Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 9 có đáp án

Lâm Nhật Hà
Lâm Nhật Hà(32 tài liệu)
(0 người theo dõi)
Lượt xem 916
82
Tải xuống
(Lịch sử tải xuống)
Số trang: 9 | Loại file: DOC
0

Gửi bình luận

Bình luận

Thông tin tài liệu

Ngày đăng: 09/01/2014, 17:47

Mô tả: SỞ GIÁO DỤC & ĐÀO TẠO NINH BÌNH –––––––––– ĐỀ CHÍNH THỨC KỲ THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 9 THCS NĂM HỌC: 2013-2014 Môn: TIẾNG ANH Thời gian làm bài: 90 phút (Không kể thời gian giao đề) (Đề thi có 07 trang) Chú ý: - Thí sinh làm bài vào đề thi này. - Thí sinh không được sử dụng bất cứ tài liệu gì, kể cả từ điển. SECTION 1. LISTENING: I. Part 1: Listen and fill in the blank with ONE word. (20 points) Time stands still in London Time stood still in London on May 27. Big Ben, the 147-year-old clock that is famous around the world, ___1___ stopped for ___2___ minutes. The clock’s minute hand froze at 10.20 PM and then started moving again at 11.50 PM. ___3___ are baffled and cannot explain why the clock stopped. It is usually very reliable and rarely loses even one second. Big Ben is well known for both its ___4___ and its hourly chimes. It miraculously ___5___ the bombing attacks on London during World War II. It even managed to keep time to within one and a half seconds of GMT (Greenwich Mean Time). However, it hasn’t always been so ___6___: snow caused the clock to ring in the New Year ten minutes late in ___7___. Many people ___8___ believe Big Ben is either the name of the clock itself or of the clock tower. In fact, it is neither. Big Ben is the name of the 13-ton bell that ___9___ on every hour. It was ___10___ after Sir Benjamin Hall, who ordered the clock’s construction. The official name for the tower that houses Big Ben is St. Stephen’s Tower. Write your answers here: 1 ………… 2 3 4 5 6 ………… 7 8 9 10 II. Part 2: Listen to a biologist, Paul Hart who tells about his trip across Africa. For each question, choose the correct answer A, B, or C (10 points) 1. Why did Paul choose the part of Africa where he visited? A. It is good for walking B. It will soon change C. He had been there before 2. How many scientists were there in Paul’s team? A. 6 B. 7 C. 11 3. What made the team’s journey slow? A. clearing paths through the forest B. finding somewhere safe to camp C. carrying heavy equipment 4. Whom was Paul angry towards to the end of the trip? A. the local guide B. some of the team C. fisherman 5. Where was Paul asked to go on another trip? A. Australia B. London C. Africa Write your answers here: 1 …………… 2 3 4 5 SECTION 2. PHONETICS: III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently from the rest in each group. (10pts) 1. A. parachute B. mechanic C. Christmas D. scheme 2. A. southern B. northern C. mouths D. months 3. A. shadow B. vanish C. Danish D. Spanish 4. A. have B. many C. shadow D. thank 5. A. exhibition B. exhaust C. exhibit D. exist Write your answers here: 1 …………… 2 3 4 5 IV. Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words. (10pts) 1. A. advertise B. advertisement C. teenager D. surrounding 2. A. economic B. introduce C. religion D. souvenir 3. A. earthquake B. literature C. disappear D. generous 4. A. preference B. disappointed C. unpolluted D. documentary 5. A. recommend B. spectator C. individual D. unexpected Write your answers here: 1. …………… 2. ………………. 3. …………… 4. ……………… 5. ……………… SECTION 3 . LEXICO- GRAMMAR: V. Choose the best answer to complete the following sentences. (30 pts) 1. I can't make ________ what is happening. A. away B. over C. out D. on 2. A ________ is being offered for information leading to the arrest of the bank robber. A. prize B. reward C. notice D. repayment 3. This dish ________. Is it spicy? A. smells well B. is smelling good C. is smelled well D. smells good 4. Who was the first American person ________ on the moon? A. walking B. who walked C. walked D. to walk 5. She is one of the few people ________. A. to whom I look up B. I look up C. who look up to D. to who I look up 6. I live in Dalat, ________ is one of the most beautiful cities of Vietnam. A. in which B. that C. which D. where 7. Neither the students nor the teacher ________ come. A. has B have C. is D. are 8. On