ĐỀ THI CHỌN HSG LỚP 9 CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012-2013 ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH

Triệu Thu Thủy
Triệu Thu Thủy(15284 tài liệu)
(52 người theo dõi)
Lượt xem 448
21
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 6 | Loại file: PDF
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 26/08/2013, 09:07

Mô tả: ĐỀ THI CHỌN HSG LỚP 9 CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012-2013 ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH 1 SỞ GD&ĐT VĨNH PHÚC Đ Ề CHÍNH THỨC KÌ THI CHỌN HSG LỚP 9 CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012-2013 Đ Ề THI MÔN: TIẾNG ANH Th ời gian thi: 150 phút, không kể thời gian giao đề (Đ ề thi gồm 04 trang) PART I. LISTENING I. People are talking about past events. What happened to them? Choose the correct answer. Question number 1 has been done for you as an example. You will hear the talks TWICE. 1. A. Her car was damaged. B. She ran into another car. C. Her car got stuck. 4. A. He was injured in the fire. B. He escaped from the fire C. He didn’t hear the alarm. 2. A. His plane had mechanical difficulties. B. His plane flew into bad weather. C. His plane had to make an emergency landing. 5. A. She won first prize. B. Her friend won first prize. C. She sold some raffle tickets. 3. A. She got lost in the hotel. B. She was stuck in the elevator. C. She was locked out of the room. 6. A. He spoke to a famous person. B. He saw a famous person. C. His wife spoke to a famous person. Answer: C 2. ………… 3. …………… 4. ……………. 5. ………… 6. …………… II. You are going to hear a conversation between two people in the marketing department. Listen carefully and complete the table below using NO MORE THAN THREE WORDS for each answer. You will hear the conservation TWICE. The cheapest medium to advertise is 1. …………………………………………………. A magazine is aimed at students or at 2. …………………………………………………. Information on the radio is more 3. ………………………………… …………… A jingle is a 4. ……………………………………song. TV is good because you can advertise to a lot of people at the same time and people 5. ………………… companies that advertise on TV. PART II. PRONUNCIATION III. Choose the word whose stress pattern is different from that of the other words in each group. 1. A. cinema B. celebrate C. generous D. discover 2. A. endanger B. natural C. habitat D. industry 3. A. compose B. return C. forget D. forecast 4. A. instruction B. establish C. experience D. entertain 5. A. population B. continental C. original D. university PART III. GRAMMAR AND VOCABULARY IV. Complete the following sentences by choosing the correct answer among four options (A, B, C or D). 1. As the President was absent, I was asked to ______ the meeting. A. officiate B. chair C. govern D. regulate 2. No, it’s no good. I’ve ______ my time in trying to make it work. A. spent B. spoiled C. wasted D. consumed 3. I’m really looking forward ______ to university. A. to go B. going C. to going D. go 4. A walnut tree ______ us from the sun on hot days. A. fences B. warns C. prevents D. shelters C 2 5. Hoa failed her math test. ______, she has to do the test again. A. Therefore B. However C. Because D. So 6. “______ the TV for me, will you? I want to watch the weather forecast.” A. Turn off B. Turn down C. Turn on D. Turn over 7. ______ smoking is a causative factor of many diseases, there is not ban on tobacco advertising. A. However B. Although C. In spite of D. Therefore 8. The bill came ______$ 1000. A. at B. for C. to D. as 9. This is ______ the most difficult job I’ve ever had to do. A. by far B. by chance C. by heart D. by myself 10. “______ you treat him, he’ll help you. He’s so tolerant.” A. No matter how B. In addition to C. Even though D. As if 11. - Alfonso: “I had a really good time. Thanks for the lovely evening.” - Maria: “______.” A. I’m glad you enjoyed it B. Yes, it’s really good C. Oh, that’s right D. No, it’s very kind of you 12. Having opened the bottle, ______ for everyone. A. the drink was poured B. Tom poured the drink C. Tom pouring the drink D. Tom drink was being poured 13. You cannot see the doctor ______ you have made an appointment with him. A. without B. unless C. however D. even 14. If you hadn’t watched that late movie last night, you ________ sleepy now. A. wouldn’t have been B. might not have been C. wouldn’t be D. wouldn’t have been being 15. He arrived late, ______ was annoying. A. it B. that C. what D. which 16. I'm sorry I opened your handbag, but I _______ it for mine. A. confused B. imagined C. recognized D. mistook 17. They are ________ their house because they need more bedrooms. A. increasing B. extending C. adding D. growing 18. The job was more difficult than I _______ it to be. A. expect B. have expected C. would expect D. had expected 19. ________, he could not lift the trap door. A. As he was strong B. Strong as was he C. As strong he was D. Strong as he was 20. My father sometimes _______ the washing up after dinner. A. washes B. takes C. makes D. does V. Use the words given in capital to form a word that fits in the gap in the sentences. 