10 đề thi HSG môn Tiếng Anh

fresh boy 26
fresh boy 26(8444 tài liệu)
(12 người theo dõi)
Lượt xem 21
3
Tải xuống 2,000₫
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 46 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 06/09/2013, 09:10

Mô tả: Trêng thcs Nga Thuy §Ò thi chän ®éi tuyÓn- §Ò 1 Häc sinh giái m«n tiÕng anh lop 9- vong 2 N¨m häc 2008-2009- 120 phut I.Choose the word whose underlined part is pronounced differently from that of the othe 1. A. rose B. disclose C. chosen D. whose 2. A. ocean B. decision C. cushion D. patient 3. A. though B. laugh C. cough D. rough 4. A. one B. follow C. horror D. across 5. A. myth B. truth C. both D. northern 1 .2 .3 .4 5 . II. Choose the best answer from A,B, C or D: 1. Thank you very much for that! - Well, A. you're welcome B. of course C. thank you D. I don't mind 2. It's no use children quiet. They are always noisy. A. to ask / to keep B. asking /keeping C. to ask / keeping D. asking /to keep 3. We finally . our teacher to go on a camping trip with us A. persuaded B. argued C. pleased D. liked 4. Who’s responsible for ink over my book. A. putting B. spreading C. spilling D. pouring 5. Linda was the last person the classroom yesterday A. leave B. to leave C. left D. leaves 6. If it's raining tomorrow, we shall have to . the match till Sunday. A. put away B. put out in C. put off D. put on 7. Peter will only pass his exams if there is a/ an …………in his class work. A. progress B. increase C. rise D. improvement. 8. The noise from the boat engine might disturb sea animals. A. comes B. coming C. came D. has come 1 2 .3 .4 .5 .6 .7 8 . III Rewrite the following sentences so that they have the same meanings: 1. I should like someone to take me out to dinner. What I should …………………………………………………………. 2. Martin may not be very well but he still manages to enjoy life. Martin’s poor ………………………………………………………. 3.They’ll have to take the dog on holiday with them. They can’t leave ………………………………………………… 4.My aunt got heavily stressed because her marriage broke up. The break-up of the marriage .………………………… 5. I can’t believe that he passed the exam. I find……………………. …………… 6. This is the fastest way to get to the city center. There …………………………………… ……… 7.If anyone succeeds in solving the problems, it will probably be him. He is the most ………………………………………………………… IV. Read the following passage and choose the best answer from A,B, C or D: I had feared that my companion would talk, but it was soon plain (rõ ràng) that there was no such danger. Two days passed during which we did not exchange a single word. He seemed, indeed, absolutely unaware of my presence. He neither read nor wrote, but spent most of his time sitting at the table and looking out of the window across the pleasant parkland that surrounded the house. He sometimes talked to himself and said things half under his breath. He bit his nails and once he produced a penknife and dug holes in the furniture until one of the attendants (nhân viên) took it from him. I thought at first that perhaps he was mentally ill. During the second day I even began to feel a little nervous of him. He was extremely large, both broad and tall, with very wide shoulders and enormous hands. His huge head was usually sunk low between his shoulders. He had dark, rather untidy hair and a big shapeless mouth which open very now and then. Once or twice he began singing to himself, but broke off abruptly (bất ngờ) on each occasion - and this was the nearest he seemed to get to noticing my presence. By the evening of the second day I was completely unable to go on with my work. Out of a mixture of nervousness and curiosity, I sat, too looking out of my window and blowing my nose, and wondering how to set about establishing the human contact which was by now becoming an absolute necessity. It ended of with my asking him for his name. He had been introduced to me when he arrived, but I had paid no attention then. He turned towards me a very gently pair of dark eyes and said his name: Huge Belfounder. He added:" I thought you didn't want to talk." I said that I was not at all against talking, that I had just been rather busy with something when he arrived, and I begged his pardon if I had appeared rude. It seemed to me, even from the way he spoke, that he was not only mentally ill, but was highly intelligent; and I began, almost automatically, to pack up my papers. I knew that from now on I should do no more work. I was sharing a room with a person of the greatest fascination. 