the way to the town, they stop ________a rest. A. taking B. to take C. to have D. having 9. It costs about fifty dollars to have a tooth ________. A. filling B. to fill C. filled D. being filled 10. The roof was damaged and water ________ from the ceiling in wet weather. A. spilled B. dripped C. drained D. dropped 11. ________little we may like it, old age comes to most of us. A. In spite of B. So C. As D. However 12. The newspaper did not mention the ________ of the damage caused by the fire. A. range B. amount C quantity D. extent 13. The judge ________ him fifty dollars for parking his car illegally. A. charged B. fined C. punished D. prohibited 14. You can take a taxi ________ you don't mind waiting. A. except B. unless C. provided D. apart 15. They live in a large ________ house on the edge of London. A. detached B. single C. separated D. divided Write your answers here: 1 ………… 2 3 4 5 6 ………… 7 8 9 10 11 ………… 12 13 14 15 VI. Identify the mistake in each sentence and correct it. (10pts) 1. So far Linda has been writing 5 novels on the problems teenagers have to cope with in the A B C D new world. 2. Pele, from Brazil, is considered one of the greatest football player of all time. A B C D 3. Is it important that the secretary finishes the typing today? A B C D 4. Preserving natural resources means reserved them for our future. A B C D 5. There has been quite a few objections to the new policy. A B C D Write your answers here: 1 2 3 4 5 Mistake ………… ………… ………… ………… ………… Correction ………… ………… ………… ………… ………… VII. Give the correct forms of the words given in brackets. (10pts) 1. The university has ________ the use of dictionaries during language examinations. (author) 2. It is very difficult to find Mrs. Burton's shop, for it was ________ from all others in the street. (distinguish) 3. He is very generous. Everyone admires his ________. (selfish) 4. ________ skill is the one skill that can grant you the opportunity to get a good job. (lead) 5. ________ are alarmed by the rate at which tropical rainforests are being destroyed. (Conserve) Write your answers here: 1 …………… 2 3 4 5 VIII. Give the correct forms of the verbs given in brackets. (10pts) 1. What tune (play) ________ when we came in? 2. She was badly hurt when her car hit another car. If she (wear) ________ her seat belt, she (not hurt) ________ so badly. 3. If you don't hurry, all the tickets (sell) ________ by the time we (get) ________ there. Write your answers here: 1 …………… 2 3 4 5 SECTION 4 . READING: IX. Choose the best answer to complete the passage.(20 pts) UNICEF means the United Nations Children's Fund. It serves children in (1) ________ all over the world. It helps children of (2) ________ races, nationalities, religions and political systems in more than 140 worldwide countries. The (3) ________ of UNICEF is to help provide a better life for children and their mothers. UNICEF (4) ________ both long-term assistance and emergency. UNICEF was (5) ________ in 1946 to help bring food and medicine to children who suffered during World War two in Europe. It began (6) ________ a temporary agency, but became a permanent part of the United Nations in 1953 (7) ________ the need for its services around the world. UNICEF's primary concern is to help governments of developing countries improve the (8) ________ of life for almost one billion children. UNICEF's main office is in the United Nations, New York City, (9) ________ it also has more than 40 offices and 100 programs worldwide. In 1965, UNICEF won the Nobel Peace Prize (10) ________ its work helping children and building brighter future. 