Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9

Mèo Tung Tẩy
Mèo Tung Tẩy(9886 tài liệu)
(72 người theo dõi)
Lượt xem 3053
113
Tải xuống 2,000₫
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 37 | Loại file: DOC
3

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 19/08/2013, 16:45

Mô tả: Tài liệu tham khảo Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9. Tài liệu tham khảo về đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 giúp cho các bạn học sinh trao dồi thêm kiến thức tiếng anh và rèn luyện làm bài tập trắc nghiệm tiếng anh Đề thi học sinh giỏi môn tiếng Anh lớp 9 1 ĐỀ 1 Question I: Choose the word that has the underlined parts pronounced differently from the others (5p): 1. A. equal B. fashion C. champagne D. match 2. A. economy B. occasion C. freedom D. logical 3. A. invite B. river C. shrine D. primary 4. A. encourage B. proud C. enough D. young 5. A. invited B. arrived C. mentioned D. loved Question II. Choose the words that has a different stress pattern from the others (5p): 1.A. practical B. designer C. minority D. occasion 2.A. consist B. fashion C. design D. collect 3.A. enjoyment B. pagoda C. collection D. business 4.A. economical B. federation C. itinerary D. complication 5.A. advertise B. deposit C. candidate D. institute Question III. Choose the word or phrase that best completes each sentence (10p): 1. She speaks Chinese as ______ as I do A. good B. better C. very good D. well 2. Jim is five centimeters ______ than Tom. A. taller B. tallest C. high D. tall 3. The harder she works, the _______ money she earns A. better B. much C. more D. less 4. Lucy answered the questions _______ than Sarah. A. intelligent B. more intelligently C. most intelligent D. more intelligent 5. I knew they were talking about me ______ they stopped when I entered the room. A. because B. so that C. despite D. therefore 6. The librarian told us not ______ reference books out of the library. A. to take B. taking C. take D. took 7. When I came to visit her last night , she ______ a bath . A. had B. was having C. were having D. is having 8. He has really worked hard so far, ______ he? A. does B. has C. doesn’t D. hasn’t 9. Nobody liked the film, ______ ? A. does he B. doesn’t he C. did they D. didn’t they 10. ______ the students in my class enjoy taking part in social activities. A. Many B. Most C. Most of D. The number of Question IV. Provide the correct form of the words in brackets (10p): 1. It’s very _______ ( HEALTH ) to live in damp room. 2. I’m not used to ______ (DRIVE ) on the left. 2 3. He was punished for his ______ (LAZY). 4. We had a very ______ (ENJOY) evening in Lon don last month 5. I believe you because I know you are ______ (TRUTH). 6. Nam is very _______ (INTEREST) in computer. 7. He drives so _______ (CARE ) that he is sure to have an accident. 8. I am ______ (CONFIDENCE) he will succeed in his chosen career. 9. Ba has a large _______ ( COLLECT ) of foreign stamps. 10. The ______ ( PERFORM ) she gave last night was marvelous. Question V. Choose the underlined word or phrase in each sentence that needs correcting (10p): 1. She was waiting nervous in the waiting room for the interview. A B C D 2. The children are very boring and they don’t know what to do . A B C D 3. I haven’t come back to London for my father last visited me. A B C D 4. They asked me what did happen last night, but I was unable to tell them. A B C D 5. Do you know how getting to the post office from here? A B C D 6. Tom wishes his neighbors don’t make so much noise. A B C D 7. Mary and Henry always goes out for a meal on their wedding anniversary. A B C D 8. Bill asked me if I was going to visit my aunt the day before. A B C D 9. The policeman told her not to driving her car so fast again. A B C D 10. I will lend you this money if you will promise to pay it back. A B C D Question VI : Read the passage and decide which answer A, B, C or D best fits each space.