BAI TAP TIENG ANH 10 CO BAN HK1

123share
123share(54 tài liệu)
(24 người theo dõi)
Lượt xem 377
0
Tải xuống 30,000₫
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 28 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 23/08/2013, 21:03

Mô tả: Đây là hệ thống Bài tập bám sát vào nội dung sách giáo khoa Tiếng anh 10 - chương trình chuẩn từ Unit 1-4, Unit 5-8 định dạng Microsoft Office Word (có đáp án), giúp giáo viên và học sinh rất dễ dàng sử dụng và copy. Cấu trúc của tài liệu gồm Bài tập trắc nghiệm cho các nội dung sau: Phonetics, Vocabulary, Speaking, Writing (Error, Transformation, Building, and Matching) và Reading (2 Questions and 2 Gaps cho mỗi Unit)Tổng cộng khoảng 600 câu. TIENG ANH 10 ( CHUẨN )- HỌC KỲ I A. PHONETICS + UNIT 1 – 4 ( Mang Thít ) 1. A. field B. heat C. meet D. head 2. A. realize B. pea C. cheese D. asleep 3. A. heavy B. head C. stream D. ready 4. A. passenger B. several C. begin D. repair 5. A. above B. glove C. globe D. love 6. A. son B. above C. convenience D. wonderful 7. A. marvel B. package C. farther D. lastly 8. A. mark B. card C. hard D. warm 9. A. bed B. severe C. send D. pen 10. A. traffic B. mature C. husband D. another 11. A. ambitious B. background C. tragic D. humane 12. A. chemistry B. prepare C. receive D. degree 13. A. proper B. course C. force D. talk 14. A. follow B. job C. geography D. develop 15. A. talk B. warn C. shot D. short 16. A. dead B. deed C. lead D. read 17. A. sum B. sun C. pump D. stupid 18. A. large B. shark C. math D. park 19. A. job B. sport C. rob D. drop 20. A. read B. seat C. deep D. keen 21. A. tobacco B. breakfast C. children D. several 22. A. continue B. alarm C. contented D. sometimes 23. A. passenger B. purchase C. district D. routine 24. A. brigade B. harrow C. normal D. peasant 25. A. educate B. chemistry C. mature D. obtain 26. A. entertain B. communicate C. receive D. complain 27. A. important B. profession C. geography D. literature 28. A. background B. career C. secondary D. private 29. A. ambitious B. intelligent C. brilliant D. mature 30. A. determine B. radium C. private D. tutor 31. A. institute B. radium C. human D. atomic 32. A. nationality B. disability C. activity D. demonstration 33. A. gradually B. proper C. origin D. opposition 34. A. mentally B. retarded C. demonstrate D. different 35. A. consuming B. develop C. prevention D. effort KEYS 1 D 6 C 11 D 16 B 21 A 26 A 31 D 2 A 7 B 12 A 17 D 22 D 27 D 32 C 3 C 8 D 13 A 18 C 23 D 28 B 33 D 4 B 9 B 14 D 19 B 24 A 29 C 34 B 5 C 10 A 15 C 20 A 25 C 30 A 35 D + UNIT 5 – 8 ( Vũng Liêm ) 1. A. look B. cook C. foot D. moon 2. A. fruit B. sugar C. June D. rude 3. A. through B. group C. soup D. ought 4. A. cartoon B. corner C. door D. floor 5. A. woman B. duty C. food D. afternoon 6. A. husband B. button C. circus D. funny 7. A. work B. information C. connector D. visitor 8. A. burn B. shirt C. working D. answer 9. A. wonder B. police C. compare D. second 10.A. fertilize B. anger C. officer D. chapter 11.A. matter B. oversea C. personal D. persuade 12.A. join B. coincide C. voice D. choice 13.A. deny B. supply C. rely D. happy 14.A. rain B. said C. mail D. paint 15.A. climb B. popularize C. wild D. magazine 16.A. famous B. face C. take D. catch 17.A. time B. fit C. fine D. Friday 18.A. cow B. flower C. town D. know 19.A. coat B. bowl C. close D. how 20.A. road B. robot C. broad D. sorrow 21.A. dominate B. biology C. college D. atmosphere 22.A. documentary B. stay C. education D. way 23.A. health B. speak C. each D. seat 24.A. awful B. want C. already D. although 25.A. however B. allow C. power D. flow 26.A. memory B. miraculous C. technology D. communicator 27.A. beautiful B. interesting C. wonderful D. development 28.A. display B. message C. amount D. inform 29 A. glorious B. mountain C. guitar D. lotus 30.A. permission B. entertain C. geography D. excursion 31.A. cartoon B. forecast C. interest D. feature 32.A. resort B. persuade C. keyboard D. resurface 33.A. deliver B. visual C. different