de thi hoc sinh gioi tieng anh 7

fresh boy 26
fresh boy 26(8444 tài liệu)
(12 người theo dõi)
Lượt xem 55
2
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 7 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 29/10/2013, 02:11

Mô tả: Phòng giáo dục đào tạo Lạng Giang Trờng THCS Tân Hng --------------------------- GV ra đề : LêThị Tính Đề ôn thi học sinh giỏi Năm học 2010 -2011 Môn thi :tiếng anh - lớp 7 Thời gian làm bài 120 .phút Section A: Phonetics (10 points) I .Choose the word that has the underlined part pronounced differently from the rest.(5 points) 1. A swap B. snack C. relax D. atlas 2. A collection B. author C.worried D. biology 3.A. talked Bvisited C. rented D. fitted 4. A whose B. when C. why D. which 5. A. healthy B. think C. toothache D. other II. Choose the word that has meaning differently from the rest. (5 points ) 1. A. fridge B. cooker C. ruler D. kettle 2. A. went B. came C.learned D. wrote 3. A. children B. women C. men D. chairs 4. A. directory B. sometime C. calendar D. distance 5. A.tablet B. chocolate C. medicine D. pill SectionB : Grammar and Vocabulary (35 points) I. Choose the correct answer, cirling letter A, B ,C or D. ( 10 points) 1 .does Long have math class ? - At 8.40 A. When B. What time C. How long D. What 2. When we have more cows, well have milk. A.more B. much C .many D. lot of 3. Miss Lan takes care of sick people. She is a A. doctor B. teacher C. farmer D. worker 4.Young people should take part activities with others. A for B. at C. on D. in 5. I need a good pair of paddles to play A tennis B.table tennis C. badminton D.soccer 6. I am very to see you here. A. please B.pleased C.pleasant D .pleasing 7. Would you like .that for you ? A. me doing B. me to do C.me do D. that I do 8. Some people are used to .in crowded buses, and dont it at all. A.rode B. ride C.riding D. to ride 9. Lets go to the Pop music at new college A. All right B.you are going C. we go D. well go 10. It took us two hours to Ha noi. A. drive B.driving C. to drive D. drove II. Give the correct form/ tense of the verbs in the bracket.( 10 points) 1. It (be) too hot in the room.…………………… - OK, I (open ) the window.……………… 2. Last Sunday Thanh (read ) books in the library. He (be) .there ……………… ……………… for three hours. 3.How often your uncle(go ) .to the hospital(have) .a medical check-……………… …………… up. - He (go) there twice a year.……………… 4. Take these pills and you (feel) better then, Ba.……………… 5. Oh, It’s a gray day today. The sun (not shine)…………………… 6.I’d like (buy) some stamps for overseas mail.………… III. Give the correct form of the words in capital in brackets.(10 points) 1.Gramophone was one of j. Edition’s great (INVENT)…………… 2.These bags are than those one. (EXPENSIVE)……………………… 3.The nurse wants to know Nga’s and weight. (HIGH)……………… 4. He is sure to have an accident because he drives very (CARE) ………… 5. I took the medicine and the headache . (APPEAR)………………… 6. Did they make a not to go to Italy for their vacation? (DECIDE) …………… 7. These .are not ripe yet. Don’t pick them up. (MANGO)………… 8.I think the most .idea is to go by train. (SENSE)…………… 9. My uncle often spends his free time doing volunteer work at a local. (ORPHAN) 10. Tim and Shannon want to visit an institute in VietNam.…………… (OCEAN) IV . Fill in the blank with one preposition .( 5points ) 1. Hoa’s new skirt was white red and yellow flowers .it.…………… ………… 2. Liz helped me a lot my stamp collection.…………… 3.There is a good selection fruit display.…………… ………… 4. My brother is really interested history.………………… 5.Ba is better .speaking English than writing it.………… Section C Reading Comprehention I. Read the passage carefully then answer the questions bellow it. ( 5 points) Thank you for calling the North London Arts Cinema. It opens 7 days a week, showing a vaviety of British and forein films. Next week, we still show an Italian film called “ Midnight Meeting”. It is set in Milan in the 1950s. You can see that film from Monday to Thursday. It will be on twice a day in the evening. That’s at 6.45 and 9.15. The film lasts 2 hours and fifteen minutes. Tickets are $4, but there is a special student ticket at $2.80 for all our midweek films. Please bring your student card if you want the cheapest ticket. The nearest car park to the cinema is in Victoria Street. It’s just five- minute walk from the cinema. Thank you for calling the North London Arts Cinema. If you require further information, phone during office hours- 9 am to 4.30 pm, Monday to Friday. 