Tài liệu Đề thi học sinh giỏi vòng tỉnh môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2008-2009) doc

tailieuhay_1389
tailieuhay_1389(15477 tài liệu)
(4 người theo dõi)
Lượt xem 24
1
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 6 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 14/12/2013, 11:15

Mô tả: ĐỀ THI CHÍNH THỨC UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 - VÒNG TỈNH SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NĂM HỌC 2008-2009 Môn thi: TIẾNG ANH Ngày thi: 20/03/2009. Thời gian làm bài: 90 phút. (Đề thi này gồm có 4 trang) Họ và tên thí sinh:……………………………… . Số báo danh: ………………… Chú ý: Thí sinh làm bài vào phiếu trả lời (có phát kèm đề). _______________________________________________________ Phần I: Chọn từ có phần trọng âm khác vị trí với những từ còn lại. 1. A. advance B. chicken C. culture D. foreign 2. A. decorate B. disappoint C. festival D. primary Phần II: Chọn từ có phần gạch chân phát âm khác với những từ còn lại. 3. A. feather B. leather C. feature D. measure 4. A. jeans B. pants C. shoes D. ties 5. A. audience B. august C. laugh D. taught Phần III: Chọn phương án thích hợp (A, B, C or D) để hoàn thành yêu cầu của câu hoặc để thay thế những phần được gạch chân. 6. My penpal and I have ______ once every month since 2004. A. called B. read C. wrote D. corresponded 7. Designers of Vietanmese Ao dai have taken ______ from Vietnam’s ethnic monitory. A. poetry B. inspiration C. material D. thinking 8. At the ______ to the village stands a big old banyan tree. A. entrance B. enter C. fence D. hedge 9. In my ______, the benefits of the Internet are undeniable. A. head B. belief C. heart D. brain 10. My brother was ______ as the most effective activist in the school charity program. A. chosen B. appointed C. invited D. said 11. As the earth turns, half of the planet ______ the sun, and the other half faces away. A. meets B. likes C. enters D. faces 12. That restaurant is ______ dirty that few people eat in it. A. so B. such C. very D. too 13. You dislike playing basketball and table tennis, ______? A. don’t you B. do you C. won’t you D. will you 14. The little boy stopped playing football and ran ______ his mother, who has just come home. A. for B. off C. after D. towards 15. That was a ______ ceremony. A. prepared-well B. well-prepared C. prepare-well D. well-prepare 16. How wide is this street? – ______ . A. It’s 20 meters wide B. It’s wide 20 meters C. It’s 20 meters in wide D. It’s in wide 20 meters 17. Before I bought the jeans, I asked if I could ______ them on. A. wear B. try C. have D. take 18. Here is the man ______ my brother is going to ______. A. who his daughter / marry B. whose daughter / marry with C. whose a daughter / marry to D. whose daughter / marry 19. This computer isn’t capable ______ running this software. A. in B. on C. of D. at 20. I suggest we ______ money to buy a new car. A. save B. to save C. saving D. to be saved Trang 1 21. “I’m taking my first exam next week”. – “______”. A. Cheers B. Good luck C. Well done D. Congratulations 22. I’m not accustomed ______ up so early. A. to getting B. to get C. by getting D. get 23. I wish I ______ work tomorrow. A. won’t have to B. don’t have to C. didn’t have to D. needn’t 24. I must think that matter over carefully before I answer you. A. remember B. decide C. consider D. memorize 25. It’s necessary that every student of our class _____ hard. A. study B. studying C. to study D. studies 26. My teacher arrived after I ______ for her ten minutes. A. waiting B. was waiting C. had waited D. have waited 27. Nobody is ready to go, ______? A. isn’t he B. is he C. are they D. aren’t they 28. When tropical storm ______ 120 kilometers per hour, it can damage a lot of things. A. arrives B. comes C. reaches D. runs 29. A: “What a lovely house you have!” – B: “______”. A. Of course not, it’s not costly B. I think so C. Thank you. Hope you will drop in D. No problem 30. Remember ______ the door before going to bed. A. locking B. to lock C. locked D. not locking 31. Many things which we can do now couldn’t ______ years ago. A. do B. done C. being done D. be done 32. When I first visited Alaska, I couldn’t get used ______ the cold weather. A. with B. to C. for D. in 33. Some of my friends are taking extra classes in English ______ become tourist guides. A. so that B. so as C. in order thatD. so as to 34. Peter and his friend were badly injured