1 .2 .3 .4 V. Read the passage and put one suitable word into each gap: 8 1. How did Huge spend the first two days? A. He worked as if the writer was not there. B. He talked and sang to himself from time to time. C. He spent his time making holes in the furniture. D. He kept annoying the attendants. 2. On the second evening the writer A. tried in vain to start a conversation. B. was feeling bored. C. began to fell frightened of his companion. D. could not concentrate on his work. 3. Huge didn't talk to the writer at first because A. he didn't realise the writer wished to. B. he thought the writer was rude. C. he was feeling ill. D. he was too busy. 4. The writer's attitude to Huge changed from A. fear to nervousness. B. nervousness to interest. C. curiosity to nervousness. D. nervousness to unfriendliness. People usually complain that they never have enough time to accomplish tasks. The hours and (1) seem to slip away before many planned chores get done. (2) to time management experts, the main reason for this is that most people fail to set priorities about what to do (3) . They get tied down by trivial; time- consuming matters and never complete the important ones. One simple solution often used by those at the top (4) . to keep lists of tasks to be accomplished daily. These lists order jobs from most essential to (5) . essential and are checked regularly through the day to access progress. Not only is this an effective way to imagine time, but also it serves to give individuals a much-deserved sense (6) satisfaction over their achievements. People (7) . do not keep lists often face the end of the work with uncertainty over the significance of their accomplishments, which over time can contribute to serious problems in mental and (8) health. 1 .2 .3 .4 5 . . 6 .7 .8 . VI Use the following sets of words or phrases to write complete sentences . Dear Jan , 1. not seen you / long time …………………………………………………………………………………. 2. we / pleased / move / country / because / we / fed / London. ……………………………………………………………………………… 3. in / city / traffic / noise / no time / relax. …………………………………………………………… 4. in / country / life / slower / more/ peaceful …………………………………………………………… 5. children / enjoy / fresh air / make /new friends …………………………………………………………. ………………………………………………………………………………………… 6. people / helpful / kind / friendly / …………………………………………………………………………. ……………………………………………………………………………………………… 7. but /we/ do / miss /friends /London / - especially you …………………………………………………… ………………………………………………………………………………… 8. come / see / soon . …………………………………………………………………………………… 9. we / look / see / again . ………………………………………………………………………………… Love Milly , Bob , Tim and Teresa . 9 VII. Every sentence has one mistake. Correct these nine mistakes: 1. . 2. . 3. . . 4. . . 5. . 6. . 7. . 8. . 9. . Thirteen-year-olds not spend as much money as their parents suspect - at least not according to the findings of a recent survey, Money and Charge. The survey included three hundred teenagers, 13-17 years old, from all over British. By the time they reach their teens, most children see its weekly allowance rise dramatically to an amazing national average of ₤5.14. Two thirds think they get enough money, but most expect doing something to get it. Although they have more cash, worry about debt is increasing between teenagers. Therefore, the majority of children do an effort to save for the future. Greater access to cash among teenagers does not, however, mean that they are more irresponsible as result. The economic recession seems to have encouraged cautious attitudes to money, even in the case of children in these ages. Instead of wasting what pocket money they have on sweets or magazines, the 13-year-olds took part in the survey seem to respond to the situation by saving more than half of their cash. VIII. Fill in each gap in the sentence with the correct form of the word in capital letters: 1. Alice had a …………… … day at work and went to bed early. ( TIRE ) 2. Food and clothing are of life ( NECESSARY ) 3. His dream is to be an .like his father when he grows up. (economy) 4. Japan is an ………………………country. (industry) 5. She can find no to her financial troubles. ( SOLVE ) 6. The instructions are very I am not clear what I should do.