1. You can save energy and money and increase your comfort by properly maintaining and upgrading your ______. EQUIP 2. She gave the child a ______ of sweets. HAND 3. This word is very difficult to say. I always ______ it. PRONUNCIATION 4. She divorced him because of his ______ to the children. KIND 5. The Internet is not only _____ and costly but also dangerous because of viruses and bad programs. CONSUME 6. In Western countries, electricity, gas and water are ______. NECESSITY 7. It is becoming ______ difficult to find a job nowadays. INCREASE 8. She upset him with a ______ remark about his big nose. TACT 9. Thousands of people are living in ______ after the earthquake. MISERABLE 10. He became more and more ______ as time went by. ANXIETY VI. Identify one mistake in each of the following sentences and correct it. Example: Q: My father asked me what I think of the film. A: think --> thought 3 1. It is important that cancer is diagnosed and treated as early as possible in order to assur e a successful cure. 2. The progress made in space travel for the early 1960s is remarkable. 3. On her mother’s birthday, Lan did a beautiful cake to celebrate. 4. One of the best collection of paintings can be found in that famous museum of arts. 5. Hot in the summer causes a lot of problems for people who live in this part of the country 6. The most calories a person eats, the less likely he is to lose weight. 7. The threat of being dismissed do not worry me any more because I have started my own business. 8. I expect it will rain again when we are on holiday this year, but at least we are properly prepared about it this time. 9. Computers have made access to information instantly available just by push a few buttons. 10. Some studies show that young babies prefer the smell of milk to those of other liquids. PART IV. READING VII. Read the following passage and fill in each numbered gap with ONE suitable word to complete it. Children are (1) _______ up with love and (2) ______ in the Socialist Republic of Vietnam. They enjoy every (3) ______ to get a good education and to acquire a useful trade. Our country is now (4) ______ its way to Socialist construction. We need people with fully-developed (5) ______ and mental abilities. It is for this reason (6) ______ labour training is introduced in all Vietnamese schools. The develo pment of good working habits (7) ______ our children will undoubtedly help them (8) ______ life as useful members of a socialist society. (9) ______, while still at school, they learn a useful trade and upon graduation they may effectively work in (10) ______ and agriculture. VIII. Read the following passage and choose the best answer A, B , C or D to complete it. Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is (1) ______ complicated as it is serious. It is complicated (2) ______ much pollution is caused by things that benefit people. (3)______, exhaust from automobiles causes a large percentage of air pollution. But the automobile (4) ______ transportation for millions of people. Factories discharge much (5) ______ the material that pollutes the air and water, but factories give employment to a large number of people. Thus, to end (6)_______ greatly reduce pollution immediately, people would have to (7)______ using many things that benefit them. Most of the people do not want to do that, of course. But pollution can be (8) ______ reduced in several ways. Scientists and engineers can work to find ways to lessen the (9) ______ of pollution that such things as automobiles and factories cause. Governments can pass and enforce laws that (10) ______ businesses and traffic to stop, or to cut down on certain polluting activities. 1. A. as B. more C. less D. like 2. A. so B. while C. though D. because 3. A. Specific B. For example C. Such as D. Like 4. A. takes B. affords C. carries D. provides 5. A. about B. for C. of D. with 6. A. or B. and C. as well D. then 7. A. start B. continue C. stop D. go on 8. A. carefully B. unexpectedly C. gradually D. little 9. A. way B. figure C. number D. amount 10. A. forbid B. prevent C. make D. require IX. Read the following passage and choose A, B, C or D to answer the questions. In the United States, presidential elections are held in years evenly divisible by four (1888, 1900, 1964, etc.). Since 1840, American presidents elected in years ending with zero have died in office, with one exception. William H. Harrison, the man who served the shortest term, died of pneumon ia only several weeks after his inauguration. Abraham Lincoln was one of four presidents who were assassinated. He was elected in 1860, and his untimely death came just five years later. James A. Garfield, a former Union army general from Ohio, was shot during his first year in office (1881) by a man to whom he wouldn't give a job. While in his second term of office (1901), William McKinley, another Ohioan, attended the Pan-American Exposition in Buffalo, New 4 York. During the reception, he was assassinated while shaking hands with some of the guests. John F. Kennedy was assassinated in 1963 in Dallas only three years after his election. Three years after his election in 1920, Warren G, Harding died in office. Although it was never proved, many believe he was poisoned. Franklin D. Roosevelt was elected four times (1932, 1936, 1940 and 1944), the only man to serve so long a term. He had contracted polio in 1921 and eventually died of the illness in 1945. Ronald Reagan, who was elected in 1980 and reelected four years later, suffered an assassination attempt but did not succumb to the assassin's bullets. He was the first to break the long chain of unfortunate events. Will the candidate in the election of 2020 also be as lucky? 