1. How many days a week does the North London Arts Cinema open? 2.What is the title of film next week? 3. How long does the film last? 4. What does a student have to do if he wants the cheapest ticket.? 5. How far is it from the nearest car park to the cinema .? II. Fill in each space in the following passage with one suitable word. (10 points) Football is the most popular game in Britain. You can see that if you go to (1) of ………… the important matches. Young and old people shout and cheer (2) one side or the ………… other. Naerly every school (3) its football team and every boys in Britain (4)……………… much about the game. He can tell you the name of the (5) .players in …………… …………… most important teams. He has a picture of(6) and know the results of many …………… matches. In Britain the football season (7) in the middle of August, usually (8)………………… the second Saturday and ends on the last Saturday in April. At the beginning of …………… the (9) . All the school teams and the professional teams(10) very ……………… …………… hard. They want to win the matches. III. Read the passage then choose the correct answer to each question. Circle A, B or C. (10 points) Situated by the Perfum river, Hue is a small romantic city in the middle of Viet Nam. Hue’s most outstanding attactions are the royal Citadel, an imperial City and the emperor’s tomb’s. On the North side of the river is the Citadel, the center of thehistoric city. Some of Hue’s important pagodas and temples are in this area, including Linh Mu Pagpda. The South side of the river contains most of the city’s education and residential area. Many of the monuments and tombs are found here. There is a beach just about 10 kilometers away from the city center. If you visit this city, you can go swimming in the afternoon after a day touring around the city. Hue is famous for its food. There are a lot of traditional dishes which are not very expensive. One thing to remember is all Hue’s dishes are very hot andspicy. If you can’t eat pepper or chilly, be sure to remind your cook of this. You may be interestedin the traditional of the city. The young girls in Hue often wear a traditional costume called “ ao dai”, which makes them look gentle and more beautiful. The traditional music in Hue is alsobecome one of the UNESCO’s cultural heritages. Just come to this small city. You can’t miss it. 1. Which of the following is true about Hue? A. It’s by the river B. It’s in the North of VietNam C. It’s a big city 2. Which of these is not mentioned as Hue’s most outstanding attaction? A.Its Citadel B.Its royal tombs C.Its moutains 3. Where is the Citadel? A. In the North of Viet Nam B. In the South of Hue C.On the North side of the perfume river 4.Where does the writer suggest swimming in? A. In the River B. In the sea C. In the hotel 5. Which has also becomes one of the UNESCO’s cultural heritages? A. the river B. the music C. the food IV. Read the passage then choose the word or phrase that best fits each space by circling A,B or C. (10 points) (1) for food in the United States today is not the same (2) it was in ………… ……………… the past. Fifty years (3) ., every neighborhood had a little food market. A food …………… selection of meat, vegetables and fruit (4) .on display on the stalls. Now, every ………… neighborhood (5) a big supermarket. These are very (6) places. ……………… ……………… The old markets were usually small and friendly (7) .from the neighborhoodoften ………… stopped there to hear the news or talk. But this is not true (8) supermarkets. ……………… Usually supermarket are very large. They are not friendly. They are not good places for meeting friends or talking (9) . People in supermarkets always seem to be tired ……………… and in (10) hurry.………………… 1. A. Shopping B.buying C. looking 2. A. as B. like C.when 3. A. last B.ago C.next 4. A. are B.were C.was 5. A. had B.has C.have 6. A.different B.same C.old 7. A.People B.Workers C.Students 8. A. at B. on C. in 9. A. too B. neither C. either 10. A. a B. the C.0 Section D Writing (25poins) I. There are ten mistakes in the following passage. Find them and write your collections in the numbered space provided. (10 poins). At the school we often has four classes in the morning ( in the afternoon we aren’t go to school ). After each class we have a ten- minutess break. It’s time for recess . After a hard lesson, this time is very importance.We are all happy and exciting. We can meet our friends and have fun. Duringthe recess, the yard and classroom is very noisy. Many students sit and chatting. Some eat and drink. Some play game as blindman’s bluff or catch. Some girls skip rope. Some boys play marbles or swap cards. This activities only stop when the bell ring. Then all the students go inti they classrooms and begin the new lessons. 