Bài giảng HSG huyện anh 13

fresh boy 42
fresh boy 42(8403 tài liệu)
(7 người theo dõi)
Lượt xem 1
0
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 7 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 03/12/2013, 13:11

Mô tả: ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI M«n : TiÕng Anh 9 Thời gian : 150 phút -------------------------------------- I. Choose the word whose part underlinedpart is pronounced differently from the others in each group. (5pts) 1. A. almost B. not C. gold D. post 2. A. uniform B. ticket C. tide D. inspiration 3. A. great B. bread C. break D. steak 4. A. cleaned B. repaired C. planned D. laughed 5. A. beds B. doors C. students D. plays 6. A. filled B. landed C.suited D. wicked 7. A. of B. cafe C. knife D. leaf 8. A. leisure B. pressure C. treasure D. pleasure 9. A. laugh B. plough C. enough D. cough 10. A. dog B. sorry C. doctor D. worry II. Choose the word with the main stress placed differently from the others in each group. (5pts) 1. A. deposit B. festival C. institute D. resident 2. A. activity B. electricity C. simplicity D. pollution 3. A. achievement B. experimentC. explanation D. discovery 4. A. surprising B. astonishingC. amazing D. interesting 5. A. interview B. industry C. essential D. difficult 6. A. extreme B.generous C.lonely D.clothing 7. A. friendly B.extra C.along D.orphanage 8. A. method B.quiet C.major D.electric 9. A. produce B.towel C.advent D.flower 10. A. interactive B.experience C.commercialD.linguistics III. Choose the word or phrase which best completes each sentence. Circle the letter A, B, C or D next to the correct word or phrase (10 pts). 1. The social services are chiefly ……… with the poor, the old and the sick. A. Influenced B. related C. suffered D. concerned 2. I know you’re annoyed, but you must try to control your………… A. blood B. storm C. explosion D temper 3. It was a hot day, and many people were………….their way to the beach. A. taking B. hitting C. making D. setting 4. After a lot of difficulty, he ………….to open the door. A. managed B. succeeded C. obtained D. realized 5. The car was badly smashed up, but the driver escaped without serious………… A. damage B. pain C. wound D. injury 6. The country’s annual……… of coffee beans has increased each year since 1977 A. produce B. growth C. outcome D. production 7. he kept his marriage a secret for years ,but eventually the truth…………… A came out B. came through C. went out D turned out 8. Jane was shocked when I disagreed with her . She’s so used to getting her own………… A. mind B. way C. opinion D. views 1 9. When he sings, he has the . ability to make songs sound good. A. sparse B. rare C. infrequent D. scarce 10. The management are making . to increase the company's efficiency. A. measures B. steps C. moves D. deeds IV. Supply the correct form of the verb in brackets. (10pts) 1. When I (look) at my suitcase, I could see that somebody (try) to open it. 2. When we (get) to the restaurant, we (find) that nobody (remember) to reserve a table. 3. The doctor (examine) him, and (find) that he (break) his arm. 4. I could tell at a glance that the pile of letters on my desk (disturb) while I (be) out. 5. We (be) a few minutes late, so the film (already start) when we (get) to the cinema. 6. As soon as she arrived England, she (find) that the language (be) quite different from the English that she (learn) at school. 7. "Good afternoon. Can I help you?" "Yes. I (bring) my watch to you for repair three weeks ago. Is it ready yet?" 8. I wanted to be the first to tell her the news, but I was too late. Someone (already tell) her. 9. I'm going to bed. I (work) for hours and I'm tired. 10.We (cook) all day for the party that evening and by 8 o'clock we still weren't ready. V. Use the correct form of the words in brackets to complete sentences. (5pts) 1. I am afraid you have me because that is not what I meant (understand) 2. We had to take out a .from the bank to buy the car. ( lend) 3. Everyone was very .by the good news. (heart) 4. On a .day we receive about fifty letters. (type) 5. Freedom of .is one of the fundamental rights. (speak) 6. Irregular verbs must be (memory) 7. Carl is studying to become a (law) 8. We have decided to interview only the best six for the job (apply) 9. Uncle George lives in an attractive .part of Sydney. (reside) 10. Everyone is worried about the of the