Đề thi HSG lớp 9 + đáp án số 2

fresh boy 0
fresh boy 0(8501 tài liệu)
(6 người theo dõi)
Lượt xem 14
0
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 5 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 30/08/2013, 11:10

Mô tả: THI CH N H C SINH GI I L P 9 THCS –ĐỀ Ọ Ọ Ỏ Ớ Môn thi: Ti ng Anhế Th i gian: 150 phút ờ ( Không k th i gian giao ể ờ đề ) 2ĐỀ I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the othe 1. A. rose B. disclose C. chosen D. whose 2. A. ocean B. decision C. cushion D. patient 3. A. though B. laugh C. cough D. rough 4. A. one B. follow C. horror D. across 5. A. myth B. truth C. both D. northern 1 .2 .3 .4 5 . II. Choose the best answer from A,B, C or D: 1. Thank you very much for that! - Well, A. you're welcome B. of course C. thank you D. I don't mind 2. It's no use children quiet. They are always noisy. A. to ask / to keep B. asking /keeping C. to ask / keeping D. asking /to keep 3. We finally . our teacher to go on a camping trip with us A. persuaded B. argued C. pleased D. liked 4. Who’s responsible for ink over my book. A. putting B. spreading C. spilling D. pouring 5. Linda was the last person the classroom yesterday A. leave B. to leave C. left D. leaves 6. If it's raining tomorrow, we shall have to . the match till Sunday. A. put away B. put out in C. put off D. put on 7. Peter will only pass his exams if there is a/ an in his class work.………… A. progress B. increase C. rise D. improvement. 8. The noise from the boat engine might disturb sea animals. A. comes B. coming C. came D. has come 1 2 .3 4 .5 .6 7 8 . III Rewrite the following sentences so that they have the same meanings: 1. I should like someone to take me out to dinner. What I should .………………………………………………………… 2. Martin may not be very well but he still manages to enjoy life. Martin’s poor .……………………………………………………… 3.They’ll have to take the dog on holiday with them. They can’t leave ………………………………………………… 4.My aunt got heavily stressed because her marriage broke up. The break-up of the marriage .………………………… 5. I can’t believe that he passed the exam. I find . …………………… …………… 6. This is the fastest way to get to the city center. There …………………………………… ……… 7.If anyone succeeds in solving the problems, it will probably be him. He is the most ………………………………………………………… IV. Read the following passage and choose the best answer from A,B, C or D: I had feared that my companion would talk, but it was soon plain (rõ r ng)à that there was no such danger. Two days passed during which we did not exchange a single word. He seemed, indeed, absolutely unaware of my presence. He neither read nor wrote, but spent most of his time sitting at the table and looking out of the window across the pleasant parkland that surrounded the house. He sometimes talked to himself and said things half under his breath. He bit his nails and once he produced a penknife and dug holes in the furniture until one of the attendants (nhân viên) took it from him. I thought at first that perhaps he was mentally ill. During the second day I even began to feel a little nervous of him. He was extremely large, both broad and tall, with very wide shoulders and enormous hands. His huge head was usually sunk low between his shoulders. He had dark, rather untidy hair and a big shapeless mouth which open very now and then. Once or twice he began singing to himself, but broke off abruptly (b t ng ) on each occasion - and this was the nearest he seemed to get to noticing my presence.ấ ờ By the evening of the second day I was completely unable to go on with my work. Out of a mixture of nervousness and curiosity, I sat, too looking out of my window and blowing my nose, and wondering how to set about establishing the human contact which was by now becoming an absolute necessity. It ended of with my asking him for his name. He had been introduced to me when he arrived, but I had paid no attention then. He turned towards me a very gently pair of dark eyes and said his name: Huge Belfounder. He added:" I thought you didn't want to talk." I said that I was not at all against talking, that I had just been rather busy with something when he arrived, and I begged his pardon if I had appeared rude. It seemed to me, even from the way he spoke, that he was not only mentally ill, but was highly intelligent; and I began, almost automatically, to pack up my papers. I knew that from now on I should do no more work. I was sharing a room with a person of the greatest fascination. 1 .2 .3 .4 V. Read the passage and put one suitable word into each gap: People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and (1) seem to slip away before many planned chores get done. (2) to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do (3) . They get tied down by trivial; time-consuming matters and never complete the important ones. One simple solution often used by those at the top (4) . to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to (5) . essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense (6) satisfaction over their achievements. People (7) . do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and (8) health. 1 .2 .3 .4 5 6 .7 .8 . VI Use the following sets of words or phrases to write complete sentences . Dear Jan , 1. not seen you / long time .