in the last match, so ______ can play today. A. both of them B. either one of them C. neither of them D. not any of them 35. Nancy talks as if she ______ everything. A. knows B. had known C. knew D. know 36. There are a lot of people at my friend’s wedding party, only a few of ______ I had met before. A. who B. whose C. whom D. which 37. You should have known that Anne could not keep a secret. Never again ______ her anything. A. will tell B. will I tell C. I tell D. I will tell 38. ______ breakfast is the first meal of the day. A. The B. A C. This D. 0 39. We had a good time last summer. A. enjoyed ourselves B. had plenty of time C. had enough time D. had a useful time 40. I like school ______, but later I hate it. A. at the first B. at first C. in the first time D. in a first time 41. I must get that letter posted. I must ______. A. post it B. have posted it C. have it posted D. have got it posted 42. Someone had thrown a lighted cigarette into a wastepaper basket. In the passive voice, this should be read: A. A wastepaper basket had been thrown a lighted cigarette. B. A lighted cigarette had been thrown into a wastepaper basket. C. Someone had been thrown in to wastepaper basket. D. A cigarette had been thrown into a wastepaper basket by someone. 43. This is the first time I _____ this Shakespeare’s novel. A. read B. have read C. reading D. to read 44. No one has ever asked me that question before. In the passive voice, this should be read: A. That question has ever been asked me by no one before. B. That question has never been asked me before by any one. Trang 2 C. I have not ever been asked that question before. D. I have never been asked that question before. 45. They didn’t understand the matter; ______, they didn’t ask for help. A. but B. however C. moreover D. and 46. “Do you want to go to work by bus or by train?” – “I ______ by train”. A. would rather goB. would rather to go C. would rather going D. would prefer go 47. Ha has ______ money that he can’t afford to buy food. A. so few B. so many C. so little D. so much 48. The journey was rather long but really ______. A. enjoy B. enjoying C. enjoyable D. enjoyed 49. Do you know ______? A. what it was wrong B. what was it wrong C. what wrong it was D. what’s wrong with it 50. She prefers ______ A. going for a swim to study B. going for a swim to studying C. go for a swim to studying D. go for a swim to study Phần IV: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc. 51. His sister ______ (give) a car for her twentieth birthday next year. 52. I ______ (read) the book you lent me, so you can have it back now. 53. He ______ (elect) president of the football club at their last meeting. 54. My room ______ (not clean) yet. 55. The house was very quiet when I got home. Everybody ______ (go) to bed. 56. Many books ______ (write) about the Second World War. 57. The name of the new town ______ (choose) by the committee tomorrow. 58. Present day problems demand that we ______ (be) ready for any emergency. 59. You ______ (not go) there because he did not expect you. 60. You ______ (walk) too fast. That’s why you are tired. Phần V : Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửa lại vào bên phải. 61. Martar along with her cousins from New York are planning to attend the festival. ____(61)_____ 62. Since they had spent too many time considering the contract, the students lost the opportunity to lease the apartment. ____(62)_____ 63. We reached the nearest village after walk for five hours. ____(63)_____ 64. Jane looked sadly and worried this morning. I wonder what happened to her. ____(64)_____ 65. The kitchen is not very big but there’s a lot of cupboards. ____(65)_____ 66. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he? ____(66)_____ 67. In case it may rain hard this afternoon, you should take the rain coat with you. ____(67)_____ 68. He told me that his father had gone to Nha Trang by a comfortable coach the day before. ____(68)_____ 69. She thinks disobeying parents and teachers are not good. ____(69)_____ 70. Students who study abroad often have to confront cultural shock and homesick. ____(70)_____ Phần VI: Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng. 1. Jewish people celebrate ______ (71. FREE) from ______ (72. SLAVE) on Passover holiday. 2. I am very ______ (73. PRIDE) to be chosen for the ______ (74. NATION) team. 3. We often go to the town ______ (75. CULTURE) house, which always opens on ______ (76. PUBLICITY) holiday. 