D. common 34.A. interfere B. responsible C. education D. documentary 35.A. channel B. intend C. presenting D. deliver 36.A. sorrow B. require C. passion D. printer 37.A. destination B. picturesque C. opposition D. miraculous 38.A. technical B. introduce C. villager D. family 39.A. submarine B. important C. popularity D. impossible 40.A. foundation B. powerful C. surrounding D. prohibit KEYS 1 D 2 B 3 D 4 A 5 A 6 C 7 A 8 D 9 A 10A 11C 12B 13D 14B 15D 16D 17B 18D 19D 20C 21D 22A 23A 24B 25D 26A 27D 28B 29C 30B 31A 32C 33A 34B 35A 36B 37D 38B 39C 40B B. VOCABULARY + UNIT 1 – 4 ( Mang Thít ) 1. Marie Curie was ………………… the Nobel Prize in chemistry for determining the atomic weight of radium. A. won B. awarded C. dedicated D. devoted 2. She got …………………as soon as the alarm clock went ………………… A. over/on B. up/out C. up/off D. on/off 3. Her job is …………………of the mentally retarded children in the area. A. cooking B. taking care C. taking part D. watching 4. I would like to………………… when I am sixty years old. A. rest B. stop C. retire D. relax 5. He was …………………injured in the accident last night. A. bad B. serious C. seriously D. worse 6. Without the Braille Alphabet, it would be very difficult for the ………………… A. disabled B. deaf C. mute D. blind 7. I think the ………………… should help the poor. A. injured B. sick C. rich D. elderly 8. She passed the exam with flying colors. A. successfully B. badly C. difficultly D. easily 9. The fire alarm went off when smoke rose. A. exploded B. shouted C. rang D. burned 10. During his break, Mr. Pike used to drink tea with his fellow peasants. A. workers B. mechanics C. doctors D. farmers 11. We …………………the seeding into peaty soil. A. take B. plough C. raise D. transplant 12. After the ………………… death of her husband, Marie Curie took up his position at the Sorbonne. A. tragic B. tragedy C. tragical D. tragically 13. She is interested in teaching ………………… because she loves working with children. A. semester B. communication C. work D. profession 14. ………………… is the scientific study of the life and structure of plants and animals. A. Physics B. History C. Geography D. Biology 15. Could you tell me the …………………time when the meeting begins? A. exact B. exactly C. exactness D. exacting 16. As a schoolgirl, she was very mature for her age. A. very young B. behaving like a child C. very clever D. behaving like an adult 17. When I am tired, I like to watch T.V. It is ………………… A. relaxing B. thrilling C. nervous D. lovely 18. I was born and grew up on the …………………of the Red River. A. shops B. restaurants C. offices D. banks 19. Marie Curie received some ………………… training from her father. A. sciences B. scientists C. scientific D. scientifically 20. Are you contented ………………… your present job, Ms Helen? A. to B. for C. with D. of 21. She used to ………………… her living by delivering vegetables to local hotels. A. earn B. gain C. get D. win 22. Farmers usually …………………water into their fields when the weather is too dry for days. A. rain B. drain C. give D. pump 23. …………………films should be made for school. A. Educational B. Educating C. Educated D. Educate 24. Take some aspirins. They can ease your headache. A. make more serious B. hurt C. get rid off D. make less severe 25. Nowadays, more and more young people want to have a university ………………… A. educate B. education C. educator D. educational 26. He is interested in ………………… He is a ………………… A. scientist/science B. science/scientist C. scientific/science D. scientist/scientific 27. The government should have special policies to help the ………………… A. disable B. disabled C. disability D. disablement 28. There was a lot of ………………… from the local residents. A. oppose B. opposite C. opponent D. opposition 29. Parents realized that young teachers were making great ………………… to help their poor kids. A. efforts B. sorrow C. exhibition D. opposition 30. On his …………………at the airport, John felt a little disappointed when no one came and picked him up. A. arrival B. arrive C. arriver D. arrived 