(10p) I live in a small village (1)____ Henfield - there are about 500 people here. I love it because it is (2) ____ and life is slow and easy. You never (3) ____ queue in shops or banks. The village is clean - people (4) ____ it and don’t throw their rubbish in the streets. The air is also (5) ____ because there’s not much heavy traffic. It’s much more (6) ____ here than in a city . Everyone knows everyone and (7) ____ someone has problem, there are always people who can help .There aren’t (8) ____ things I don’t like about Henfield. One thing is that there’s not much (9) ____ in the evening - we haven’t got any cinemas or theaters. Another problem is that people always talk about (10) ____ and everyone knows what everyone else is doing. But I still prefer village life to life in a big city./. 3 1. A. was B. is C. called D. name 2. A. quietly B. quiet C. noisy D. noisily 3. A. had B. should C. wait D. have to 4. A. look after B. find C. think D. look for 5. A .dirty B. not clean C. clean D. dizzy 6. A . friendly B. unfriendly C. boring D. uninteresting 7. A .if B. and C. so D. but 8. A. much B. a little C. a few D. many 9. A. doing B. to do C. jobs D. things 10. A. another B. every one C. each other D. any one Question VII: Read the passage and choose the best answer (5p): Out in the Pacific Ocean, 3,700 kilometers from Los Angeles, are the islands of Hawaii, the fiftieth state of the United States, with its area of 16,700 square kilometers. The first Hawaiians arrived from other Pacific islands sometime around 100 AD. Then in 1778, Captain Cook visited Hawaii. He put the islands on his maps of the Pacific Ocean. Then more ships knew Hawaii and began stopping there for supplies. In 1820, a small group of people from the eastern United States came to teach the Hawaiian people about Christianity. They started farms to grow sugar cane and pineapples. Because there were not enough people to do all the farm work, farm owners brought in Asians - Chinese, Japanese, and Filipinos. Later Koreans, Portuguese, and Puerto Ricans also came. More people came from the US mainland and from other Pacific islands, and Hawaii became an island with traditions from several countries. People from the various nation groups have married each other, so today the groups are partly mixed. Hawaiians are very friendly and always welcome visitors. They celebrate traditional Chinese, Japanese, and Filipino holidays as well as holidays from The United states. Hawaii is known as the Aloha State. “Aloha” mean “hello”, “goodbye”, and “I love you” in Hawaiian. /. 1. Hawaii is . square kilometers in area. A. 3,700 B. 1,820 C. 16,700 D. 2,500 2. More ships knew Hawaii through and stopped there for supplies. A. Japanese visitors. B. Christopher Columbus. C. Captain Cook’s maps D. Christians. 3. In the early 19th century, many Asians were taken to Hawaii A. to go fishing B. to be holidaymakers C. to visit attractions D. to do the farm work. 4. Today the various national groups are . A. completely mixed B. living in different societies. C. partly mixed D. completely separated. 5. According to the passage, which of the following statements is NOT true? A. Captain Cook came to Hawaii in 1778. B. All Hawaiian people have come from Asia . C. Hawaii is the fiftieth state of the United States. 4 D. Hawaii is in the Pacific Ocean 3,700 kilometers from Los Angeles./. Question VIII : A, B, C and D are 4 sentences which are written using the give words below. Choose the most appropriate sentence (10p) : 1. It / take / he / two months / get over / his illness. A. It took two months to him to get over his illness. B. It took him two months to get over his illness. C. It took to get over his illness in two months. D. It took two months for his illness to get over. 2. city / destroy / earthquake / 375 / and / again / 551. A. The city destroyed an earthquake in 375 and again in 551. B. The city had destroyed by an earthquake in 375 and again in 551. C. The city was destroyed by an earthquake in 375 and again in 551. D. The city was destroyed in an earthquake from 375 and again in 551. 