4. Al though the problems were rather ______ (77. DIFFICULTY), they managed to ______ (78. SOLUTION) all of them. 5. You can congratulate me on ______ (79. HAVE) a good job. My application has been ______ (80. SUCCESS). Phần VII: Điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau bằng một từ thích hợp: Everyone wants to reduce pollution. But pollution problem is ______(81) complicated as it is serious. It is complicated ______(82) much pollution is caused by things that benefit people. For example, exhaust Trang 3 ______(83) automobiles causes a large percentage of all air pollution. But automobiles ______ (84) transportation for millions of people. Factories discharge much of the material ______(85) pollutes the air and water, but factories give employment to a large ______(86) of people. Too much fertilizer or pesticide can ruin soil, but fertilizers and pesticide ______ (87) important aids to the growing of crops. Thus, to end ______ (88) greatly reduces pollution immediately, people would have to ______ (89) using many things that benefit them. Most people do not want to do that, of course. But pollution can ______ (90) gradually reduced in several ways. Phần VIII: Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời câu hỏi cuối đoạn. The culture of Vietnam is one of the oldest in the Southeast Asia region. Although Vietnam lies geographically in Southeast Asia, long periods of Chinese domination and influence has resulted in the emergence of many East Asian characteristics in Vietnamese culture, and generally Vietnam is said to be a part of the East Asian cultural sphere, known widely as Chinese cultural sphere. Despite considerable foreign influence, Vietnamese people have managed to retain many distinct customs. While Chinese culture has the largest influence on traditional Vietnamese culture, there is also a much smaller influence from the Cham and later Western cultures, most notably of France, Russia and the United States. In term of prehistory, most Vietnamese historians consider the ancient Dong Son Culture to be one of the defining aspects of early Vietnamese civilization. Vietnam’s population in 2006 was 84,402,966, with a population density of 253 people per km 2 . Most people live in or near the densely populous Red River or Mekong deltas. Due to the nation’s southward expansion throughout its history, along with the different climate and environment met by the settlers as they moved further south, slightly different regional cultures began to emerge, most notably between Northern and Southern Vietnam. 91. The culture of Vietnam______ . A. is the youngest in Asia B. does not get any Asian characteristics C. was influenced by that of China D. was greatly dominated by that of Western 92. Which culture has not affected the Vietnamese one? A. Of the United States B. Of the United Kingdom C. Of Russia D. Of France 93. Vietnamese people ______ . A. cannot keep their own culture in their daily life B. have many diverse nation customs C. highly appreciate the Western influence on their culture D. failed to retain the native customs 94.Through history, Vietnam expended to the ______ . A. south B. north C. east D. west 95. Which statement is true? A. The North and the South of Vietnam have the same regional cultures. B. The Mekong delta is more populous than the Red River one. C. Red River delta is densely populous. D. Vietnamese people do not like living in the deltas. Phần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. 96. Gary is the best guitarist in the class  No one else …………… 97. Lan was sick but she still went to class yesterday  Despite ………………. 98. People think that doing morning exercises is good for health.  It ……………………. 99. Follow the instructions carefully and you won’t have any problems.  As long as…………… 100. “I’m sorry, I gave you the wrong number” said Paul to Susan.  Paul apologized……… 101. I have never seen such a mess in my life.  Never… …… …… 102.The people who were at the meeting will say nothing to the press.  Nobody who…………. 103. The garage is servicing my car on Monday. I am ……………… 104. She didn’t say a word as she left the room.  She ………………… 105. She is too young to see that movie.  