( confuse) 7. The large dog is perfectly …………… .and he has never been known to attack anyone. (harm) 8. The party is …….…………, so you don’t have to dress up for it. ( FORM ) 9. Travelling in big cities is becoming more ………… .…… everyday. ( TROUBLE ) 10.We should learn all the new words by heart in order to …… …… our vocabulary. (rich) 10 §¸p ¸n ®Ò thi sè 1 I.1 m x 5 = 5 M. 1 2 3 4 5 D B A A D II. 1 2 3 4 5 6 7 8 A D A C B C D B III 1. What I should like is being/ to be taken out to dinner. 2. Martin’s poor health doesn’t / can’t prevent / stop him ( from ) enjoying life. 3. They can’t leave their dog behind when they go/are on holiday. 4. The break-up of the marriage made my aunt heavily stressed. 5. I find it hard to believe that he passed the exam. 6. There’s no faster way than this to get to the city center. 7. He is the most likely person to succeed in solving the problems. IV. 1 2 3 4 B D A B V. 1: MINUTES 5: LEAST 2: ACCORDING 6: OF 3: FIRST 7: WHO 4: IS 8: PHYSICAL VI 1. We haven't seen you for such a long time . 2. We're really pleased that we moved to the country because we were getting so fed up with living in London. 3. In the city there was so much traffic and noise and there was no time to relax. 4. Here in the country, life is slower and much more peaceful. 5. The children are enjoying the fresh air and have made a lot of new friends. 6. The people here are helpful kind and ever so friendly. 7. But we do miss all our friends in London, especially you, Jan. 8. Do come and see us soon. 9. We're all looking forward to seeing you again. VII. 1. DO NOT spend 2. British - Britain 3. its -their 4. expect TO do 5. .between - AMONG 6. do- MAKE an effort 7. result - A result. 8. .in these - AT these 9.took part - WHO took part VIII. 2( NECESSities) 3. (economist) 4. (industrial) 5. ( SOLution ) 6.( confusing) 7. (harmless) 8(infORMal ) 9.TROUBLEsome ) 1. (enrich) 10 ( Tiring ) Trêng THCS Nga Thuû Kỳ thi học sinh giỏi năm học 2008 - 2009 -§Ò 2 11 Môn: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút (không kể thời gian phát đề) Họ và tên: . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Trường . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . A. PRONUNCIATION AND STRESS I. Which word is stressed differently from the others? (0,5m) 1. A. picnic B. fishing C. arrive D. movie 2. A. tomorrow B. badminton C. aerobic D. usually 3. A. frequently B. gymnastic C. adjective D. difference 4. A. activity B. destination C. independent D. intersection 5. A. recycle B. potato C. collection D. dangerous II. Which underlined part is pronounced differently? (0,5m) 6. A. drop B. joke C. top D. confidence 7. A. ground B. found C. though D. sound 8. A. normal B. order C. oven D. origin 9. A. honesty B. hair C. honor D. hour 10. A. sugar B. steam C. press D. waste B. GRAMMAR AND STRUCTURE I) Choose and circle the word (A, B, C or D) that best completes each sentence (3ms) 1. Hurry up, there’s …… time left. A. a little B. a few C. little D. few 2. For lunch, you may have _________ fish or chicken. A. both B. neither C. not only D. either 3. The clerk said she was tired …… hearing complaints day after day. A. with B. of C. about D. for 4. You and I are busy right now, ……? A. aren’t I B. aren’t we C. we aren’t D. aren’t you 5. We arrived …… to have some coffee before class. A. enough early B. early enough C. too early D. early too 6. “What are you doing?” “I …… the flowers. They …… wonderful!” A. am smelling / smell B. smell / smell C. am smelling / are smelling D. smell / are smelling 7. Do you know _________ ? A. who how many people go on Sundays to church B. who go to church on Sundays how many people C. how many people who go on Sundays to church 12 D. how many people who go to church on Sundays 8. We watch the cat ________ the tree. A. climbed B. climb C. had climbed D. was climbing 9. If we had known your new address, we ________ to see you. A. came B. will come C. would come D. would have come 10. He looked forward to ________ his first pay packet. A. receive B. have received C. be receiving D. receiving 11. “Let’s go dancing, _________?” – “Yes, let’s.” A. won’t we B. don’t we C. do we D. shall we 12. I wish I _________ all about this matter a week ago. A. knew B. know C. had known D. B & C are correct. 