1 6………………… ……………………… 2 7 .………………… ……………………… 3 . 8 .………………… ……………………… 4 . 9 ………………… ……………………… 5 10………………… ……………………… II. Rewrite each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. Use the words given and don t change their form. (5 ’ ponts) 1. Nam likes staying at home than going to the zoo. (prefers) ->Nam going to the zoo.……………………… 2. Let’s go to the move theater. (about ) -> How .the movie theater.………………………… 3. Mrs Chi is a quick typist. ( types) -> Mrs. Chi types ……………………………………… 4.You shouldn’t eat too much meat. ( better) -> You not to eat much meat.……………………… 5. How heavy is the kitchen? (height) -> What ?……………………………………… III. Rewrite the sentences so that the meaning stays the same . (5 points) 1. Popular newspapers are cheaper than serious ones. -> Serious newspapers ………………………………………… 2.I have a plan to see a detective movie with my parents tonight. -> I am .………………………………………………………… 3.I get to work in half an hour. ->It takes ……………………………………………………… 4.We enjoy playing football. -> We are interested .……………………………………………… 5.We didn’t enjoy the trip because of the heavy rain. -> The heavy rain prevented .………………………………………… IV. Complete the sentences using the given words. Make any changes if necessary. (5 points) 1. Traveling / airplane / expensive than / traveling by train. -> ……………………………………………………………………… 2.How far / Cat Ba island / HaNoi. -> ……………………………………………………………………… 3. Mr. Lam / now wear / face mask / protect him / breathe / dust. -> .………………………………………………………………………… 4. Last semester / my class / there be / total / 98 day’s / absence due to sickness. -> …………………………………………………………………………… 5. Talk / friends / be / most common way / relax / recess. -> …………………………………………………………………………… ……………….The end …………………… * KEY A. Section A I. 1. D 2.C 3. A 4. A 5. D II. 1. C 2.C 3. D 4. B 5. B Section B I. 1.B 2.A 3.A 4.D 5.C 6. B 7.B 8.C 9. A 10. C II. 1. is / will open 2. read 3. does go. / to have. / goes…… 4. will feel 5.isn’t shining. 6. to buy. III. 1.invention 2.more expensive 3.height 4.carelessly 5. disappeared 6.decision 7.mangoes 8.sensible 9. orphanage 10.oceanic. IV. 1. with .on………… 2.with 3. of on.………… 4.in 5.at SECTION C I. 1.It opens 7 days a week. 2.The title of the film next week is called “Midnight Meeting “ 3. It lasts 2 hours and fifteen minutes. 4. He has to bring his student’s card if he wants the cheapest ticket. 5. It is just five- minute walk. II. 1. one 6.them 2.for 7. begins / starts 3.has 8.on 4.know 9.season 5.players 10.train III. 1.A 2.C 3. C 4.B 5. B IV. 1.A 2.A 3.B 4. C 5. B 6.A 7.A 8.C 9.C 10.A SECTION D I. 1.aren’t -> don’t 2.ten-minutes -> ten-minute 3. importance -> important 4.exciting -> excited 5.is -> are 6.chatting -> chat 7.as -> like 8.this -> these 9.ring -> rings 10. they -> their. II. 1. Nam prefers staying at home to going to the zoo. 2.How about going to the movie theater? 3.Mrs. Chi types quickly. 4.You’d better not to eat much meat. 5. What is the chicken’s height? III. 1.Serious newspapers are more expensive than popular ones. 2. I am going to see a detective movie with my parents tonight. 3.It takes me half an hour to get to work. 4.We are interested in playing football. 5.The heavy rain prevented us from enjoying the trip. IV. 1. Traveling by airplane is more expensive than traveling by train. 2.How far is it from Cat Ba Island to Ha Noi ? 3.Mr Lam is now wearing a face mask to protect him from breathing in dust. 4.Last semester , in my class, there were a total of 98 day’s absence due to sickness. 5.Talking to / with friends is the most common way of relaxing at recess. ……………………….The end .………………………… . --------------------------- GV ra đề : LêThị Tính Đề ôn thi học sinh giỏi Năm học 2010 -2011 Môn thi :tiếng anh - lớp 7. . Thời gian làm bài 120 .phút Section A: Phonetics. to Italy for their vacation? (DECIDE) …………… 7. These .are not ripe yet. Don’t pick them up. (MANGO)………… 8.I think the most .idea is to go by train. (SENSE)……………

— Xem thêm —

Xem thêm: de thi hoc sinh gioi tieng anh 7, de thi hoc sinh gioi tieng anh 7, de thi hoc sinh gioi tieng anh 7

Lên đầu trang

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.0693979263306 s. Memory usage = 13.93 MB