1. All of the following were election years EXCEPT ______. A. 1960 B. 1930 C.1888 D.1824 2. Which president served the shortest term in office? A. Abraham Lincoln B. Warren G. Harding C. William McKinley D. William H. Harrison 3. Which of the following is true? A. All presidents elected in years ending in zero have died in office. B. Only presidents from Ohio have died in office. C. Franklin D. Roosevelt completed four terms as president. D. Four American presidents have been assassinated. 4. How many presidents elected in years ending in zero since 1840 have died in office? A. 3 B. 4 C. 5 D. 7 5. The word "inauguration" in the first paragraph means most nearly the same as ______. A. election B. acceptance speech C. swearing-in ceremony D. campaign 6. All of the following presidents were assassinated EXCEPT ______. A. John F. Kennedy B. Franklin D. Roosevelt C. Abraham Lincoln D. James A. Garfield 7. The word "whom" in the second paragraph refers to ______. A. Garfield B. Garfield's assassin C. a Union army general D. McKinley 8. The word "assassinated" in the second paragraph is closest in meaning to ______. A. murdered B. decorated C. honored D. sickened 9. In the third paragraph, "contracted" is closest in meaning to ______. A. communicated about B. developed C. agree about D. notified 10. How long did Warren G, Harding work as a president? A. 2 years B. 3 years C. 4 years D. 5 years PART V. WRITING X. Write the sentence beginning with the word given so that it has a similar meaning to the original one. 1. As far as I know, Mr Green is a lecturer.  To ____________________________________________________ 2. In the unlikely event of a fire, please do not use the lift.  Should ________________________________________________ 3. Immediately after his arrival, things went wrong.  No sooner ______________________________________________ 4. They believe that Mary got the scholarship.  Mary _________________________________________________ 5. It is not a habit of mine to drive to the left of the road.  I am__________________________________________________ XI. Write an essay on the following topic. “Children should never be educated at home by their parents.” Do you agree or disagree? Use specific reasons and examples to support your answer. You should write about 200 – 250 words. _____The end_____ 5 HƯ ỚNG DẪN CHẤM THI CH ỌN HSG LỚP 9 C ẤP TỈNH – NĂM H ỌC 2012 – 2013 MÔN: TI ẾNG ANH PART I. LISTENING: 10pts I. 5pt 2. B 3. C 4. B 5. A 6. B II. 5pt 1. newspapers 3. difficult to remember 2. language learners 4. short (and) memorable 5. (also) trust PART II. PRONUNCIATION: 5pts III. 1. D 2. A 3. D 4. D 5. C PART III. VOCABULARY AND GRAMMAR – 30pts IV. 10pts 1. B 6. C 11. A 16. D 2. C 7. B 12. B 17. B 3. C 8. C 13. B 18. D 4. D 9. A 14. C 19. D 5. A 10. A 15. D 20. D V. 10pts 1. equipment 3. mispronounce 5. time-consuming 7. increasingly 9. misery 2. handful 4. unkindness 6. necessities 8. tactless 10. anxious VI. 10pts - Chú ý: N ếu t ìm đ úng l ỗi sai nh ưng sửa sai (ho ặc không sửa) cho 0,5đ/câu Questions Mistakes Correction 1 is (should) be 2 for since 3 did made 4 collection collections 5 Hot heat 6. most more 7 Do does 8 about for 9 push pushing 10. those that PART IV. READING – 30pts VII. 10pts 1. brought 3. opportunity/ chance 5. physical 7. in 9. So/ Thus/ Therefore 2. care 4. on 6. that 8. enter 10. industry 6 VIII. 10pts 1. A 3. B 5. C 7. C 9. D 2. D 4. D 6. A 8. C 10. D IX. 1.0 pt: 1. B 2. D 3. D 4. D 5. C 6. B 7. B 8. A 9. B 10. B PART IV. WRITING – 25pts X. 5pts 1. To (the best of) my knowledge, Mr Green is a lecturer. 2. Should there be a fire, please do not use the lift. 3. No sooner had he arrived than things went wrong. 4. Mary is believed to have got/gotten the scholarship. 5. I am not used to driving to the left of the road. XI. 20pts Marking scheme The impression mark is based on the following scheme: 1. Content (10 points): a provision of all main ideas and details as appropriate. 2. Language (5 points): a variety of vocabulary and structures appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students. 3. Presentation (5 points): coherence, cohesion, and style appropriate to the level of English language gifted upper-secondary school students. ______________________________ . to complete it. Everyone wants to reduce pollution. But the pollution problem is (1) ______ complicated as it is serious. It is complicated (2) ______ much. time. 9. Computers have made access to information instantly available just by push a few buttons. 10. Some studies show that young babies prefer the smell

— Xem thêm —

Xem thêm: ĐỀ THI CHỌN HSG LỚP 9 CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012-2013 ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH, ĐỀ THI CHỌN HSG LỚP 9 CẤP TỈNH NĂM HỌC 2012-2013 ĐỀ THI MÔN TIẾNG ANH

Lên đầu trang

Tài liệu liên quan

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.19356393814087 s. Memory usage = 17.64 MB