31. We must send ………………… aid to the refugees. A. human B. humanism C. humane D. humanitarian 32. The purpose of the test is to ………………… the weight of the chemical elements. A. ease B. interrupt C. determine D. receive 33. He took ………………… the position that his father had obtained at the college. A. on B. to C. up D. in 34. In spite of her difficult living conditions, she worked extremely ………………… A. hard B. hardly C. harder D. hardest 35. The aim of the LIVE project is to train students from developing ……………… A. nations B. nationals C. nationalities D. nationalism 36. I have been fascinated by ………………… since I was at secondary school. A. photograph B. photographic C. photographerD. photography 37. Some of the more time-consuming jobs can now be done by machines. A. taking much time B. taking little time C. add D. not affected by time 38. My favorite ………………… at school was mathematics. A. topic B. class C. theme D. subject 39. When I am tired, I enjoy listening to music. It’s ………………… A. relax B. relaxation C. relaxing D. relaxed 40. They gave a clear ………………… of their intentions. A. demonstrate B. demonstrative C. demonstration D. demonstrating KEYS. 1 B 6 D 11 D 16 D 21 A 26 B 31 D 36 D 2 C 7 C 12 A 17 A 22 D 27 B 32 C 37 A 3 B 8 A 13 D 18 D 23 A 28 D 33 C 38 D 4 C 9 C 14 D 19 C 24 D 29 A 34 A 39 C 5 C 10 D 15 A 20 C 25 B 30 A 35 A 40 C + UNIT 5 – 8 ( Vũng Liêm ) 1. Information technology is very ________ to our lives. A. useless B. use C. usefully D. useful 2. A computer is a ________ typewriter which allows you to type and print any kind of document. A. magically B. magical C. magic D. magician 3. Tom didn’t get good marks because he made some mistakes in his _________ . A. calculus B. calculate C. calculations D. calculators 4. Nowadays, few people use _________ to store their data. A. floppy disks B. soft- wares C. hard- wares D. CPU 5. My aunt has just bought an ________ cooker. A. electric B. electrical C. electricity D. electrician 6. A _______ is used to copy the information from a computer on to paper. A. photocopier B. printer C. speaker D. mouse 7. What makes a computer such a miraculous _________ ? A. tool B. device C. means D. equipment 8. ________ is a video camera that records pictures, sounds and that can be carried around. A. hardware B. keyboard C. camcorder D. floppy disk 9. From our hotel window we can see a charming landscape of the surrounding mountain. A. wonderful B. picturesque C. mysterious D. magnificent 10. They have just made a journey for over a week. A. travelled B. went on a sightseeing tour C. made a tour D. went on an excursion 11. We are going to have a day ________ at the beach. A. away B. off C. out D. outside 12. The children enjoy spending their summer holidays at the campsite. A. campground B. camping site C. camping place D. A & B 13. Travelling is a favourite ________ of many people, especially for young students. A. sport B. recreation C. relaxation D. activity 14.This ________ site in DaLat certainly brings tourists a feeling of being in the heaven. A. famous B. expensive C. luxurious D. picturesque 15. When I was a young girl, I couldn’t go out without my parents’ _________. A. compromise B. accept C. permission D. promise 16. We’re going to make a two- day _______ to visit Huong pagoda. A. travel B. excursion C. voyage D. gone 17. I’ll try to _______ her to go with us. A. suggest B. propose C. persuade D. offer 18. This semester in geography we have studied rock _______ . A. information B. formations C. formal D. informal 19. We receive information from radio through ears. A. orally B. visually C. aurally D. usually 20. Newspapers are the oldest form of ________ news. A. communication B. communicative C. communicateD. communicating 21. Hue is famous for its _______ spots. A. beauty B. beautiful C. beautify D. beautifully 22. Nowadays, women are more _______ than they used to be. A. dependent B. independent C. independently D. independence 23. I am sorry that you cannot _________ this weekend with us on our journey. A. delay B. control C. join D. spend 24. Computers are ________ in our time. A. achievements B. achieve C. machines D. calculators 25. She gave _______ to a healthy child. A. bearing B. birth C. born D. bear 26. Most ________ in the village get up early in the morning. A. men B. women C. children D. villagers 27.The things a country sells to another country are called _______ . A. imports B. exports C. goods D. exchanges 28. The introduction of new farming methods has resulted in bumper crops. A. unusual crops B. cash crops C. good crops D. added crops 29. All the people in this area are in _______ food after the flood. A. demand B. need C. requirement D. necessity 30. I hope they can find a way of ________ their lives. A. welling B. bettering C. gooding D. besting 31. Despite the poverty, they _______ to spend their children to college. A. succeeded B. obtained C. completed D. managed 32. It is now safe to turn ________ your computer. A. on B. of C. out D. off 33. Please _______your phone card in the slot before pressing the number you require. A. insert B. operate C. plug D. adjust 34. Will you ______ after the party? A. call me off B. get me on C. take me up D. pick me up 35. All the data has been _______ on the floppy disk. A. packed B. stored C. lost D. hidden 36. Be quick! I don’t want to miss “wheel of fortune”. This is the _______. I love most. A. quiz show B. sport C. news D. comment 37. They live happily although it is hard to make ends _________. A. come B. visit C. meet D. gather 38. A _______ is a film or a radio or a television program giving facts about something. A. documentary B. comedy C. film D. cartoon 39. My friend ________ me into going on a trip to Ha Long Bay. A. asks B. convinces C. persuades D. requests 40. You can change the TV channels with this ________ control. A. far B. standby C. special D. remote KEYS 1 D 2 B 3 C 4 A 5 A 6 B 7 B 8 C 9 B 10B 11C 12D 13B 14D 15C 16A 17C 18B 19C 20D 21A 22B 23D 24A 25B 26D 27B 28C 29B 30B 31D 32D 33A 34D 35B 36A 37C 38A 39C 40D C. GRAMMAR + UNIT 1 – 4 ( Mang Thít ) 1. You should not spend all your time ………………… A. study B. to study C. studying D. studied 2. I …………………… English for four years now. A. have learned B. sorrow C. exhibition D. opposition 3. She’s hungry. She’ll stop …………………… dinner. So she may be late. A. have B. having C. to having D. to have 4. Could you please stop ……………………so much noise? A. to make B. make C. makes D. making 5. I’m learning English. I …………………… English for six months. A. learn B. learned C. have learned D. had learned 6. My father does not allow me …………………… in his room. To smoke B. smoking C. smoke D. not smoke 7. I ……………………a cough since yesterday. A. have B. had C. have had D. having 8. Our teacher made me …………………… all the questions. A. answer B. to answer C. answering D. answered 9. I do not mind …………………… home but I would rather …………………… a taxi. A. to walk/to get B. walking/to getC. walking/get D. to walk/getting 10. Look at these windows! They really need …………………… A. to clean B. cleaning C. to cleaning D. clean 11. My teachers always expected me …………………… well in the exams. A. do B. doing C. to do D. to have done 12. The last time I …………………… swimming was when we were in Spain. A. had gone B. went C. has gone D. was going 13. I haven’t heard from Mary …………………… A. since many months ago B. for many months C. for many months ago D. since a long time 14. He …………………… very busy at the present. He ………………free time to go out. A. is often/rarely B. often was/had rarely C. has often been/has rarely D. often is/rarely has 15. The second world war …………………… in 1939 and …………………… in 1945. A. begins/ends B. had begun/ended C. has begun/had ended D. began/ended 16. We …………………… in this town for a long time. We …………………… here sixteen years ago. A. had been/come B. have been/come C. were/ came D. are/came 17. I’m sure you have no …………………… the exam. A. difficulty to pass B. difficulties to pass C. difficulties passing