13. He was _________ he could not wake up. A. very tired that B. such tired that C. too tired that D. so tired that 14. Joan asked _________. A. if there was coffee B. there was coffee C. was there coffee D. where was the coffee 15. I ____ my house ____. That is why there is all this mess. A. had – paint B. have – paint C. am having – painted D. had had - paint 16. He was made _________ for two hours. A. to wait B. wait C. waiting D. waited 17. “Where are my jeans?” “They _________ at the moment. Sorry.” A. are washing B. were washed C. are washed D. are being washed 18. It took weeks to get used to …… someone else around. A. have B. having C. had D. has 19…… he comes in half an hour, I shall go alone. A. If B. Unless C. Because D. When “Did you like the new French movie?” “My wife liked it but I was a little …….” A. boring B. bored C. boredom D. bore 20. I want to have my suit …… . I’m going to a wedding on Saturday. A. cleaned B. cleaning C. clean D. to clean 21. He turned …… the light so as not to waste electricity. A. off B. of C. on D. down 22. My father tells me to give …… smoking. A. up B. off C. of D. out 23. Anne smokes a lot. …… . A. So her mother does B. So does her mother C. Does her mother too D. Too her mother does 24. I haven’t seen Jenny …… . A. for a long time B. in the last time C. since long D. lastly 13 25. Are these the books …… you have been looking for? A. which B. who C. whom D. whose 26. Keiko has $100. Betty has $75. Betty has less money than Keiko. A. more money than B. not as much money as C. the same money as D. a lot of money 27. Have you fed the chickens yet? In the passive voice, this should read: A. Has somebody fed the chickens yet? B. Have the chickens fed yet? C. Have the chickens been fed yet? D. Have you had the chickens fed yet? 28. nice surprise / receive / your letter. A. to receive your letter it is a nice surprise. B. Receiving your letter it is a nice surprise. C. It is a nice surprise to receive your letter. D. It is a nice surprise when receiving your letter. 29. I / school / five days / week / favorite subjects / Math / English. A. Despite I go to school five days a week and my favorite subjects are Math and English B. I go to school five days a week and my favorite subjects are Math and English. C. I go to school five days in a week so that my favorite subjects are Math and English. D. I go to school five days a week with my favorite subjects are Math and English. 30. There / more visitors / March / April A. There were more visitors in March than in April. B. There were more than visitors in March and in April. C. There were as many as visitors in March and in April. D. There were visitors in March more than in April. II. Identify and circle one underlined word or phrase that is incorrect. (2,5ms) 1. They asked a lot of questions, checked their figures, and came up with a best A B C D solution. 2. We will be interviewed all job applicants as soon as their papers have been A B C D processed. 3. This telephone isn’t as cheap the other one, but it works much better. A B C D 4. That secretary of mine is so efficient that she always amazes myself with her A B C D speed. 5. Most students were able of finding good jobs three to six months after A B C D graduation. 6. We were made learning fifty new words every week. A B C D 7. Both cattle or railroads helped build the city of Chicago. A B C D 8. Mrs. Adams was surprise that her son and his friend had gone to the A B C 14 mountains to ski. D 9. The letter was sent by special delivery must be important. A B C D 10. Suzy had better to change her study habits if she hopes to be admitted to a A B C D good university. C) WRITING: I) Use the correct word form: (3ms) 1) My new car is more . . . . . . . . . . . . . . . . than the one I had before. (economy) 2) He didn't feel happy because he worked . . . . . . . . . . . . . . .(success) 3) My colleagues are very pleasant, but the manager is a little. . . . . . . . . . . . (friend) 4) We must make a . . . . . . . . . . . . . . . . .about where to go. (decide) 5) Lucy got . . . . . . . . quickly and went for work. (dress) 6) We all looked . . . . . . . . . . . . . . after the summer holiday. (health) 7) The children are more . . . . . . . . . . . . . . . . in cartoons. (interest) 8) . . . . . . . . . . . . . . . . ., the weather was so bad that we couldn’t go out. (fortune) 9) I hope there won’t be too much . . . . . . . . . . . . . . in getting a work permit. (difficult) 10) That . . . . . . . . . . . . . . has composed a lot of beautiful songs. (music) II) Finish each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentences printed before it (2,5ms) 1) We arrived too late to see the first film.  