1. A. communities B. organizations C. groups D. society 2. A. every B. all C. some D. few 3. A. view B. purpose C. opinion D. intention 4. A. receives B. gets C. takes D. gives 5. A. found B. produced C. created D. built up 6. A. like B. with C. for D. as 7. A. due to B. in spite of C. since D. for 8. A. cost B. level C. character D. quality 9. A. and B. besides C. but D. moreover 10. A. as B. with C. for D. in Write your answers here: 1 ………… 2 3 4 5 6 ………… 7 8 9 10 X. Read the following passage and then choose the correct answer A, B, C or D. (10 pts) One of the most important discoveries of the nineteenth century was a method of using natural gas for cooking and heating. Large amounts of natural gas are found in the United States, usually several feet below the surface of the earth. Natural gas is most often found in places where petroleum, the oil from which gasoline is made, is found. Often the natural gas must be removed before the oil itself can be reached. For many years after natural gas was first discovered, it was thought to have no value. Finally, however, people began to understand its use and to find ways of storing it and moving it from place to place. Today natural gas is stored in large tanks and used for lighting, cooking and heating. It has also been used for electric generators and hybrid cars recently. In many ways natural gas is one of our finest fuels. It can be used for cooking without making the room hot. It is cheap and can be moved easily from one place to another through long pipelines, some of which are hundreds of miles in length. 1. It can be inferred from the passage that ________. A. natural gas is useless B. people once wasted natural gas C. natural gas is moved in trucks D. natural gas is found where there is no petroleum 2. This passage as a whole is about ________. A. discovering natural gas B. finding petroleum C. using natural gas and petroleum D. natural gas and its use 3. Which of the following is NOT true about natural gas? A. It is not used for heating. B. It moves through pipes. C. It is cheap. D. It can be stored. 4. According to the passage, the easiest way to move natural gas from one place to another is ________. A. to liquidize it and move it through pipelines. B. to liquidize it and move it by trucks. C. through pipelines. D. to store it in large tanks to move. 5. How many uses of natural gas are mentioned? A. two B. three C. four D. five Write your answers here: 1 …………… 2 3 4 5 XI. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space. (20 pts) Speech is one of the most important (1) ________ of communicating. It consists of far more than just making noises. To talk and also to be (2) ________ by other people, we have to speak a language, that is, we have to use combinations of (3) ________ that everyone agrees stand for particular object or idea. Communication would be impossible if everyone made up their own language. (4) ________ a language properly is very important. The basic (5) ________ of English is not very large, and only about 2000 words are needed to (6) ________ it quite well. But the more words you know, the more ideas you can (7) ________ and the more precise you can be about their exact meaning. Words are the (8) ________ thing we use in communicating what we want to say. The (9) ________ we say the words is also important. Our tone of voice can express many motions and (10) ________ whether we are pleased or angry, for instance. Write your answers here: 1 ………… 2 3 4 5 6 ………… 7 8 9 10 SECTION 5 . WRITING: XII. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (20 pts) 1. You must submit articles for the magazine by June 18 th . The final date 2. When are the council going to do something about the city's traffic problem? It's high time something . 3. They estimated the price, including all the costs. Taking 4. Nothing was done about it. Nobody 5. It is not a habit of mine to sleep in the afternoon. I am 6. I didn't see her again for ten years. Five years 7. Driving on the left feels strange to me. I am not used 8. I can't understand him because he speaks so quickly. If he didn't 9. Please don't make me annoyed by such silly questions. I'd rather 10. People think that the prisoner was recaptured while drinking in the pub. The prisoner XIII. Complete the sentence using the words given. Make all the changes and additions if neccessary. (20 pts) 1. We / be / close friends/ because / we / have / many things/ common. 2. Passover/ celebrate/ every country/ world/? 3. We/ decide/ go/ short walk/ before/ sit down/ lunch. 4. After/ walk/ three hours/ we/ stop/ let/ others/ catch/ up/ us. 5. There/ be/ more/ and/ challenges/ school children today/ early age. 6. Take/ tests / another challenge/ school children. 