D. difficulty passing 18. The guide encouraged the tourists ……………………the Prado Museum in Madrid. A. visit B. to visit C. visiting D. visited 19. Would you like …………………… somewhere for a rest? A. going B. go C. to go D. to be gone 20. Just keep on ……………………what you like. A. do B. did C. doing D. done 21. Johnny …………………… the paper when I …………………… him. A. read/interrupted B. read/was interrupting C. has read/ interrupted D. was reading/ interrupted 22. Harry works all the time. He …………………… A. never relaxesB. relaxes neverC. often relax D. relaxes sometimes 23. We’ve given up …………………… to persuade them …………………… A. trying/ changing B. trying/ to change C. to try/ changing D. try/ to change 24. It …………………… me 15 minutes to get to school every morning. A. takes B. took C. has taken D. had taken 25. He’s not really interested in …………………… on the farm. A. to work B. work C. working D. worked 26. The man looked familiar. I …………………… him somewhere before. A. saw B. have seen C. had seen D. see 27. Last night a tornado swept through Rockville. It …………………… everything in its path. A. destroyed B. was destroyed C. had destroyed D. has destroyed 28. In spite of ……………………, we decided to go out. A. we felt very tired B. feeling tired C. all of us felt tired D. tired 29. When we …………………… the bill, we left the restaurant. A. had paid B. were paying C. paid D. had been paying 30. When the firework …………………… off, the dog …………………… away. A. had gone/ran B. went/had run C. went/ran D. went/was running 31. Marie Curie …………………… a Nobel Prize in Chemistry in 1911. A. awarded B. was awarded C. had awarded D. had been awarded 32. Martina Hinges …………………… her first tennis racket at the age of two. A. picked up B. has picked up C. had picked up D. was picked up 33. Who …………………… your bike? – Mike did. A. did give you B. did you give C. you gave D. gave you 34. The …………………… whose story appeared in this paper last week have now found a place to live. A. homeless people B. hungry C. unemployed D. disabled 35. The government is doing nothing to help the…………………… A. poor people B. poor ones C. poor D. poors 36. It rained all the time, …………………… was a great pity. A. that B. what C. which D. who 37. …………………… you really need is a long holiday. A. That B. What C. Which D. Who 38. I …………………… like going to pop concerts when I was a teenager. A. would B. used to C. must D. could 39. Claude did not …………………… in Canada. A. lived B. used to live C. use to live D. used to living 40. I remember you. You …………………… to school here. A. were used to going B. have already gone C. went D. used to go 41. One day last March, I …………………… a very strange letter. A. get B. got C. used to get D. was getting 42. I didn’t like the noise in the city at first. But now I…………………… here. A. got used to living B. am used to living C. used to live D. used to living 43. I can’t find my diary, …………………… is a real nuisance. A. who B. that C. what D. which 44. Can you tell me where ……………………? Stockholm. A. you were born B. were you born C. you born D. born you 45. We went to Stan’s holiday party last year, ……………………? A. hadn’t we B. we hadn’t C. didn’t we D. we didn’t 46. Annie found the souvenirs …………………… she wanted at the gift shop. A. that B. who C. whom D. where 47. …………………… I began school; I haven’t had much spare time. A. For B. When C. During D. Since 48. …………………… in Slovakia, Martina has lived in Switzerland for many years. A. To be born B. Born C. Being born D. Be born 49. I remember An, …………………… rode the bus to school with. A. I B. who I C. which I D. that I 50. …………………… the storm, I would have been home before eight. A. Instead of B. But for C. During D. Because of KEY 1 C 6 A 11 C 16 B 21 D 26 B 31 B 36 C 41 B 46 A 2 D 7 C 12 B 17 D 22 A 27 A 32 A 37 B 42 B 47 D 3 D 8 A 13 B 18 B 23 B 28 D 33 D 38 B 43 D 48 B 4 D 9 C 14 A 19 C 24 A 29 A 34 A 39 C 44 A 49 B 5 C 10 B 15 D 20 C 25 C 30 C 35 C 40 D 45 C 50 B + UNIT 5 – 8 ( Vũng Liêm ) 1. A number of political prisoners …………. since Independent Day. A. released