………………………………………………………………………………… 2. we / pleased / move / country / because / we / fed / London. ……………………………………………………………………………… 3. in / city / traffic / noise / no time / relax. …………………………………………………………… 4. in / country / life / slower / more/ peaceful …………………………………………………………… 5. children / enjoy / fresh air / make /new friends .………………………………………………………… ………………………………………………………………………………………… 6. people / helpful / kind / friendly / .………………………………………………………………………… ……………………………………………………………………………………………… 7. but /we/ do / miss /friends /London / - especially you …………………………………………………… 8 1. How did Huge spend the first two days? A. He worked as if the writer was not there. B. He talked and sang to himself from time to time. C. He spent his time making holes in the furniture. D. He kept annoying the attendants. 2. On the second evening the writer A. tried in vain to start a conversation. B. was feeling bored. C. began to fell frightened of his companion. D. could not concentrate on his work. 3. Huge didn't talk to the writer at first because A. he didn't realise the writer wished to. B. he thought the writer was rude. C. he was feeling ill. D. he was too busy. 4. The writer's attitude to Huge changed from A. fear to nervousness. B. nervousness to interest. C. curiosity to nervousness. D. nervousness to unfriendliness. ………………………………………………………………………………… 8. come / see / soon . …………………………………………………………………………………… 9. we / look / see / again . ………………………………………………………………………………… Love Milly , Bob , Tim and Teresa . VII. Every sentence has one mistake. Correct these nine mistakes: 1. . 2. . 3. 4. 5. . 6. . 7. . 8. . 9. . Thirteen-year-olds not spend as much money as their parents suspect - at least not according to the findings of a recent survey, Money and Charge. The survey included three hundred teenagers, 13-17 years old, from all over British. By the time they reach their teens, most children see its weekly allowance rise dramatically to an amazing national average of 5.14.₤ Two thirds think they get enough money, but most expect doing something to get it. Although they have more cash, worry about debt is increasing between teenagers. Therefore, the majority of children do an effort to save for the future. Greater access to cash among teenagers does not, however, mean that they are more irresponsible as result. The economic recession seems to have encouraged cautious attitudes to money, even in the case of children in these ages. Instead of wasting what pocket money they have on sweets or magazines, the 13- year-olds took part in the survey seem to respond to the situation by saving more than half of their cash. VIII. Fill in each gap in the sentence with the correct form of the word in capital letters: 1. Alice had a day at work and went to bed early. …………… … ( TIRE ) 2. Food and clothing are of life ( NECESSARY ) 3. His dream is to be an .like his father when he grows up. (economy) 4. Japan is an country. (industry)……………………… 5. She can find no to her financial troubles. ( SOLVE ) 6. The instructions are very I am not clear what I should do.( confuse) 7. The large dog is perfectly .and he has never been known to attack anyone. (harm)…………… 8. The party is . , so you don’t have to dress up for it.…… ………… ( FORM ) 9. Travelling in big cities is becoming more . everyday. ………… …… ( TROUBLE ) 10. We should learn all the new words by heart in order to our vocabulary. (rich)…… …… P N THI S 2ĐÁ Á ĐỀ Ố I.1 M X 5 = 5 M. 1 2 3 4 5 D B A A D II. 1 2 3 4 5 6 7 8 A D A C B C D B III 1. What I should like is being/ to be taken out to dinner. 2. Martin’s poor health doesn t / can t prevent / stop him ( from ) enjoying life’ ’ . 3. They can’t leave their dog behind when they go/are on holiday. 4. The break-up of the marriage made my aunt heavily stressed. 5. I find it hard to believe that he passed the exam. 6. There’s no faster way than this to get to the city center. 7. He is the most likely person to succeed in solving the problems. IV. 1 2 3 4 B D A B V. 9 1: MINUTES 5: LEAST 2: ACCORDING 6: OF 3: FIRST 7: WHO 4: IS 8: PHYSICAL VI 1. We haven't seen you for such a long time . 2. We're really pleased that we moved to the country because we were getting so fed up with living in London. 3. In the city there was so much traffic and noise and there was no time to relax. 4. Here in the country, life is slower and much more peaceful. 5. The children are enjoying the fresh air and have made a lot of new friends. 6. The people here are helpful kind and ever so friendly. 7. But we do miss all our friends in London, especially you, Jan. 8. Do come and see us soon. 9. We're all looking forward to seeing you again. VII. 1. DO NOT spend 2. British - Britain 3. its -their 4. expect TO do 5. .between - AMONG 6. do- MAKE an effort 7. result - A result. 8. .in these - AT these 9.took part - WHO took part VIII. 2( NECESSities) 3. (economist) 4. (industrial) 5. ( SOLution ) 6.( confusing) 7. (harmless) 8(infORMal ) 9.TROUBLEsome ) 1. (enrich) 10 ( Tiring ) 10 . THI CH N H C SINH GI I L P 9 THCS –ĐỀ Ọ Ọ Ỏ Ớ Môn thi: Ti ng Anhế Th i gian: 150 phút ờ ( Không k th i gian giao ể ờ đề ) 2 Ề I.Choose the. in order to our vocabulary. (rich)…… …… P N THI S 2 Á Á ĐỀ Ố I.1 M X 5 = 5 M. 1 2 3 4 5 D B A A D II. 1 2 3 4 5 6 7 8 A D A C B C D B III 1. What I should

— Xem thêm —

Xem thêm: Đề thi HSG lớp 9 + đáp án số 2, Đề thi HSG lớp 9 + đáp án số 2, Đề thi HSG lớp 9 + đáp án số 2

Lên đầu trang
Đăng ký

Generate time = 0.295958995819 s. Memory usage = 13.94 MB