rainforests (destroy) VI. Fill in each blank with one suitable word. (20pts) A. Nearly all the discoveries that have been made through the ages can be found in books. The (1)……………….of the book is one of humankind’s greatest achievements, the importance of which cannot (2)……………….overestimated. Books are very adaptable, providing us (3)……………….both entertainment (4)………………. information. The production of books began in Ancient Egypt, though not in a form (5)………………. is recognisable to us today. The books read by the Romans , (6)………………., have some similarity to the ones we (7)……………….now. Until the middle of the 15 th century, in Europe, all books were (8)……………….by hand. They were often beautifully illustrated and always rare and (9)………………. . With printing came the possibility of cheap, large-scale publication and distribution of books, making knowledge (10)………………. widespread and accessible. B. Jogging is running slowly (1) ………. long distance. Most joggers begin (2) ……….they hear jogging is very good exercise. Jogging makes the heart stronger and helps people (3) ……….weight. It can also help them feel better(4) ……….themselves. Ronald Robbins, (5) ……….is forty-two years old and works in an office, began jogging a few years ago because he felt he was too fat. At (6) ………. he could only run about 100 yards. It (7) ……….him three months to be able to run a mile. But two years later, he ran (8) ………. a marathon race 2 - over twenty-six miles. Mary joggers, like Donald Robbins, feel that (9) ……….they can succeed in jogging, they succeed in other things and quite often this feeling helps them at (10) ………. jobs. VII. Fill in the blanks with a suitable preposition. (10pts) 1. Measuring money must be very difficult to carry …… 2. In this respect, French differs…… English 3. I'll come …… to pick her up at 8 o'clock. 4. The passage is written …… English . 5. Mr Duc Thanh is thinking of exporting rice …… India. 6. As I was coming out of the room, I collided …… somebody who was coming in. 7. The people next door are furious …… us …… making so much noise last night. 8. When I realized I was wrong. I apologized …… them …… my mistake. 9. She works quite hard. You can’t accuse her …… being lazy. 10. It’s stupid …… her to go out without a coat in such cold weather. VIII. Read the passage bellow and then choose a suitable word A, B, C or D to fill in each blank. (10pts) Do you remember I told you I was trying to get a part-time job as a waiter at a Japanese restaurant? Well, I finally got (1) . Of course, I haven’t been working there long, (2) . I can already tell it’s a wonderful place (3) All the staff are very friendly and helpful. Besides, (4) pay is good and they let us eat (5) we want after work. I work only as a main job is to take orders from the (7) . , give the orders to the cooks, and take the (8) . to the customers. I often have to describe (9) . different Japanese dishes. Sometimes Japanese customers speak to me in Japanese, (10) me to know the language. I love that work experience very much 1. A. them B. that part C. one D. then 2. A. however B. in contrast C. but D. on the contrary 3. A. to work B. working C. at work D. to working 4. A. one B. an C. a D. the 5. A. what B. when C. how D. whose 6. A. of B. during C. on D. around 7. A. manager B. waiters C. customers D. cooks 8. A. food B. menu C. bill D. drinks 9. A. no B. lots C. many D. both 10. A. expected B. has expected C. to expecting D. expecting 1.C 2. A 3.A 4.D 5.A 6.B 7.C 8.A 9.C 10.D IX. Rewrite the sentences without changing the meaning. (15pts) 1. Martin may not be very well but he still manages to enjoy life. Martin’s ………………………………………………………………………………… 2. Thanks to his aunt’s legacy of £10.000 he was able to buy the house he wanted. Had his ………………………………………………………………………………… . 3.The workers only called off the strike after a new pay ofter. Only after ………………………………………………………………………………… 4. I prefer going out for a meal to staying at home. I’d rather …………………………………………………………………………………. 5. Mary was the only student absent from class. Apart …………………………………………………………………………………… . 6. It’s difficult for older people to learn a language. 3 Older people have ……………………………………………………………………… . 7. Jane hasn’t made much progress at school. Jena has only …………………………………………………………………………… 8. He does almost no work. He hardly ………………………………………………………………………………… 9. I had expected the weather to be worse. The weather was not …………………………………………………………………… . 