B. have released C. was released D. have been released 2. Marie, ………… I met at the party, called me last night. A. that B. who C which D. whose 3. I ………… able to play tennis since I ………… my arm. A. wasn’t/ broke B. haven’t been/ had broken C. wasn’t/ had broken D. haven’t been/ broke 4. How often …………… your car service since you bought it? A. do you get B. did you get C. have you gotten D. had you gotten 5. The chemistry book ………… was a little expensive. A. that I bought it B. I bought that C. what I bought D. that I bought 6. I …………… in this city for a long time. A. have been B. am C. had been D. were 7. Unfortunately, the gold hunter and his dogs ……………. . could not manage to find the way out of the snowy storm never returned. A. which B. who C. whom D. that 8. This book is interesting. During the last two days, I ………… six chapters. A. read B. have read C. had read D. was reading 9. William Shakespeare , …………… was born in Stratford, wrote more than forty plays. A. , that B. who C. whose D. whom 10. There ………… no inprovements since …………………applying his new project last month. A. were/ has suggested B. have been/ suggested C. had been/ suggested D. are/ would suggest 11. I usually drive to work, but today I …………… by bus. A. will go B. am going to go C. am going D. have gone 12. I cannot wait until the weekend …………… A. comes B. is coming C is going to come D. will come 13. I ……………. Mr Thompson at the airport at 4 o’clock this afternoon. A. often meet B. am meeting C. was meeting D. have been meeting 14. Good night . I ……………… you in the morning. A. see B. am seeing C. am going to see D. will see 15. Our class ………… a picnic at Thay pagoda this Sunday. A. am having B. will have C. is going to have D. go to have 16. They …………… for Japan tomorrow. A. are leaving B. will have left C. are left D. have left 17. Why ………… a new mountain bike? A. will you buy B. are you buying C. are you going to buy D. will you be buying 18. That house has been empty ……………… years. A. since B. ago C. for D. in 19…………… playing the guitar very softly, Tom wake his parents up. A. Because B. Although C. Because of D. In spite of 20. I l home early …………… I had to do sererals errand A. because B. because of C. due to D. so as to 21. It has been a long time …………… I left my native village. A. for B. ago C. since D. than 22. In spite of …………… , he has no intension to give up smoking. A. his bad cough B. he coughs badly C. it is his bad cough D. his badly cough 23. Have you told Peter about our plan………….? A. then B. ago C. yet D. just 24. We are late, the game ……………. A. begins already B. has already begun C. had already begun D. is beginning 25. …………… the heavy rain, he went out without a raincoat. A. Although B. In spite C. Despite D. Even 26. There were a lot of accidents …………… the icy roads. A. thanks to B. owing of C. because D. because of 27. I’ve live in a small house near the coast ………… 1990. A. from B. since C. in D. for 28. …………… all my warnings, he tried to fix the computer himself. A. Although B. In spite of C. Because D. In stead of 29. ……………… I made up with my mind to leave the village and looked for a job in the city. A. In spite of my mother’s disapproval B. Although my mother disapproved but C. In spite of my mother disapproved D. Even though my mother disapproved but 30. Without my sister’s help, he could not have succeeded in his project. A. He succeeded in his project because my sister helped him. B. He succeeded in his project because of my sister helped him. C. He succeeded in his project because of my sister did not help him. D. He did not succeed in his project because my sister helped him. 31. If the weather …………… nice tomorrow, we ………… swimming. A. is/ go B. is/ will go C. will he/ go D. wil he/ will go 32. He said that he …………… going to the country soon. A. is B. will be C. was D. has been 33. The roads will be flooded …………… we resurface and raise them. A. if B. unless C. when D. so 34. If Tom is late again he …………… his job. A. loses