7. It/ wrong/ you/ not/ give/ her/ chance/ talk. 8. He/ suggest/ use/ gas/ instead/ burn/ coal/ for/ cook. 9. Jack London/ bear/ January 13th/ 1876/ San Francisco/ California. 10. Solar panels/ install / roof/ house/ energy/ sun. ____The end____ SỞ GIÁO DỤC VÀ ĐÀO TẠO NINH BÌNH HƯỚNG DẪN CHẤM THI CHỌN HỌC SINH GIỎI CẤP TỈNH LỚP 9 THCS NĂM HỌC: 2013-2014 Môn: Tiếng Anh (Hướng dẫn chấm gồm: 02 trang) SECTION I: LISTENING (30 points) I. Part 1: Listen then choose the best answer A, B, or C to each question. (20pts = 10 x 2) 1. mysteriously 2. 90 3. Engineers 4. accuracy 5. survived 6. reliable 7. 1962 8. mistakenly 9. strikes 10. named II. Part 2: Listen to the conversation and choose the correct answer A, B, or C. (10 pts = 5 x 2) 1. B 2. C 3. A 4. B 5. A SECTION II. PHONETICS III. Choose the word whose underlined part is pronounced differently. (10 pts = 5x2) 1. A 2. D 3. C 4. B 5. A IV. Choose the word that has the stress pattern different from that of the other words. (10pts = 5x2) 1. A 2. C 3. C 4. A 5. B SECTION III. VOCABULARY & GRAMMAR V. Choose the best answer to complete the following sentences. (30 pts = 15 x 2) 1. C 2. B 3. D 4. D 5. A 6. C 7. A 8. B 9. C 10. B 11. D 12. D 13. B 14. C 15. A VI. Identify the mistake in each sentence and correct it. (10pts = 5 x 2) 1 2 3 4 5 Mistake A D C C A Correction has written players (should) finish reserving have been VII. Give the correct forms of the words given in brackets. (10pts = 5 x 2) 1. authorized 2. indistinguishable 3. selflessness/ unselfishness 4. leadership 5. Conservationists VIII. Give the correct forms of the verbs given in brackets. (10pts = 5 x 2) 1. was being played 2. had been wearing 3. wouldn’t have been hurt 4. will have been sold 5. get SECTION IV. READING COMPREHENSION IX. Choose the best answer to complete the passage.(20 pts = 10 x 2) 1. A 2. B 3. B 4. D 5. C 6. D 7. A 8. D 9. C 10. C X. Read the following passage and then choose the correct answer A, B, C or D. (10 pts = 5x 2) 1. B 2. D 3. A 4. C 5. D XI. Read the text below and think of the word which best fits each space. Use only ONE word in each space. (20 pts = 10 x 2) 1. means/ways 2. understood 3. sounds/ sound 4. Learning 5. vocabulary 6. speak 7. express 8. main 9. way 10. show SECTION 5. WRITING: XII. Complete each of the following sentences in such a way that it means exactly the same as the sentence printed before it. (20 pts = 10 x 2) 1. The final date for you to submit articles / for articles to be submitted for the magazine is June 18th. 2. It's high time something was/ were done about the city's traffic problem by the council. 3. Taking all the costs into account they estimated the price. 4. Nobody did anything about it. 5. I am not in the habit of sleeping in the afternoon. 6. Five years (has passed) since I last saw her. 7. I am not used to driving on the left. 8. If he didn't speak so quickly, I could understand him. 9. I'd rather you didn't make me annoyed by such silly questions. 10. The prisoner is thought to have been recaptured while drinking in the pub. XIII. Complete the sentence using the words given. Make all the changes and additions if neccessary. (20 pts = 10 x 2) 1. We are close friends because we have many things in common. 2. Is Passover celebrated in every country in/ around/ all over the world? 3. We decided to go for a short walk before sitting down for lunch. 4. After walking for three hours we stopped to let (the) others catch up with us. 5. There are more and more challenges for school children today at the/ their early age. 6. Taking tests is another challenge for school children. 7. It is/ was wrong of you not to give her a chance to talk. 8. He suggests using gas instead of burning coal for cooking. 9. Jack London was born on January 13 th , 1876 in San Francisco, California. 10. Solar panels are installed on the roof of the/ a house to receive energy from the sun. Tổng điểm toàn bài: 200 điểm Quy về thang điểm 20 là 200 : 10 = 20

— Xem thêm —

Xem thêm: Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 9 có đáp án, Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 9 có đáp án, Đề thi học sinh giỏi Tiếng Anh cấp tỉnh lớp 9 có đáp án

Lên đầu trang

Từ khóa liên quan

Đăng ký

Generate time = 0.0550570487976 s. Memory usage = 13.94 MB