10. It’s the cheapest watch but it’s the nicest. Not only ………………………………………………………………………………… 11. We had never been so happy before. We were ………………………………………………………………………………… 12. “ What you have cooked is the best in the world!”, John said to his girlfriend. John congratulated……………………………………………………………………… . 13. They have read us an interesting story. An………………………………………………………………………………………… 14. Now that his mother was being there, they said nothing about it. On ……………………………………………………………………………………… . 15. The last storm destroyed Lan’s house. It‘s high time…………………………………………………………………………… X. Rewrite the sentences without changing the meaning. (5pts) 1.It would have been better if you had gone to bed earlier. should You……………………………………………………………………………….………. 2.’Don’t swim just after you have eaten,’ she said to them. warned She………………………………………………………………………………….…… 3. He would not stop talking although no one was listening. insisted He ………………………………………………………………………………………… 4. The house was in darkness except for a light in the kitchen. apart The house was completely …………………………………………………………… 5. They continued to look for the girl till it got dark. search The ……………………………………………………………………………………… XI. Write a short paragraph about 150 – 200 words to show your opinions. (5pts) A proverb says that : “A friend in need is a friend indeed” - What does this proverb mean ? - Can you show your opinions about it ? - Tell me impotance of friends in our life. - The end - 4 Híng dÉn chÊm ®iÓm I. 0,5đ /câu 1. B 2. C 3. B 4. D 5. C 6. A 7. A 8. B 9. B 10. D II. 0,5đ /câu 1. A 2. B 3. C 4. D 5. C 6. A 7. C 8. D 9. A 10. A III. 1đ /câu Câu 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Đáp án D D C A D D A B B C IV. 0,5đ /động từ 1. looked - had tried 2. got - found - had remembere 3. examined – found - had broken 4. had been disturbed - was 5. were - had already started - got 6. found - was - had learned / had learnt 7. brought 8. had already told 9. have been working 10.had been cooking V. 0,5đ /từ 1. misunderstood 6. memorized 2. loan 7. lawyer 3. heartened 8. applicants 4. typical 9. residential 5. speech 10. destruction VI.1đ /từ A/ 1. invention 2. be 3. with 4. and 5. that 6. however 7. read 8. written 9. expensive 10. more B/ 1. for 6. first 2. because 7. took 3. lose 8. in 4. about 9. if 5. who 10. their VII. 1 đ /giới từ 1. out 2. to 3. over 4. in 6 with 7. of 8. with – for 9. to – for 5. to 10.of 5 VIII. 1 đ /câu 1.C 2. A 3.A 4.D 5.A 6.B 7.C 8.A 9.C 10.D IX. 1 đ /câu 1.Martin’s poor health doesn’t prevent him from enjoying life. 2.Had his aunt not died and left him her legacy of £10.000, he wouldn’t have been able to buy the house he wanted. 3.Only after a new pay offer, did the workers call off the strike. 4.I’d rather go out for meal than stay at home. 5.Apart from Mary every students was present in class. 6.Older people have difficulty in learning a language. 7.Jane has only made a little progress at school. 8.He hardly does any work. 9.The weather was not as bad as I had expected. 10.Not only is it the cheapest watch but it’s also the nicest. 11.We were happier than ever before. 12. John congratulated his girlfriend on her cooking. 13. An interesting story has been read to us. 14. On account of his mother’s being there, they said nothing about it. On account of the fact that his mother was being there, they said nothing about it. On account of his mother’s presence , they said nothing about it. 15. It’s high time Lan repaired her house. / It’s high time for Lan’s house to be repaired. XI. 1 đ /câu 1.You should not have gone to bed so late. 2. She warned them not to swim just as they had eaten. 3. He insisted on talking although no one was listening. 4. The house was completely dark apart from a light in the kitchen. 5. The search for the girl went on till it got dark. - The end - 6 . ĐỀ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI M«n : TiÕng Anh 9 Thời gian : 150 phút -------------------------------------- I. Choose. her up at 8 o'clock. 4. The passage is written …… English . 5. Mr Duc Thanh is thinking of exporting rice …… India. 6. As I was coming out of the room,

— Xem thêm —

Xem thêm: Bài giảng HSG huyện anh 13, Bài giảng HSG huyện anh 13, Bài giảng HSG huyện anh 13

Lên đầu trang
Đăng ký

Generate time = 0.262667894363 s. Memory usage = 13.88 MB