We didn’t . 2) “Would you mind not smoking in here?”  I’d rather 3) He wrote the letter in two hours.  It took 4) “Why don’t we go out for a walk?” My father suggested . 5) In spite of his age, Mr. Benson runs 8 miles before breakfast.  Though . III) Complete the second sentence so that it has the similar meaning to the first sentence using the word given. Do not change the word given. (2,5ms) 1) It would be difficult for me to finish the work by the weekend. (difficulty)  2) Be sure to say goodbye to your grandmother before you leave. (without) (Be sure not to leave without saying goodbye to your grandmother)  3) If I don’t leave now, I’ll miss the train. (unless)  4) You know a lot of people. (seem)  5) Tan looks nothing like his father. (take)  D) READING: 15 I) Read the following passage and then choose the word (A, B, C or D) that best completes each blank. (3ms) “My home is in the air – I do an enormous amount of traveling. It is a fast life and (1) ______ of work, but I like it and that is the only way (2) ______ me. Everything is tiring – music, traveling – but what can I do? I am not (3) ______ to complaining. It is hard to imagine now (4) ______ I will ever be very long in one place. My home town is on the Caspian Sea. There is sea, wind, sun and (5) ______ (many tourists and hotels. I have my own flat with four or five rooms, but I am seldom there. If I am there for a day or two I prefer to (6) ______ with my mother and grandmother. They live in a small house, (7) ______ it is very comfortable and my mother cooks for me. I like good, simple food. I have no wife, no brothers or sisters and my father (8)______ when I was seven. He was an engineer and I don’t (9)______ him very well. He liked music very much and wanted me to (10) ______ a musician.” 1. A. most B. full C. complete D. more 2. A. for B. to C. in D. by 3. A. wanted B. taken C. used D. known 4. A. and B. so C. while D. that 5. A. far B. too C. much D. more 6. A. stay B. go C. do D. spend 7. A. but B. since C. even D. which 8. A. killed B. gone C. passed D. died 9. A. know B. remember C. remind D. see 10. A. become B. turn C. develop D. grow II) Read the passage carefully and choose the correct answer: (2,5ms) In the early years of television, educational specialists believed that it would be very useful in teaching and learning. Many schools have brought television sets, intending to use them effectively to improve the quality of education; but actually they are rarely used properly in classrooms. Meanwhile, children spending the majority of their out- of-school hours watching TV and their typical school days proceed as if television did not exist. There are some explanations for the failure of television to get the interest of the teachers. Firstly, the schools that purchased television sets have not set aside money for equipment repairs and maintenance so these television sets are sooner and later out of work. Secondly these schools have not found an effective way to train teachers to integrate television into their ongoing instructional programs. Lastly, most teachers do not regard the quality of television and its usefulness in the classroom. Teachers at the schools work hard for at least twelve years to train their students to become good readers. However, according a recent statistics, teenagers seldom spend their free time reading books and newspapers but watching television instead. 16 . 5B 6A 7A 8D 9B 10A II) mi cõu ỳng 0,5 1A 2C 3A 4B 5D -----HT----- Đề thi Học Sinh Giỏi cấp Huyện năm học 2008-2009 -Đề 3 Môn thi : Tiếng Anh Lớp 9 Thời. (enrich) 10 ( Tiring ) Trêng THCS Nga Thuû Kỳ thi học sinh giỏi năm học 2008 - 2009 -§Ò 2 11 Môn: Tiếng Anh Thời gian: 150 phút (không kể thời gian phát đề)

— Xem thêm —

Xem thêm: 10 đề thi HSG môn Tiếng Anh, 10 đề thi HSG môn Tiếng Anh, 10 đề thi HSG môn Tiếng Anh

Lên đầu trang
Đăng ký

Generate time = 0.153627872467 s. Memory usage = 13.96 MB