3. school / subject / of/ all / the/ prefer/ subjects/ because/ at/ an/ I / English/ it/ is/ interesting. A. Of all the subjects at school, I prefer English because it is an interesting subject. B. Of all at school, I prefer the interesting subjects because it is an English subject. C. I prefer it at school because English is an interesting subject of all the subject. D. English is an interesting subject of all the subjects at school because I prefer it. 4. school / I / used / now/ foot / to/ go / but / to/ on / I / no longer. A. I used to go to school but I no longer on foot now. B. I no longer go to school on foot but I used to now. C. No longer I go to school now but I used to on foot. D. I used to go to school on foot but no longer now. 5. I / ask / some boys / where/ go/ but / no one / answer/ me. A. I asked some boys about where going, but no one answered me. B. I asked some boys for where I went but no one answered me. C. I asked some boys where to go, but no one answered me. D. I asked some boys about where going to, but no one answered me Question IX : Make all the changes and additions necessary to produce from the following sets of words and phrases that together make a complete paragraph (10p). 1. Bill Gates / born/ 1995/ Washington State . He/ grow up/ rich family. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 2. His parents/ send/ he/ private school .There/ he/ meet/ business partner/ Paul Allen. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 3. When/ they/ be/ 8th grade, they/ write/ programs/ business/ computers. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 4. 1973/ Gates/ be accepted/ Harvard University. Parents/ happy. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 5. Two years later/ Gates/ drop out/ of Harvard/ work/ computer program/ his friend Allen. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 6. 1975 / they/ create / company/ Microsoft/ sell/ their product. 5 …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 7. A few years later/ Microsoft/ become/ giant company. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 8. By 1990/ Gates/ the youngest/ billionaire/ the United States/ age of 34 . …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 9. He/ achieve/ success/ a lot of hard work . He/ be/ “ King of Software ” …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 10. By 1997, he/ the richest/ man/ United States. …………………………………………………………………………………………………………………………………… … Question X: Complete the second sentence in such a way that it is almost the same as the first (10p): 1. The last time I saw him was in 1995. I haven’t . 2. We couldn’t drive because of the fog. The fog prevented . . 3. How long is it since they bought the house? When . . ? 4. It was such a boring film that she fell asleep. The film was so . 5. The furniture was so expensive that I didn’t buy it . The furniture was too . 6. She knows a lot more about it than I do . I don’t know . . 7. Unless he phones immediately he won’t get any information. If . . 8. “I’m sorry I didn’t phone you earlier ” Jane said to you Jane apologized 9. "You'd better do morning exercise, Minh", said I. I advised . . 10. “ Would you like to go with me to the market , Mai ? ”- Ha said Ha invited . Question XI: Last summer you had a holiday by the sea. Write a passage (100 - 120 words) about your holiday. The following questions may help you (10p): - When and where did you go ? - Who did you go with ? - How did you go there ? - What did you do there? - How did you feel afterwards? …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … 6 …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … …………………………………………………………………………………………………………………………………… … ----------- The End -------------- 7 Key Question I : 5 points (1p for each correct answer) 1. A 2. C 3. B 4. B 5. A Question II : 5 points (1p for each correct answer) 1. A 2. B 3. D 4. C 5. B Question III : 10 points (1p for each correct answer) 1. D 2. A 3. C 4. B 5. A 6. A 7. B 8. D 9.C 10. C Question IV : 10 points (1p for each correct answer) 1. unhealthy 2. driving 3. laziness 4. enjoyable 5. truthful 6. interested 7. carelessly 8. confident 9. collection 10. performance . Question V : 10 points (1p for each correct answer) 1. B 2. B 3. C 4. B 5. B 6. C 7. B 8.D 9. B 10. D Question VI : 10 points (1p for each correct answer) 1. C 2. B 3. D 4. A 5. C 6. A 7. A 8. D 9. B 10. C Question VII : 5 points (1p for each correct answer) 1/ C 2/ C 3/ D 4/ C 5/ B Question VIII : 5 points (1p for each correct answer) 1/ B 2/ C 3/ A 4/ D 5/ C Question IX : 10 points (1p for each correct answer) 1. Bill Gates was born in 1955 in Washington State. He grew up in a rich family. 