take some sandwiches. In . . j) My husband didn't leave the car keys, so I couldn't pick him up at the station. If my husband X. Write a paragraph about benefits of tourism. (120 words) ANSWER KEY I. ( 5p) 1. A 2. C 3. A 4. B 5. D II. ( 5p) 1. D 2. A 3. C 4. B 5. B III. ( 10 p) 1. D 6. C 11. A 16. B 2. A 7. D 12. B 17. A 3. D 8. A 13. B 18. B 4. A 9. B 14.A 19. C 5. C 10. C 15. C 20. A IV.( 10 p) 1. Though /Although 6. suddenly 11.of 16. along 2. over 7. enough 12 and 17 . up 3. like 8. by 13.as 18. which 4. just 9. on 14. in 19. so 5. what 10. It 15 these 20. out V. ( 15p) 1. D 6. A 11.C 2. A 7. A 12 C 3. A 8. D 13. B 4. B 9. C 14. C 5. D 10. A 15. B VI. ( 10p) 1. A 2. B 3. C 4. C 5. C 6. D 7. C 8. A 9. D 10. B VII. ( 15 p) 2. C 3. G 4. A 5. D 6. B 7. F VIII. ( 10p) 1. straighten 6. residential 2. unreliable 7. imaginative 3. plentiful 8. fattening 4. sincerity 9. savings 5. receipt 10. irresponsibility IX. ( 10p) 1. Were the ship to sink , what would you do? 2. " Please wake me up at 8 o'clock tomorrow morning, " I asked the hotel porter. 3. The date of the meeting will have to be changed again . 4. We are going to have the car repaired next week. 5. The train doesn't take as long as the bus. Dap an khoi 10 trang 6 / 46 6. It is over six months since John last had his hair cut . 7. Maria wishes she had been put in a higher class. 8. I'll finish the work tonight if you like. 9. In case you get hungry on the train , take some sandwiches . 10. If my husband had left the car keys , I could have pick him up at the station. X. ( 10p) KÌ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI THPT CHUYÊN - DUYÊN HẢI BẮC BỘ LẦN THỨ I Môn: Anh văn - Khối 10 Thời gian làm bài 180 phút Hải Phòng, ngày 03 tháng 05 năm 2008 Tổng điểm: 100 Bài thi gồm 6 trang H v tên thí sinh: ọ à ……………………………… Tr ng :ườ …………………………… … Th nh ph : .à ố ………………… i m:Đ ể Giám th ch m s 1 :ị ấ ố ………………………………… Giám th ch m s 2 :ị ấ ố ………………………………… Part one: PHONOLOGY a. Pick out the word whose bold part is pronounced differently from those of the others (5 points) 1 A architecture B mature C picture D future 2 A employee B committee C agree D steel 3 A promise B surprise C realise D devise 4 A during B dangerous C education D document 5 A danger B ancient C changeable D ransom b. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words (5 points) 1 A international B flexibility C university D considerable 2 A recommend B represent C originate D energetic 3 A botanist B infamous C technique D automobile 4 A diagnosis B disposable C democratic D documentary 5 A elemental B elephant C elegant D elevator Part two: LEXICO … GRAMMAR A. Choose the correct answer (20 points) 1. You haven’t heard all the fact, so don’t______ to conclusion. A. dash B. jump C. spring D. fly 2. The airline does not assume ______ for normal wear and tear to luggage. A. responsiveness B. warranty C. liability D. reliability Dap an khoi 10 trang 7 / 46 3. Why don’t you have a night out? It would take your ______ off your worries. A. thoughts B. head C. mind D. heart 4. The exam was much easier than we expected: in fact, it was a piece of______. A. pie B. bread C. cake D. candy 5. I think you’d better ______ before they return. A. be gone B. being gone C. to be gone D. be going 6. "My daughter, Mary, tries to ______ to see me at least once a week," Mrs Jones told the social worker. A. call up B. go up C. come on D. drop in 7. As the two teams left the pitch, the 100,000 _______ gave them a standing ovation. A. spectators B. viewers C. observers D. bystanders 8. Our kitchen walls had previously been dark brown, so in order to decorate the room properly I had to put on four ______of paint. A. coats B. levels C. skins D. covers 9. Robinson's ______ as Sales Manager is now Export Manager of our main competitors. A. ancestor B. predecessor C. pioneer D. precedent 10. The new production of Othello is very ambitious and extremely interesting but somehow it doesn't quite ______. A. come through B. come out C. come off D. come round 11. The ______between the rich and the poor countries of the world is increasing. A. space B. distance C. interval D. gap 12. Toscanini was a conductor. A. notorious B. noticeable C. noted D. notifiable 13. They began constructing the bridge in 1960, but several years ______ before the project was completed. A. advanced B. proceeded C. elapsed D. progressed 14. Local people are concerned about pollution from ______ oil well. A. maritime B. off-shore C. sea-going D. coastline 15. The party, ______ I was the guest of honour, was extremely enjoyable. A by which B. at which C. for which D. to which 16. Yesterday the naval authorities ______ the reports in Friday's newspapers that they had exploded three bombs near an unknown submarine. A. published B. confirmed C. re-stated D. agreed 17. When caring for young offenders, it is very difficult to _____ control without alienating them A. be B. show C. extend D. exert 18. The panda has been on the ____of extinction for many years A. verge B. edge C. border D. point 19. I don’t enjoy the parties where I have to ___ with complete strangers. A. make small talk B. be talkative C. be talking D. do small talk 20. The country is ___ from an agricultural to an industrial society. A. in transition B. on transits C. in transform D. on transformation 1 6 11 16 2 7 12 17 3 8 13 18 4 9 14 19 5 10 15 20 B. Use the correct form of the words in brackets (10 points) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 It may be (PRODUCE) to force them into making a decision, and if you upset them they are quite likely to overact. The song has been (OFFICE) selected for the SEA Games 22, Vietnam. The soil has been (POOR) by erosion. She always means what she says. She is well known for her (SINCERE). Avoid eating chips if you want to lose weight, they are (FAT). You cannot enter the country without the (REQUIRE) document. Every Christmas, they donate some food and clothes for the (NEED). The moon and the sun are often (PERSON) in poetry. It wasn’t very (CONSIDER) of you to drink all the milk. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. Dap an khoi 10 trang 8 / 46 10 She specialized in (HISTORY) novels set in eighteenth-century England. …………………. C. Supply the correct form or tense of the verbs in brackets (5 points) a) b) c) d) e) f) It is vitally important that the meeting (1. cancel) immediately. He will go to Ho Chi Minh City with a view to (2. buy) a house. If they (3. not give) that sum of money to Mr. Jean, you (4. not sit) here (5. listen) to music comfortably. I think your garden needs (6. weed), and you’d better have it (7. do) tomorrow. Not until we (8. arrive) at his house, we (9. discover) that he was on holiday. He always talks as though he (10. address) a public meeting. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. …………………. D. Fill in each blank with one appropriate preposition (5 points) 1 2 3 4 5 6 7 8 9 She is always ____ the go, I don’t know where she gets her energy from. The teacher's advice is profitable ____ the students. We’re making ____ the village of Hayslope. Are we on the right Road? I wish you wouldn't show ____ and boast about your success as much. The fire was ____ by the time the firemen arrived. I unexpectedly ran ____ an old friend in the shopping center last week. I just dropped ____ to wish you a Merry Christmas. Grandparents often lavish a lot of attention ____ their grandchildren. If I come ____ a bright suggestion my teacher invariably puts me ____. ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… ………… Part three: READING A. Cloze test: fill in each blank space with an appropriate word (10 points) Radio waves are a mystery. (1) scientists assume that they are a form of electrical energy, no one as yet has been able to prove it. But even though scientists are not quite sure (2) radio waves are, they are constantly learning (3) to make use of them. One of the first scientists to (4) with their use was an Italian named Marconi. In 1987, he formed a wireless company to install wireless sets in ships at sea, in lightships, and in light houses along the coast of England. With (5) experiment, he believed a ship in danger of (6) could radio for help. Two years later, he was (7) right. A lightship, pounded and damaged by heavy seas, (8) a nearby station and got help in time to (9) loss of life. After Marconi’s success, other scientists in Europe and America started experimenting with radio waves, but it was not until 1920, that regular (10) began. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 …………… …………… …………… …………… …………… …………… …………… …………… …………… …………… B Choose the best word or phrase to fill in each blank (10 points). The next generation of telephone users will probably laugh. (1) ______ we explain how we used to stand next to a wall in the kitchen to (2) ______ a phone call. Mobile communications, already highly advanced compared with a decade ago, will completely change communications in the next few years. (3) ______ there are millions of people using mobile phones, most people know (4) ______ about the mobile telecommunications industry and its technology. Dap an khoi 10 trang 9 / 46 There are three types of mobile phone. These are hand portables, pocket-sized hand portables and transportables. The smallest and most popular are the pocket-sized hand portables. These work on rechangeable batteries, which allow an (5) ______ of up to 80's minutes' conversation. Mobiles, those are fitted permanently in vehicles, do not (6) ______ on separate batteries. They require an external areial on the vehicle. This can mean a stronger signal with clearer (7) ______. Transpotables have a high capability and can be used (8) ______ any where. They come with powerful battery packs for longer, continuous use and may also be put (9) ______ a vehicle, using its electrics. They (10) ______ to be bulkier than hand portables. ___ 1. A. unless B. when C. while D. whether ___ 2. A. make B. give C. take D. do ___ 3. A. In addition B. Because C. As a result D. Although ___ 4. A. little B. some C. few D. lots ___ 5. A. amount B. account C. activity D. average ___ 6. A. rely B. create C. carry D. insist ___ 7. A. wave B. letter C. speech D. speed ___ 8. A. mostly B. hardly C. most D. almost ___ 9. A. on with B. into C. up with D. in to ___ 10. A. used B. have C. tend D. are C. Read the following passage and choose the best answer to each question (5 points) The Norwegian Government is doing its best to keep the growth of the oil industry under control. A new law limits exploration to an area south of the southern end of the long coastline; production limits have been laid down (though these have already been raised) ; and oil companies have not been allowed to employ more than a limited number of foreign workers. But the oil industry has a way of getting over such problems, and few people believe that the Government will be able to hold things back for long. As one Norwegian politician said last week: ‘ We will soon be changed beyond all recognition'. Ever since the war, the Government has been carrying out a programme of development in the area north of the Arctic Circle. During the past few years this programme has had a great deal of success: Tromso has been built up into a local capital with a university, a large hospital and a healthy industry: But the oil industry has already started to draw people south, and within a few years the whole northern policy could be in ruins. The effects of the development of the oil industry would not be limited to the north, however. With nearly 100 -per-cent employment, everyone can see a situation developing in which the service industries and the tourist industry will lose most of their workers to the oil industry. Some smaller industries might even disappear altogether when it becomes cheaper to buy goods from abroad. The real argument over oil is its threat to the Norwegian way of life. Farmers and fishermen do not make up the majority of the population but they are an important part of it because Norwegians see in them many of the qualities that they regard with pride as essentially Norwegian. And it is the farmers and the fishermen who are most critical of the oil industry because of the damage that it might cause to the countryside and to the sea. 1. The Norwegian Government would prefer the oil industry to Dap an khoi 10 trang 10 / 46 . CHUYÊN - DUYÊN HẢI BẮC BỘ LẦN THỨ I Môn: Anh văn - Khối 10 Thời gian làm bài 180 phút Hải Phòng, ngày 03 tháng 05 năm 2008 Tổng điểm: 100 Bài thi gồm 6 trang. BỘ LẦN THỨ I Môn: Anh văn - Khối 10 Thời gian làm bài 180 phút Hải Phòng, ngày 03 tháng 05 năm 2008 Tổng điểm: 100 Bài thi gồm 6 trang H v tên thí sinh:

— Xem thêm —

Từ khóa: tiếng anhduyên hảiolympic tiếng anh

Xem thêm: Tổng hợp đề thi olympic các tỉnh duyên hải lớp 10, Tổng hợp đề thi olympic các tỉnh duyên hải lớp 10

Gửi bình luận

Bình luận
Lên đầu trang
  • Hoàn Cẩn
    Hoàn Cẩn · Vào lúc 12:32 am 19/09/2013
     Rất có ý nghĩa và bổ ích!
  • Di Tử
    Di Tử · Vào lúc 10:19 pm 16/12/2013
    Bài của bạn rất có ý nghĩa với mình, cảm ơn bạn đã chia sẻ :x
  • Vịt Bầu
    Vịt Bầu · Vào lúc 04:21 pm 27/12/2013
    Cảm ơn bạn nhiều lằm, mình đang tìm tài liệu này
  • fresh boy 3
    fresh boy 3 · Vào lúc 05:50 pm 28/12/2013
    Cảm ơn bạn đã tổng hợp những tài liệu này.
  • Oanh Vũ
    Oanh Vũ · Vào lúc 06:32 pm 28/12/2013
    Đọc sơ thấy tài liệu này rõ ràng dễ hiểu, thank bạn đã up lên nhé!
Xem thêm
Đăng ký

Generate time = 0.123585224152 s. Memory usage = 13.44 MB