B. lost C. will lose D. would lose 35. We will go skiing if it …………… this winter. A. snows B. snowed C. will snow D. is snowing 36. If someone ………… into the store, smile and say “ May I help you?” A. comes B. came C. will come D. would come 37. If I tell you a secret, ………… not to tell it to anyone else? A. had you promised B. will you promise C.would you promise D. you will promise 38. Ba said he …………… some good marks last semester. A. gets B. got C. getting D. have got 39. Thu said she had been …………… the day before. A. here B. there C. in this place D. where 40. They told their parents that they …………… their best to do the test. A. try B. will try C. are trying D. would try 41. Thomas said that he would be home ……………… A. tomorrow B. next week C. then D. the next day 42. Our teacher said that we …………. an English test the following week. A. will have B. would have C. have had D. had 43. The boss said: “Peter, I will be away for some days” A. The boss said to Peter that he will be away for some days . B. The boss told Peter that he will be away for some days . C. The boss said Peter that he would be away for some days. D. The boss told Peter he would be away for some days. 44. Tom said that he ……………… A. is busy now B. was busy now C. were busy now D. was busy then 45. “Get up early or you will miss the bus” A. If you get up early, you will miss the bus. B. If you do not get up early, you will not miss the bus. C. Unless you get up early, you will miss the bus. D. Unless you do not get up early, you will miss the bus. 46. Noone has used this computer for a long time. A. This computer has not been used for a long time. B. This computer has been used for a long time . C. This computer has not used for a long time. D. This computer was not been used for a long time. 47. The flight had to be delayed …………… the bad weather. A. because B. due to C. because of D. B and A 48. ……………… living in the country Mr Ba is working in the city. A. Although B. Despite C. In spite D. Even 49. You can borrow the book when I …………… it. A. will finish B. am finished C. have finish D. finish 50. So far this week there ………………. three burglaries in our street. A. are B. were C. have been D. had been +KEYS 1. D 2.B 3. D 4. C 5. D 6. A 7. D 8. B 9. C 10. B 11. C 12. A 13. B 14. C 15. C 16. A 17. C 18. C 19.D 20. A 21.C 22.A 23.C 24.B 25.C 26.D 27.B 28.B 29.A 30.A 31.B 32.C 33.B 34.C 35.A 36.A 37.B 38.B 39.B 40.D 41.D 42.B 43.D 44.D 45.C 46.A 47.C 48.B 49.D 50.C D. CULTURAL TIPS + UNIT 1 – 4 ( Mang Thít ) 1. A: You’re really in a good shape! B: …………………………………. A. Yeah, I’m a real couch potato. B. Oh, are you? C. Thanks a lot. D. Good for you! 2. A: Good luck in your exam! B: ……………………………. I hope we both pass. A. Like you B. Same to you C. Same of you D. You do 3. A: Anything to do tonight? B: ……………………… for a drink. A. We go B. Let’s go C. Could you go D. Don’t you go 4. A: Do you mind if I borrow a chair? B: ……………………… Do you need only one? A. I’m sorry B. Not at all C. Yes, I do D. Yes, I would 5. A: I’m really tired. How about resting before we go out? B: ………………………………………………I’m tired too. A. Like you B. Good for you C. That’s a good idea D. No, thanks. 6. A: It’s a lovely day. Shall we go for a walk? B: …………………………………………… A. Yes, OK. B. Of course not. C. Don’t mention it D. Thank you. 7. A: Would you like to stay the night? B: ………………………………… A. Never mind. B. You’re welcome C. Oh, that’s very kind of you.D. I love to. 8. A: Why don’t you have some chicken soup first? B: ……………………………………………… A. I am full. B. Of course not. C. Not for me, thank you. D. It’s so cold. 9. A: I don’t want to go home tomorrow. I’m having a really good time here. B: So am I. …………………………… leave tomorrow. A. Let’s not B. Why not C. Maybe we could D. Let’s 10. A: Let’s go shopping after dinner. B: ………………………………… A. No, I can’t. B. Yes, please. C. Why not? D. No, thanks. 