She is……………. === THE END=== UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VÒNG TỈNH Trang 4 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO LỚP 9 NĂM HỌC 2008-2009 Môn: Tiếng Anh ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ THI CHÍNH THỨC (Thang điểm 100, quy đổi thành 10) Phần I ,Phần II and Phần III: Chọn phương án thích hợp. Mỗi câu đúng = 0,7 điểm (TC: 35 điểm) 1. A 2. B 3. C 4. B 5. C 6. D 7. B 8. A 9. B 10. A 11. D 12. A 13. B 14. D 15. B 16. A 17. B 18. B 19. C 20. A 21. B 22. A 23. C 24. C 25. A 26. C 27. C 28. C 29. C 30. B 31. D 32. B 33. D 34. C 35. C 36. C 37. B 38. D 39. A 40. B 41. C 42. B 43. B 44. D 45. B 46. A 47. C 48. B 49. C 50. B Phần IV: Chia dạng đúng của động từ trong ngoặc: (Mỗi câu đúng =0,75 điểm, TC: 7,5 điểm) 51. will be given 52. have read 53. was elected 54. has not been cleaned 55. had gone 56. were written 57. will be chosen 58. should be 59. should not have gone 60. have walked Phần V: Trong mỗi câu sau đều có một lỗi sai. Hãy gạch chân lỗi sai và viết phần sửa lại vào bên phải. (Mỗi câu đúng = 1,0 điểm, TC: 10 điểm. Nếu chỉ gạch được phần lỗi sai thì mỗi câu = 0,5 điểm ) 61. Martar along with her cousins from New York are planning to attend the festival. ____is_____ 62. Since they had spent too many time considering the contract, the students lost the opportunity to lease the apartment. ____much____ 63. We reached the nearest village after walk for five hours. walking/having walked 64. Jane looked sadly and worried this morning. I wonder what happened to her. ____sad_____ 65. The kitchen is not very big but there’s a lot of cupboards. __ there are__ 66. Your brother hardly goes to work by bus, doesn’t he? ____does_____ 67. In case it may rain hard this afternoon, you should take the rain coat with you. ____rains_____ 68. He told me that his father had gone to Nha Trang by a comfortable coach the day before. ____in_____ 69. She thinks disobeying parents and teachers are not good. ____is_____ 70. Students who study abroad often have to confront cultural shock and homesick. homesickness Phần VI: Tìm dạng thích hợp của những từ cho sẵn để điền vào chỗ trống tương ứng. (Mỗi câu đúng = 1,0 điểm, TC: 10 điểm) 71. FREEDOM 72. SLAVERY 73. PROUD 74. NATIONAL 75. CULTURAL 76. PUBLIC 77. DIFICULT 78. SOLVE 79. HAVING 80. SUCCESSFUL Phần VII: Điền vào mỗi chỗ trống trong đoạn văn sau bằng một từ thích hợp: (Mỗi câu đúng = 1,5 điểm, TC: 15 điểm) 81. as 82. as/because/since 83. from 84. provide 85. that/which 86. number 87. are 88. or 89. stop 90. be Trang 5 Phần VIII: Đọc kỹ đoạn văn sau và trả lời câu hỏi cuối đoạn (A, B, C hoặc D): (Mỗi câu đúng = 1,5 điểm, TC: 7,5 điểm) 91. C 92. B 93. B 94. A 95. C Phần IX: Hãy dùng từ gợi ý để viết lại mỗi câu sau sao cho nghĩa của câu không thay đổi. ( Mỗi câu đúng =1,5 điểm, TC: 15 điểm. Nếu sai một lỗi trừ 0,5 điểm. Có thể chấm linh hoạt, nếu khác đáp án mà giữ nguyên nghĩa thì vẫn cho điểm). 96.  No one else in the class plays the guitar as well as Gary (does). 97.  Despite Lan’s / her sickness / being sick, Lan (still) went to class yesterday. 98.  It is thought that doing morning exercises is good for health. 99.  As long as you follow the instructions carefully, you won’t have any problem. 100. Paul apologized to Susan for having given her the wrong number. 106. Never in my life have I seen such a mess. 107. Nobody who was at the meeting will say anything to the Press. 108. I am having my car serviced on Monday. 109. She left the room without saying a (any) word (words). 105. She is not old enough to see that movie. (Or: She is so young that she can’t see that movie / She is such a young girl that she can’t see that movie). === THE END=== Trang 6 . ĐỀ THI CHÍNH THỨC UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HSG LỚP 9 - VÒNG TỈNH SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NĂM HỌC 2008-20 09 Môn thi: TIẾNG ANH Ngày thi: 20/03/20 09. . UBND TỈNH BÌNH PHƯỚC KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI VÒNG TỈNH Trang 4 SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO LỚP 9 NĂM HỌC 2008-20 09 Môn: Tiếng Anh ĐÁP ÁN VÀ HƯỚNG DẪN CHẤM ĐỀ

— Xem thêm —

Xem thêm: Tài liệu Đề thi học sinh giỏi vòng tỉnh môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2008-2009) doc, Tài liệu Đề thi học sinh giỏi vòng tỉnh môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2008-2009) doc, Tài liệu Đề thi học sinh giỏi vòng tỉnh môn tiếng Anh lớp 9 THCS (2008-2009) doc

Lên đầu trang

Tài liệu liên quan

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.0808789730072 s. Memory usage = 13.94 MB