2. His parents sent him to a private school. There he met his business partner, Paul Allen. 3. When they were in the eighth grade, they were writing programs for business computers 4. In 1973, Gates was accepted at Harvard University. His parents were happy. 5. Two years later, Gates dropped out of Harvard to work on a computer program with his friend Allen. 6. In 1975, they created a company called Microsoft to sell their product. 7. A few years latter Microsoft became a giant company. 8. By 1990, Gates was the youngest billionaire of the United States at the age of thirty - four, 9. He achieved his success with a lot of hard work. He was the “ King of Software ”. 10.By 1997, he was the richest man in the United States. Question X : 10 points (1p for each correct sentence: 0,5p for correct verb tense, 0,5p for the rest) 1. I haven’t seen him since 1995. 2. The fog prevented us from driving. 3. When did they buy the house ? 4. The film was so boring that she fell asleep. 5. The furniture was too expensive for me to buy. 6. I don’t know as much about it as she does. 8 7. If he doesn’t phone immediately, he won’t get any information. 8. Jane apologized for not phoning me earlier. 9. I advised him/ Minh to do morning exercise . 10. Ha invited Mai to go with her to the market. Question XI :10 points (1p for each correct answer). 1. Content: 6 points: Cover all suggested ideas and add some more ideas - 1 point for mentioning idea 1,2,3,5 // 2 points for idea : 4 2. Language : - 4 points : - 2 points for correct grammar (tense, prep, articles ) - 2 points for vocabulary (wide range of vocabulary, spelling/ use suitable connectives ) TOTAL: 90 points ================ 9 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO --------------------- ĐỀ THI CHÍNH THỨC KỲ THI CHỌN HSG GIỎI LỚP 9 THCS VÒNG TỈNH Môn thi: Tiếng Anh Thời gian làm bài 120 phút ( Đề thi gồm 06 trang) ĐỀ 2 I. LISTENING: (2ms) Part 1: Listen to people giving their addresses. Complete the missing information. (1ms) 1. Cumberland Avenue. 2. . University Drive, flat . 3. .Wellington Street. 4. .Grant Street. 5. Judd Street, flat Your answer: 1. ………… 2. ………… 3. ………… 4. ………… 5. ………… Part 2: Listen and complete the dialouge: (1ms) Sylvia: There’s so much to do today. What do you (1) to do? Roy: Well, I’ll clean the bathroom, if you like. Sylvia: OK, and I’ll take out (2) . What about the shopping? Roy: Oh, I’ll go shopping. I tell you what, I’ll clean the car and then go shopping. Sylvia: Right. I’ll (3) the carpet, then. But I need to clean the fridge. Roy: Oh, leave the fridge. (4) . Sylvia: Ok, but I'll clean the windows. Roy: All right, and I’ll put the (5) away when I get back. Sylvia: Fine. I’m going to leave the sheets. I’ll iron them later. Your answer: 1. ………… 2. ………… 3. ………… 4. …………5. ………… II. READING: (12ms) Part 1: Choose the best answer: (2ms) 1. I was just ……to go out when you telephoned A. around B. about C. thinking D. planned 2. Peter: “ I enjoy listening to pop music.” Maria: “……… ” A. I’m,too B. I don’t C. Neither do I D. So am I 10 . END---------------------------------- (Thí sinh làm bài trên đề thi) 15 HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI KHẢO SÁT HỌC SINH GIỎI VÒNG 1 NĂM HỌC: 20 09- 2010 MÔN THI: TIẾNG ANH THỜI GIAN : 120phút. --------------------- ĐỀ THI CHÍNH THỨC KỲ THI CHỌN HSG GIỎI LỚP 9 THCS VÒNG TỈNH Môn thi: Tiếng Anh Thời gian làm bài 120 phút ( Đề thi gồm 4 trang) ĐỀ 3 I. Chọn

— Xem thêm —

Xem thêm: Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 , Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9 , Đề thi học sinh giỏi môn tiếng anh lớp 9

Lên đầu trang

Tài liệu liên quan

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.094951152801514 s. Memory usage = 13.97 MB