11. A: Would you like me to get you some water? B: …………………………………………… A. Oh, no. I’m not thirsty. B. You’ve welcome. C. Oh, really. I’m really thirsty. D. Don’t mention it. 12. A: I’m leaving for lunch. Do you feel like going? B:………………………………, but I can’t go right now. I’m really busy. A. Really B. May I C. Thanks D. I like 13. A: Let’s play some music. B: ……………………………. A. Yes, please. B. Thank you C. Certainly D. Good idea. 14. A: Lorna, would you mind making some coffee? B: ………………………………………………… A. Of course B. Sure C. I’m sorry D. Thank you 15. A: Why not take one of those small boats to Lantau Island? B: ……………………………… A. Let’s do that B. Why not C. Sure D. Oh, there’s no hurry. 16. A: Would you like me to collect you? B: ……………………………………. A. Yes, I like B. Not at all C. I’d love to D. No, I would not. 17. A: Lorna, would you please drive me to class today? My car won’t start. B: ……………………………… A. Yes, I would B. I’d be glad to C. No, I wouldn’tD. Yes, but I’m busy. 18. A: Would you mind lending me five dollars? I’m getting paid tomorrow. B: ……………………………… A. Not at all B. Yes C. No, I don’t mind D. You’re welcome. 19. A: Mike, can you take these books back to the library for me? I’m running late. B: …………………………… A. I’m too late. Sorry B. No, I can’t C. Never mind D. Oh, my God 20. A: Could you turn the radio down? I need to study for my math quiz this morning. B: ………………………………… A. Certainly B. Not at all C. Yes, I can D. You’re welcome. 21. A: Won’t you have something to drink? B: ……………………………… A. No, I won’t B. Not at all C. Not for me, thank you D. Don’t mention it. 22. A: Would you like a bed for a night? B: …………………………… A. I’ve no idea B. Oh, that’s very kind of you. C. Good idea D. Really KEYS 1 C 6 A 11 A 16 C 21 C 2 B 7 C 12 C 17 B 22 B 3 B 8 C 13 D 18 A 4 B 9 A 14 C 19 A 5 C 10 C 15 A 20 A + UNIT 5 – 8 ( Vũng Liêm ) 1. A : Would you like a coffee? B : A : Not at all B. Yes, let’s C. Yes, I would D. Yes, I’d love one 2. A : I’m really tired, resting before we go out? B: That’s a good idea. I’m tired too. A. Let’s B.shall we C. How about D. Can we 3. It’s a lovely day. go for walk? Yes, OK A. shall we B. Let’s C. Would you like D. Do you want 4. A : to stay the night? B : Oh, that’s very kind of you A. Why don’t you B. Do you feel like C. Would you like D.Do you like 5. A : I don’t want to go home now. I am having a really good time here B : So am I. leave tomorrow A. Let’s not B. why not C. May be we could D. Shall I 6. A : to get you some water? B: Oh, thanks, I’m really thirsty A. Will you please B. Could I C. Would you like me D. Can I 7. A : I am having for lunch, B : Thanks, but I can’t right now, I’m really busy A. Do you come? B. Could you come? C. Do you feel like going? D. Would you like to come? 8. A : Let’s play some music B : A. Yes, please B. Thank you C. Certainly D. Good idea 9.A: Do you mind if I borrow a chair? B : Do you need only one? A. I’m sorry B. Not at all C. Yes, I do D. Yes, I would 10. A : Would you like me to collect you? B : A. Yes, I like B. Not at all C. I’d love to D. No, I wouldn’t 11.A :Shall we have a drink when you finish your class? B : A. No, we can’t B. All right C. You’re welcome D. You needn’t do that 12. A : What should you do if you don’t want to hear the sound? B : A. Press the MUTE button B. press the VOLUME button C. Press the PROGRAM button D. Press the POWER button 13. A : What will we do when we want to call the fire service B : A. Dial 113 B. Dial 114 C. Dial 115 D. Dial 116 14. Jane : “ How are you today, Thomas?” Thomas : “ “ a. Thanks B. No, Thanks C. Fine, thanks D. Yes, thank . B. police C. compare D. second 10. A. fertilize B. anger C. officer D. chapter 11.A. matter B. oversea C. personal D. persuade 12.A. join B. coincide C.. ________ cooker. A. electric B. electrical C. electricity D. electrician 6. A _______ is used to copy the information from a computer on to paper. A. photocopier

— Xem thêm —

Xem thêm: BAI TAP TIENG ANH 10 CO BAN HK1 , BAI TAP TIENG ANH 10 CO BAN HK1 , BAI TAP TIENG ANH 10 CO BAN HK1

Lên đầu trang
Đăng ký

Generate time = 0.10703206062317 s. Memory usage = 14.01 MB